20. 7. 2009 | Tomáš Nejedlo

Hokejisté zahájili přípravu na ledě

Zatímco ještě většina prvoligových týmů užívá dovolené, benátečtí hokejisté v pondělí 20. července v brzkých ranních hodinách poprvé v letním období vyjeli na ledovou plochu. Trojlístku trénérů Černý, Škaloud a Nečas se hlásilo celkem 37 hráčů. Ti byli rozděleni na dvě party a na ledě se po hodině vystřídali. Trenéři přivítali hned několik nových tváří. Do mužstva přišli například útočníci Julius Šinkovič z Mostu nebo Petr Jaroš z finského celku Kiekko-Vantaa. Více informací najdete uvnitř článku!
Poté, co hokejisté HC Benátky absolvovali suchou letní přípravu v perfektních podmínkách libereckého sportovního areálu, po dovolené se přesunuli na ledovou do Benátek nad Jizerou, kde budou polykat tréninkové dávky, které jim budou ordinovat trenéři Černý, Škaloud a Nečas. Příprava na ledové ploše, jak již bylo řečeno, začala v pondělí 20. července. Na konci července, přesně 28. a 30. 7., už sehrají Benátky dva přípravné zápasy. Nejprve budou hosty v Mladé Boleslavi a poté ve Vrchlabí. Na domácím ledě se představí poprvé 6. srpna v zápase proti Berounským Medvědům.

A kdo mužstvo pro nadcházející prvoligový ročník prozatím posílil? Jako prvního jsme zmínili Juliuse Šinkoviče. Tento jednadvacetiletý útočník přichází ze sestoupivšího Mostu. Tam loni odehrál celkem 49 zápasů a připsal si 38 kanadských bodů. Jeho produktivity si všimli v extraligovém Litvínově, kde Šinkovič odehrál celkem 10 zápasů. Předtím tento slovenský dravý forvard hrál v juniorských ligách ve slovenském Slovanu Bratislava a v zámoří.

Další posilou, od které si trenéři slibují kanadské body, je extraligou ostřílený Petr Jaroš. Ten společně s Kopeckým a Dlouhým vytvořil v pražské Slavii obávanou lajnu mladíků a v roce 2003 si dokonce všichni tři vysloužili pozvánku do české reprezentace! Jaroš kromě Slavii v extralize oblékal i dres Karlových Varů a Kladna. Z první ligy má zkušenosti z Ústí nad Labem, Kadaně a rodné Mladé Boleslavi. Na konci sezóny 2006/07 vypomáhal Benátkám v play-off. Poslední dva roky strávil sedmadvacetiletý forvard v běloruském Zhlobinu a finském Kiekko-Vantaa.

Na zkoušku z jihočeského druholigového ambiciózního celku Písku přicházejí také Petr Kica a Josef Slavík. Prvně jmenovaný má za sebou několik startů v dresu extraligové Plzně a v loňské sezóně hrál první ligu v Berouně. Slavík působil coby mládežník v jihočeské metropoli, Českých Budějovicích, aby později oblékal dres provoligové Dukly Jihlava a druholigového Písku.

Benátecké vedení se rozhodlo angažovat také dva mladíky do obranu. Dvacetiletý Filip Bílek v loňské sezóně působil v prvoligové Jihlavě a v juniorském věku hrál v Mladé Boleslavi. Dalším novicem v obraně je jedenadvacetiletý Antonín Drbohlav. Vysoký bek prošel všemi mládežnickými reprezentacemi České republiky a mohl by se stát dobrou posilou. V loňské sezóně to poprvé výrazněji zkoušel mezi seniory a hrál v druholigových Mělníce, Kobře Praha a České Lípě.

I v útoku dají trenéři v přípravě prostor některým novým tvářím. Z liberecké juniorky se o svou šanci porvou Lukáš Vařecha a Jan Vopálka. Ze slovenské Skalice přišel štěstí zkusit Petr Markulinec a poslední prozatím nově příchozím hráčem je Jakub Ciupa. Ten prošel juniorskými výběry Vsetína a loni hrál slovinskou nejvyšší soutěž v celku HK Maribor, kde si nevedl vůbec špatně. Ve 34 zápasech si připsal celkem 29 kanadských bodů.

Přinášíme Vám samozřejmě také kompletní soupisku hráčů, kteří se 20. července zapojili do přípravy na ledě.

Kompletní soupiska hráčů

Brankáři:
Michal Nedvídek, Andreas Mundal Micka, Robin Blažíček

Obránci:
Martin Tondr, Václav Drábek, Tomáš Hobza, Marek Hataš, Filip Bílek, Tomáš Mrkvička, Michal Pavlů, David Müller, Jozef Lukáč, Petr Hrach, Antonín Drbohlav, Martin Ton

Útočníci:
Miroslav Kopic, Josef Skořepa, Petr Weiss, Tomáš Hudíček, Jakub Ciupa, Petr Jaroš, Ctibor Jech, Petr Kica, Josef Slavík, Jiří Peřina, Tomáš Liška, Marek Pabiška, Michal Bárta, Michal Nevyhoštěný, Jiří Kudrna, Michal Kazatel, Julius Šinkovič, Lukáš Vařecha, Tomáš Urban, Karel Vach, Jan Vopálka, Petr Markulinec

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!