20. 1. 2018 | Petr Miklas, Věra Novotná

Benátečtí proti Havířovu dvakrát vedli, na vítězství to ale nestačilo

41., sobota 20. 1. 2018
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN

Do Havířova odjeli Benátečtí v okleštěné sestavě pěti obránců a devíti útočníků. Mladý středočeský celek v zápase hned dvakrát vedl. Havířovu, bojujícímu o play-off, ale stačily čtyři minuty prostředního dějství, aby utkání otočil ve svůj prospěch. Své vítězství hráči AZetu potvrdili ve třetí třetině, v níž se prosadili při vlastním oslabení. Benátečtí tak ani tentokrát nepřidali vytouženou výhru a z Havířova odjíždí s porážkou 2:4.

Havířov: Bláha – Drtil, Krisl (C), Luža, Dudek, Puzič, R. Havel (A), Mrowiec – Tomi, L. Bednář, M. Kalus – Fronk, Rác, Maruna (A) – Kanko, Matai, Kotala – Gřeš, Pořízek, Bambula.
Benátky n.J.: Kořenář – Kunst, Jan Bednář, Mirochnikov, Jandejsek, Havlín – Psota, Bittner (C), Hrníčko (A) – Z. Král, Chrtek, R. Veselý – Wiencek, Hrabík, Šír.
Branky a nahrávky: 24. Gřeš (Pořízek, Drtil), 27. M. Kalus, 28. Luža (M. Kalus, Fronk), 47. Gřeš – 12. Hrníčko (Psota), 25. Bittner (Jan Bednář). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Rožánek, Konvička. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1308. Střely na branku: 47:13. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Komentář

Domácí hráči se od začátku snažili hrát aktivně, pomohla jim k tomu i přesilovka, ale kýženou branku nepřinesla. Poprvé mohlo udeřit na druhé straně, když se Benátecký Veselý dostal před Bláhu, ale nedokázal mu procpat puk mezi betony.

V 7. minutě byl blízko gólu domácí Fronk, ale bekhdenem nezakončil přesně, i proto, že byl faulován. Ale ani následná přesilovka domácím nestačila ke vstřelení gólu.

To se povedlo Benáteckým na začátku 12. minuty, když Dominik Hrníčko vyslal střelu od modré čáry, která zapadla přesně do pravého horního rohu Bláhovy branky. O pět minut později měl velkou šanci vyrovnat Kalus, ale nedokázal přehodit ležícího Kořenáře. Po první třetině tedy vedly Benátky 0:1.

Druhá třetina byla pěkně divoká. Ve 24 .minutě Tomáš Gřeš našel volný puk před brankovištěm a poslal jej do sítě. Jenže neuplynula ani minuta a hosté znovu vedli. V situaci dvou na jednoho nahrál Jan Bednář přesně na hůl Ladislava Bittnera, který neomylně poslal puk do sítě.

Ve 27. minutě hrál AZ přesilovku, v ní se paradoxně do úniku dostal Marek Kalus, který byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. To domácí útočník, s trochou štěstí, proměnil. Havířov dokázal využít i pokračující přesilovku, když Patrik Luža bombou od modré čáry poslal puk pod víko Kořenářovy branky.

V polovině utkání měli hosté dvě gólovky - nejprve v samostatném úniku neuspěl s forhandovým blafákem Bittner, chvíli po něm v podobné situaci, zakončené střelou, neuspěl Chrtek. Ve 32. minutě se před Kořenáře proháčkoval Pořízek, ale měl smůlu a gól nedal.

Do konce druhé třetiny zbývalo pár vteřin, když se domácí Kotala dostal do brejku, předvedl povedený blafák, ale nedokázal přehodit Kořenářův beton. Po druhé třetině tak platil stav 3:2.

Hodně k vidění toho bylo i ve třetí třetině. Hosté si mohli zahrát dvakrát za sebou přesilovku, ale gól z toho nevytěžili. Naopak na konci 47. minutě se při vlastním oslabení prosadil Tomáš Gřeš, který se zbavil nádherně provedenou stahovačkou obránce a přesnou ranou překonal Kořenáře.

Domácí hráči pak trochu ubrali, ale i tak byly k vidění šance na obou stranách. AZ dnes jednoznačně přestřílel svého soupeře, ale na skóre se to neprojevilo tak markantně a Havířov bere tři body za výhru 4:2. Benátky prohrály po osmé za sebou a AZ střídá výhry s prohrami.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Csabi (AZ Residomo Havířov): V první třetině si naši hráči mysleli, že oslabený soupeř si snad dá góly sám. Po důrazné domluvě v šatně se náš výkon zlepšil a nakonec jsme si zaslouženě připsali tři body. Nicméně pokud chceme zůstat v boji o play-off, nemůžeme si takový přístup jako v první třetině dovolit.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Přijeli jsme jen se čtrnácti hráči do pole, takže to pro nás bylo hodně těžké. Ale přesto musím kluky pochválit. Odehráli jsme velmi dobré utkání, a pokud bychom využili naše vyložené šance, mohli jsme si odvézt i nějaký ten bod nebo body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.