2. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo

Uspějí Benátky i v Třebíči?

Prvoligová soutěž pokračuje v sobotu již svým 7. kolem a hokejisté HC Benátky se budou vydávat na led svého nepříliš oblíbeného soupeře - Horáckou Slavii Třebíč. Na Horácku se totiž Benáteckým díky tamní bouřlivé atmosféře hraje velice špatně, ale doufejme, že svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase potvrdí dobré výsledky z úvodu soutěže i lepší postavení v tabulce nad svým soupeřem. Oba celky v minulém kole zvítězily a můžeme tedy očekávat kvalitní zápas. Zápas startuje v třebíčské MANN + HUMMEL ARENĚ v sobotu 3. října a úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Sledovat můžete tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Horácká Slavia Třebíč

Oba celky se při vzájemných duelech v loňské sezóně držely heslem můj dům, můj hrad. Benátky a Třebíč sehrály celkem čtyři mistrovské zápasy a bilance byla vyrovnaná. Dvě výhry pro každý z týmů. Uvidíme, jak tito rivalové vstoupí do prvního vzájemného zápasu v novém prvoligovém ročníku.

Představme si nyní kádr sobotního soupeře. Začněme jako tradičně u postu brankáře. Tam mají Třebíčtí oporu v Jakubu Lvovi, kterému bylo prodlouženo hostování z extraligového Kladna. Na střídavý start z nejvyšší soutěže, konkrétně z celku PSG Zlín, působí v Třebíči další kvalitní gólman. Je jím Tomáš Štůrala, jenž se loni předvedl ve velmi dobrém světle ve Vrchlabí.

V obraně Horácké Slavie bychom hledali jednoho velezkušeného borce, který si zaslouží přinejmenším označení inventář klubu. Řeč je o Marcelu Hrbáčkovi, který v únoru příštího roku oslaví kulatou čtyřicítku. Hrbáček v Třebíči působí již od roku 1992, což je již sedmnáct let! Toto číslo vskutku stojí za povšimnutí a uznání. Dalším zkušeným bekem a oporou je dvaatřicetiletý Zdeněk Sedláček. Mužstvo Třebíče je vhodně doplněno i mladými hráči a z extraligového Třince navíc na Horácku působí Jakub Kania, který v minulém zápase vstřelil dokonce dvě branky. Kaniovi je teprve devatenáct let a má předpoklady k dobré hokejové kariéře.

Útok červenobílého týmu zdobí například Petr Zahradník. Vytáhlý forvard si výbornými loňskými výkony v dresu prvoligové Třebíče vysloužil i pozvánku do extraligových Pardubic. Na hostování z Vítkovic do třebíčského týmu přišel hráč s velmi dobrými střeleckými schopnostmi. Je jím český reprezentant do dvaceti let Jan Káňa, který v loňském ročníku ve vítkovické juniorce zaznamenal ve 23 zápasech hned 43 bodů! Ze sousední Jihlavy přišel na hostování David Dolníček, od kterého se v Třebíči hodně očekává. Zárukou kvality by měl být také bojovník Marek Laš, který ve své kariéře má za sebou již tři sezóny v extraligovém celku Plzně. Mezi produktivní hráče se řadí také Petr Obdržálek či Lukáš Nahodil.

Od nové sezóny mají Třebíčtí nového trenéru. Stal se jím Jaromír Šindel, který na Horácku již před několika lety působil v roli sportovního manažera. Pak odešel do extraligové Mladé Boleslavi vykonávat manažerskou funkci a později se stal také hlavním trenérem. Jeho asistentem je Roman Vondráček.

Třebíči náleží devátá příčka

Po šesti odehraných kolech se Třebíč třikrát radovala z vítězství a stejně tak odešla z ledu poražena, přičemž dva zápasy dospěly až do nájezdů. Na úvod svěřenci Jaromíra Šindela utrpěli debakl v derby v Jihlavě v poměru 2:7. Sedm gólů však Třebíč inkasovala i doma, podlehla Havlíčkovu Brodu 5:7. Pak však Třebíčtí uspěli v Kadani a na ledě favorizovaného Ústí uhráli velmi cenný bod. Horácká Slavia pak doma zdolala v nájezdech Hradec Králové a vyhrála fotbalovým výsledkem 1:0 a v prozatím posledním kole získala tři body v Šumperku.
V tabulce tak Třebíči náleží devátá příčka, kterou Horácká Slavia okupuje s devíti získanými body. Na sedmé Benátky pak Třebíč ztrácí pouhé dva body.

Oba celky v minulém zápase

Tým SK Horácká Slavia Třebíč se představil v minulém kole v Šumperku (4:6) v sestavě: Lev - Hrbáček, Koktan, Sedláček, Ostrčil, Sláma, Kania, Bulička, Kaláb, Čech, Zahradník, Burian, Laš, Dolníček, Látal, Káňa, Nahodil, Obdržálek, Přibyl, Kundela, Fila.

Celek HC Benátky nad Jizerou nastoupil v domácím zápase s Kadaní (3:2) v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Hobza, Kajínek, Lukáč, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Hrach - Nevyhoštěný, Hudíček, Jech, Kudrna, Šinkovič, Kopic, Skořepa, Krupka, Pabiška, Kica, Urban, Weiss.

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webové portálu našeho sobotního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč

Rozhodčí

Zápas 7. kola první ligy mezi celky SK Horácká Slavia Třebíč a HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Přikryl z Brodku u Prostějova. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Goňa ze Zlína a Pavel Obadal z Uherského Brodu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!