15. 11. 2006 | Mirek Ondra

Jiří Jakeš rozhodl dvěma brankami šlágr s Chrudimí

Jiří Jakeš byl ve středečním utkání nejlepším mužem na hřišti. Díky skvělému brankáři v brance Chrudimi, Liboru Bartovi, byl jeho příděl pouze dvougólový. Třetí bod si pak připsal poté, co připravil přesnou trefu pro kladenskou posilu Davida Růžičku. "Nedosasažený hattrick mě nemrzí, důležité je, že body zůstaly doma. V obranné činnosti máme ještě mezery, ale naštěstí Chrudim nebyla tak precizní jako bývá, takže naše chyby nepotrestala", zhodnotil zápas kapitán Benátek.

Kapitán Jiří Jakeš o kladenské posile, Davidu Růžičkovi."Je to prostě typ beka, se kterým mi to vyhovuje. Je do kombinace, do přihrávky, zbytečně nezmatkuje. Takže prakticky kdokoliv s takovými vlastnostmi nám v pětce dělá dobrou práci." Spolu s Růžičkou se Jakeš postaral o všechny góly domácích a určil tak výsledný stav zápasů.

Od Chrudimských hokejistů si sliboval trochu více než předvedli. Ze všech chrudimských hráčů si nejvíce cenil výkonů gólmana Barty a útočníka Davida Pospíšila. "Líbil se mi brankář Barta, který byl téměř stoprocentní, jako obvykle. Z útočníku bych vybral Pospíšila, je jeden z nejkusenějších a dokáže podržet puk."

V této sezóně se odchovanec pražské Sparty stal kapitánem benáteckého výběru. Ke své nové roli v týmu dodává: "Dřív jsem na Spartě dělal v žácích kapitána, v juniorských výběrech ne. Až teď v Benátkách mě trenér oslovil. Je to pro mě nová role a zvykám si na ní, ale snad se to bude ještě lepšit."

Ke svým zákrokům, které občas vzhledem k jeho fyzickým parametrům mohou vypadat pro soupeře dost nebezpečně, poznamenal: "Já se snažím souboje dohrávat. Zákeřné by bylo, kdybych to udělal zezadu nebo mu šel vyloženě rukama po hlavě. Já se ale snažím mít ruce dole, nefaulovat hokejkou a jít do toho čistě ramenem."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!