6. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo

Potvrdí Benátky dobrou formu i proti Hradci Králové?

Ve středu 7. října bude odehráno 8. kolo prvoligové soutěže, v němž domácí Benátky přivítají atraktivního soupeře z Hradce Králové. Východočeši si vstup do sezóny malovali jistě lépe, než tomu prozatím je. Svěřenci trenérů Mičky a Slabého v sedmi odehraných zápasech získali jen osm bodů a krčí se na 10. příčce. V minulém kole však Královéhradečtí nezaváhali a v domácím prostředí si poradili s nováčkem z Šumperka. Benátečtí překvapili importem dvou bodů z třebíčského ledu, a tak rozhodně budeme sledovat zajímavý souboj. Zápas na benáteckém zimním stadionu startuje ve středu 7. října a úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Sledovat můžete tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC VCES Hradec Králové

Průkopníkem ledního hokeje v Hradci Králové byl Bruslařský klub, který již roce 1926 vstoupil do svazu ledního hokeje. Lední hokej si v Hradci Králové (i díky častým přátelským zápasům hradeckých i v blízkém okolí) získával stále větší sympatie. V roce 1931 se uskutečnilo první mistrovství Severovýchodočeské župy, na kterém Bruslařský klub skončil na druhém místě za tehdy vynikajícím BK Mladá Boleslav. Královéhradecký klub postupně měnil názvy z Bruslařského klubu na Sokol Škoda, Spartak ZVÚ, TJ Stadion, HC Stadion, HC Lev, HC, HC VČE a nynější HC VCES.

Postup do české Extraligy (25. 3. 1993) se řadí mezi největší úspěchy klubu. V sezóně 2005/06 se klub dostal do semifinále první ligy, což byl další významný mezník. Hradec Králové se pyšní moderní hokejovou arénou, která pojme 7700 převážně sedících diváků. V loňské sezóně se Benáteckým s tímto soupeřem dařilo. Ve čtyřech vzájemných zápasech se Středočechům podařilo hned třikrát zvítězit. Kádr Východočechů je však nesmírně kvalitní, o tom není sporu.

Pojďme si tedy představit hráčský potenciál, který mají trenéři Mička se Slabým k dispozici. Začneme na brankářském postu. Zde po návratu loňské jedničky Vladislava Koutského zpět do Pardubic klub našel náhradu v Jaroslavu Jágrovi, který loňskou sezónu strávil převážně v druholigovém Nymburce. Novým angažmá Koutského se nestala finská Lappeenranta, jak bylo již dříve avizováno. Koutský se stal posilou Chrudimi. Jágr tak vytvoří gólmanskou dvojici s Filipem Luňákem.

Obranu diriguje zkušený Martin Táborský, který si zahrál extraligu například na Kladně. Nad startem Táborského ve steřdečním utkání však visí otazník, neboť ostříleného beka trápí viróza. Tradičními oporami zadních řad jsou určitě i Lukáš Filip, Jiří Hendrich či Aleš Pazdera, který si dokonce v minulosti zahrál i v benáteckém dresu. Čerstvou posilou hradeckého týmu je pětatřicetiletý protřelý bek Aleš Křetinský, který kvůli nízké výkonnosti nedávno skončil v extraligové Kometě Brno. Někdejší hráč Znojma nastoupí s Milanem Karlíčkem v první obranné řadě.

Největší hradeckou zbraní však je bezesporu útok. Tam starší soupeřovy brankáře takoví hráči jako Jaroslav Roubík, Jiří Kadlec, Patrik Moskal či Martin Koudelka. Kvalita těchto hráčů je velmi vysoká a Hradečtí si jejich služeb pochopitelně cení. Novou posilou žlutočervených je Ondřej Hruška, jenž loňskou sezónu strávil právě v Benátkách. Dres Benátek v minulosti přes hlavu přetáhl také šikovný forvard Jan Kubišta. Kolínský odchovanec v Hradci působí od loňského ročníku. Novou posilou je vsetínský střelec Erik Hrňa, který bude v Hradci Králové na měsíční zkoušce.

Hradečtí zatím mírně tápou

Východočeský celek v dosavadním průběhu soutěže získat osm bodů za dvě výhry a dvě prohry v nájezdech. Patří mu tak prozatím 10. příčka, s níž určitě v Hradci spokojeni nejsou. První výhru si svěřenci trenérů Mičky a Slabého připsali ve 4. kole proti Kadani a tu druhou v sobotu proti Šumperku (5:3). Velmi nepovedený zápas byl pro našeho dnešního soupeře domácí souboj s Jihlavou, který Hradečtí prohráli vysoko 1:5.

Statistikám útočníků se sedmi body vévodí Martin Koudelka a v popředí útočníků je také nová posila, Vít Budínský. Karlovarský forvard loňskou sezónu strávil v prvoligovém Mostě. Mezi obránci je na prvním místě již zmiňovaný Martin Táborský se dvěma body za dvě asistence. V brance se zatím představil pouze Filip Luňák, který má průměr 3,07 branky na zápas a úspěšnost zásahu 91,44 %.

Sestavy obou celků z minulého zápasu

Tým HC Benátky nad Jizerou nastoupil ve vítězném utkání v Třebíči (3:4 SN) v sestavě: Nedvídek (Fikrt) - Hobza, Kajínek, Drábek, Lukáč, Pavlů, Kolmann, Mrkvička, Hrach - Hudíček, Skořepa, Weiss - Kudrna, Šinkovič, Jech - Kica, Krupka, Kopic - Pabiška, Urban, Nevyhoštěný

Celkem HC VCES Hradec Králové nastoupil proti Šumperku (5:3) ve složení: Luňák - Filip, Karlíček, Hendrich, Pánek, Táborský, Lesák, Pazdera, Spudil - Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška Jan, Koudelka, Volráb, Berger, Budínský Hruška Ondřej, Březina, Kubišta, Moskal

Rozhodčí

Utkání 8. kola první hokejové ligy mezi celky HC Benátky nad Jizerou a HC VCES Hradec Králové bude jako hlavní rozhodčí řídit Jakub Smitka z České Lípy. Na čarách mu budou asistovat Lukáš Kajínek z Liberce a Lukáš Podrazil taktéž z Liberce. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.