31. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo

Chrudim se ukázala nad benátecké síly

16., sobota 31. 10. 2009
Benátky n.J. - Chrudim BEN - CHR
Šestnáctý prvoligový díl byl ve znamení odvet a benátečtí hokejistém v něm přivítali rivala z Chrudimi. Postavení obou celků v tabulce slibovalo boj o každý metr ledu, což se nakonec do puntíku potvrdilo. Chrudim ukázala větší klid v zakončení a po výhře 4:1 si po zásluze veze od Jizery všechny body. Hosty výborným výkonem podržel mladý a nadějný gólman Filip Landsman, který si připsal 43 úspěšných zákroků a inkasoval pouze jednou. Benátečtí tak vzhlížejí k dalšímu zápasu, v němž pojedou na led Znojma.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Hrach, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Ton - Hudíček, Skořepa, Weiss, Kudrna, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Šinkovič, Urban, Nevyhoštěný
Chrudim: Landsman (Koutský) - P. Mocek, Toužimský, Evan, D. Mocek, Malinský, Vágner, M. Šeda, Charousek - Radil, Martinec, Blažek, Procházka, Bělohlávek, Žák, Král, Kaut, Semorád, Buchtele, J. Šeda, Klejna
Branky a nahrávky: 1. Krupka (Kica) - 15. P. Mocek (Blažek, Král), 24. D. Mocek (Vágner, Martinec), 37. J. Šeda z TS, 54. Buchtele (Žák, M. Šeda). Rozhodčí: Wagner - Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:12 + navíc Drábek (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 377. Střely na branku: 44:29.

Fotogalerie

Komentář

Benátečtí do zápasu vstoupili jako z toho nejkrásnějšího snu. První střela na chrudimskou bránu, kterou v sobotním podvečeru hájil mladý pardubický gólman Filip Landsman, skončila gólem. Petr Kica se svým typickým průnikem doslova jako vítr prohnal do útočného pásma, našel Martina Krupku, jenž téměř z nulového úhlu trefil přesně volné místečko nad Landsmanovým ramenem a puk skončil v šibenici - 1:0. Chrudimská obrana si slabší chvilku vybrala v 9. minutě, kdy nechala při rozehrávce puk za svými zády a forčekující Weiss trefil vyrážečku překvapeného Landsmana. Východočeši o sobě dali výrazněji vědět ve 12. minutě. Konkrétně to byl Zdeněk Toužimský, kdo se vydal na útočný výlet. Stejskal však pro Toužimského ofenzivní choutky pochopení neměl a puk vykopl betonem. Podobně se nezadařalo ani Zdeňku Žákovi. Jeho pokus totiž skončil rovněž na Stejskalových chráničích. V 15. minutě Chrudim využila hned svou první přesilovou hru v zápase. Zkušení motivátoři Lukáš Král a Tomáš Blažek našli na modré čáře Petra Mocka, jenž tvrdou ranou zamířil přesně do růžku Stejskalovy brány - 1:1. V závěru třetiny měli ještě domácí obrovskou šanci vrátit vedení na svou stranu, jenže Kudrna nedokázal zamést do branky na brankovišti poskakující puk.

Hned po začátku druhé části se do brejku dostal Marek Pabiška, najetím na pravou stranu kluziště odlákal Landsmana od tyčky, kterou nakonec těsně minul. V čase 23:03 přišel další gólový okamžik. Při hře ve čtyřech napřáhl na modré čáře David Mocek a čistou ranou prostřelil svého loňského spoluhráče Stejskala - 1:2. V polovině zápasu se zaskvěl mladíček Landsman, když lapačkou vychytal tutovku benáteckého kapitána Skořepy. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Před domácí klecí bylo rušno po šanci Toužimského a zejména pak při dorážce Krále, která volal po gólu. Zřejmě zlomový moment utkání nastal ve 37. minutě. Za hákování Davida Kajínka nařídil rozhodčí Wagner trestné střílení. Proti Stejskalovi se rozjel Jan Šeda, zvolil velký oblouk a šikovným manévrem na hranici brankoviště šťouchl puk mezi betony benáteckého gólmana po ledě do branky - 1:3. Těsně před druhou přestávkou ještě sebevědomím oplývající Šeda z dobré pozici vysoko přestřelil.

Třetí třetiny již příliš zajímavých situací nepřinesla. Domácí Benátky již nenašly recept na pozorně chytajícího Filipa Landsmana a stále častěji naráželi na pozorně bránící chrudimské beky. Hosté tak vyráželi k nebezpečným brejkům a po jednom z nich ve 47. minutě mířil zkušený Tomáš Martinec jen těsně mimo. V 54. minutě Chrudimští domácím borcům ukázali, jak se efektivně využívají brejky. Žák zavezl touš do útočného pásma, obkroužil s ním branku a nahrával před branku, kde stále Jan Buchtele. Ten byl nedůsledně bráněn Mrkvičkou a stačil nataženou holí usměrnit Žákovu nabídku do prázdné kasy - 1:4. V samém závěru ještě došlo za hostující brankou k potyčce mezi Vágnerem a Drábkem. Benátecký zkušený bek navíc inkasoval osobní deseminutový trest a putoval tak předčasně do kabin. Chrudim si výhru o tři branky bez problémů pohlídala a po zásluze si na cestu domů přibalila tři body.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, HC Benátky nad Jizerou
"Začali jsme dobře. V posledním týdnu byla na mužstvu vidět vážnost vzniklé situace v tabulce. Musíme přenést to dobré z tréninku do zápasu. Dnes jsme dali včas první branku. Bohužel pak přišlo oslabení, zbytečný faul v útočném pásmu. Soupeř přesilovou hru vyřešil střelou od modré čáry. Dnes jsme dostali také gól z trestného střílení, což byla špatně řešená situace dva na dva. Jestli to bylo na trestné střílení nebo ne, je jedno. Prostě se jelo. Druhý gól se hrálo ve čtyřech na obou stranách, nikde nikdo. Střela zápěstím od modré čáry nám propadne do brány. Potřebovali bychom takové situace také využívat. Dnes jsme soupeře přestříleli, celkem 44 střel. Poměr střel v dnešním zápase je pro nás deprimující. Před bránou asi správně nepracujeme. Chybí nám tam kvalita, abychom tam byli chladnokrevnější."

Pavel Rohlík, HC Chrudim
"Úvod zápasu se nám nepovedl, když jsme dostali rychlou branku. V první přesilové hře se nám však podařilo vyrovnat. Nakonec si myslím, že se nám naší chytrou hrou podařilo vyhrát. Nebyla to žádná krása, ale účel to přineslo. Potřebovali jsme vyhrát, neboť jsme čtyřikrát za sebou prohráli."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.