21. 9. 2017 | Věra Novotná

Tři body jsou paráda, shodují se Král s Kořenářem

V zápase čtvrtého kola aktuálního ročníku se benátecký tým nezalekl velkého favorita v podobě týmu ČEZ Motor České Budějovice a uhájil na domácím ledě tři body. Vše začalo gólem Ondry Chrtka, po němž následoval úspěšný pokus Zdeňka Krále a vše dokonal Ladislav Bittner. Pro Krále je to třetí zápas v řadě, v němž si připsal kanadský bod, i proto jsme vybrali k rozhovoru právě jedenadvacetiletého útočníka, kterého poté doplnil i Josef Kořenář (na snímku).

Jak Zdeněk prozradil hned na úvod, stejně jako většina fanoušků, neočekávali ani hráči lehké utkání. „Věděli jsme, že to bude hodně těžké utkání, protože Budějovice jsou kvalitní soupeř. My jsme ale dobře potrénovali a připravili se na ně. Myslím si, že od začátku jsme nastoupili tak, jak jsme chtěli, drželi se plánu a vyšlo to,“ okomentoval dnešní duel Král, který potvrdil, že prozatím to byl nejtěžší soupeř, jemuž Benátečtí museli čelit. Očekávání nebyla velká, i to možná mladíkům pomohlo. „My jsme neměli vůbec co ztratit. Šli jsme do zápasu s tím, že budeme hrát, jak nejlépe umíme a vyšlo nám to. Tři body jsou doma, což je paráda!“

O tom, že to v minulém ročníku proti Motoru nevycházelo, ale nepadlo v kabině ani slovo. „O tom jsme se vůbec nebavili, přece jen jsme tu v jiném složení, takže nebyl důvod,“ připustil. Parta trenéra Kudrny neměla větší převahu na puku, i s tím se ale dalo vyhrát. „Důležité bylo, že jsme proměnili šance, které jsme měli, výborně jsme bránili a skvěle zachytal Pepa Kořenář.“

Král byl autorem druhé branky zápasu, která přišla čtyři minuty před koncem druhé třetiny. „Tam jsme se dostali do situace tři na dva, Láďa Bittner vystřelil, puk se odrazil a já jsem ho dorazil,“ popsal svou trefu, kterou si zařídil svůj třetí zápas v řadě, v němž bodoval. „Důležité je, že boduje tým. To, že se daří mně je jen takový bonus. Jsem rád, že můžu pomoci, ale důležité je, že bodujeme jako tým.“

Diváci na stadionu viděli i třetí branku domácích, rovněž z oslabení. Na tuto herní činnost mohli být Benátečtí pyšní. „Oslabení jsme dnes hráli výborně, blokovali jsme střely, což bylo skvělé. Po vyhození se nám podařilo dát i nějaké góly, když si to soupeř nepohlídal směrem dozadu,“ řekl Král. Zároveň však ví, že ne vždy mohou být oslabení takto úspěšná. „Příště si musíme na vyloučení dát pozor. Dneska bylo dobře, že jsme oslabení skvěle odehráli, věděli jsme, že soupeř má přesilovky vynikající.“

Po čtyřiceti minutách tedy na tabuli svítilo skóre 3:0 a na psychice soupeře to bylo znát, což potvrdil i Král. „Byli bezzubí, nemohlo jim to tam spadnout a my jsme hráli výborně dozadu. Soupeř pak začal být i nervózní a podrážděný.“ Na nervy soupeři brnkal také brankář Josef Kořenář, jenž měl svůj den. „Pomohli jsme mu tam zablokováním střel, ale dnes chytal výborně. Vychytal několik šancí,“ pochválil Zdeněk maskovaného muže.

V sobotu zamíří Benátečtí na led Karlových Varů, ani tam ale dle mladého útočníka nejsou bez šancí. „Bude to podobný soupeř, spadli z extraligy…Myslím si ale, že když podáme stejný výkon jako dnes, můžeme být rovnocennými soupeři.“ A jaký je recept? „Musíme dát více gólů než soupeř,“ uzavřel se smíchem rozhovor Zdeněk Král.

Bez komentáře jsme nemohli nechat odejít Josefa Kořenáře, který po skončení zápasu mohl slavit svou první nulu v aktuálním ročníku. "Tak kdyby mi to někdo řekl před zápasem, tak bych tomu asi určitě nevěřil, ale udělal bych pro to všechno, jako teď. S pomocí kluků to nebylo zase tak těžké, i když je pravda, že nás posledních deset minut hodně tlačili, ale zvládli jsme to a můžeme za to být všichni moc rádi," řekl dnes neprůstřelný Kořenář, pro nějž to byl první mistrovský duel v Benáteckém dresu. "Byl to těžký zápas, můj první v profesionální kariéře a ještě k tomu s nulou. Jsem za to moc rád a těším se na další."

Budějovice měly většinu času puk na holi, i přes to ale Kořenář tolikrát zasahovat nemusel. L"Tak určitě se něco našlo, ale spíše jsem se více nabruslil, kluci dobře clonili. Střel moc nešlo, ale jsem spokojený." I Pepa ale připustil, že je důležité, aby se Středočeši nenechali dnešním zápasem ukonejšit. "Za nulu jsem rád, ale nic to neznamená. Do dalšího zápasu jdeme od nuly a tohle je spíše takový bonus."

“V Budějovicích jsou starší kluci, kteří jsou hodně zkušení. Často si přihrávali, musel jsem hodně bruslit a docela mě z toho i bolí nohy. Všichni víme, že Motor je hodně kvalitní soupeř a jsme moc rádi, že jsme ho porazili,“ přidal Pepa svůj pohled na dnešního soupeře a zároveň našel i zlomový faktor utkání. „My jsme byli na koni už od začátku, protože jsme je chtěli ubruslit a jak jsme dali první gól, tak jsme přitlačili ještě více. Soupeř se ale nenechal zlomit, hráli jsme vyrovnanou partii až do konce,“ připustil a označil klady dnešní hry. "Musím kluky pochválit za skvělé blokování střel, obrovskou bojovnost a skvěle odehraný zápas. Jako mínus bych viděl vyloučení, ale to se nedá nic dělat, jak to vidí rozhodčí, tak to píská." A jaká bude „pokuta“ za čisté konto? Základ je nějakých pět set korun, ale zaslechl jsem, že když je to první zápas a je to hned nula, tak je to prý něco vyššího,“ řekl se smíchem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.