27. 7. 2009 | Tomáš Nejedlo

Úvod přípravy obstará derby v Mladé Boleslavi

Tak už je to opět tu, hokejoví fanoušci! Nová prvoligová sezóna sice začne až za více jak měsíc, ale přípravné zápasy startují už nyní. Pro benátecké hokejisty začne letošní zápasové přípravné období velmi brzy. V úterý totiž budou hosty v nedaleké Mladé Boleslavi, aby s tamějším extraligovým účastníkem sehráli první přípravný zápas na novou sezónu. A protože oba celky mají své kádry hodně široké, bude se hrát na čtyři čtvrtiny! Dohodli se na tom zástupci obou celků. Proto neváhejte a přijeďte se do Boleslavi určitě podívat. Zápas startuje v mladoboleslavské Metrostav aréně v úterý 28.července s úvodním buly v 17:30 hodin! Pokud se do města automobilů nebudete moci dostat, připraven bude on-line přenos!

Představujeme soupeře - BK Mladá Boleslav

Odvěký benátecký rival a loňský nováček extraligy po uplynulé sezóně měnil kouče. Po Jaromíru Šindelovi převzal trenérské žezlo Benáteckým dobře známý Vladimír Čermák. Zkušený kouč zde loni přebral mužstvo na chvostu tabulky a postupem času dostal Benátky mezi osm nejlepších celků první ligy! Nyní však startuje svou další trenérskou kapitolu na lavičce Boleslavi. Jeho asistenty jsou Jiří Šejba a Jan Vidner.

Po loňské sezóně, kdy Boleslav zachraňovala extraligu až v baráži, nezůstal v mužstvu kámen na kameni. Vše začala již zmiňovaná výměna trenérů, dále zemětřesení postihlo hráčský kádr. Novému sportovnímu manažerovi Luďku Bukačovi ml. se povedlo dojednat příchody obránců Šterbáka (Košice, Slov.), Kasíka (Poprad, Slov.), Žabky (Liberec), Dubna (Karlovy Vary) a Jiruše (Liberec). Útočnou vozbu přišli posílit Bahenský (Litvínov), Fabuš (Plzeň), Macho (Martin, Slov.), Pabiška (Liberec), Sajdl (Znojmo) a Sup (Duisburg, Něm.). Klub naopak odpustili například Šindelář (Vítkovice), Benda (Plzeň), Padělek (Tábor) a Schnábel (hledá si angažmá). Tolik pestrý výčet změn v mladoboleslavském kádru.

Oporou klubu z města automobilů jistě bude brankář Marek Schwarz, který má dokonce na svém kontě i několik startů v kanadsko-americké NHL. V útoku si Boleslav podržela své největší eso. Není jím nikdo jiný, než jeden z nejzkušenějších hráčů celé extraligy, Richard Král. V loňské sezóně se do role opor pasovali například Lukáš Handlovský, Tomáš Nouza, Tomáš Sýkora či David Vrbata.

Utkání bude mít pro několik hráčů benáteckého kádru vskutku pikantní příchuť. Václav Drábek s Jozefem Lukáčem v Boleslavi působili ještě v loňské sezóně. Bratři Martin a Lukáš Tondrové jsou dokonce mladoboleslavskými odchovanci. Bek Filip Bílek u Klenice působil v juniorském věku a Petr Jaroš ve svém rodišti působil dvě sezóny v první lize. Zapomenout nesmíme ani na benátecké opory, Josefa Skořepu a Petra Weisse. Ti mladoboleslavský dres oblékali před šesti lety. Co dočinění s Bruslařským klubem má i masér Tomáš Bartoň, který pomáhal u masérského stolu v loňské sezóně udržet Boleslav v extralize. Na baráž s Ústím totiž vytvořil masérskou dvojici s Michalem Kábele.

Boleslavští mají do nového extraligového ročníku jasný cíl, probojovat se do play-off a nemít starosti se záchranou, jako tomu bylo v sezóně loňské. Podle slov benáteckého trenéra Černého je to pro náš celek bezvadný soupeř. A protože se bude hrát na čtyři čtvrtiny, budou mít benátečtí trenéři dobrou příležitost k vyzkoušení všech hráčů, kteří se u Jizery připravují.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!