13. 11. 2009 | Tomáš Nejedlo

Naváží Benátky na výhru i doma proti Havlíčkovu Brodu?

První liga v sobotu odsekne již dvacáté kolo, v němž domácí hráči HC Benátky přivítají soupeře z Vysočiny - HC Rebel Havlíčkův Brod. Partner pražské Slavie se udržuje v klidném středu prvoligové tabulky a především na domácím ledě podává kvalitní výkony. Benátečtí se o tom přesvědčili, když na ledě Rebelů na konci září podlehli vysoko 1:5. V dresu Brodu se rovněž vystřídala již pětice brankářů. Jedničku Suchana spolu s kolegou Linhartem doplnili slávističtí gólmani Neruda, Furch a Slipčenko. Věřme však, že body v sobotu zůstanou doma v Benátkách! Zápas startuje v sobotu 14. listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Rebel Havlíčkův Brod

Počátky hokeje sahají až do roku 1909, kdy byl založen první bruslařský klub. Bruslařský klub Německý Brod si postavil kluziště na rybníku Hastrman, kde pravidelně provozoval oblíbený sport – bruslení. Poté nastala novodobá historie. Sedmá sezóna ve II. lize přinesla kýžené ovoce a Havlíčkův Brod postoupil do druhé nejvyšší soutěže ČR. Rebelové válcovali jednoho soupeře za druhým a stejně jako v ročníku 2004/05 postoupili do baráže o I. ligu. Tentokrát už ale vyprodaná Kotlina byla svědkem bouřlivého postupu do I. ligy.

Hokej má v Havlíčkově Brodě tradici a hraje se v Kotlině ještě od dob zamrzlých rybníků. HC Rebel byl založen již v roce 1928 a od té doby zde vyrostlo mnoho výborných hokejistů. Po takových hokejových velikánech, jako byli Jaroslav a Jiří Holíkové, Jan Suchý, Josef Augusta a jejich trenér pan Tománek, kteří havlíčkobrodskou Kotlinu proslavili i ve světovém hokeji, zde vyrostla řada dalších osobností, jako jsou Václav Chytráček, Milan Chalupa, Jaroslav Benák, Petr Vlk či Augustin Žák. Z nynější hráčů jmenujme Radka Martínka, Josefa Vašíčka, Martina Čecha, Romana Čecha, Jana Nováka a Aleše Pavlase, Tomáše Vaka, Miroslava Dubna a další.

V Havlíčkově Brodě se mohou spolehnout na kvalitní brankářskou základnu. Jak jsme již zmínili, střídavě se v Kotlině objevuje nadějný Furch, chytají také Tomáš Linhart či Jaroslav Suchan. Druhý jmenovaný má na svém kontě velké množství prvoligových startů a extraligu si zachytal ve Znojmě, Jihlavě či Slavii. Jako mladý se také dokonce objevil v Benátkách nad Jizerou.

Kapitánem mužstva je zároveň bezkonkurenčně nejzkušenější borec v kádru Rebelů. Je jím devětatřicetiletý Michael Vyhlídal. Ten si nejvyšší soutěž vyzkoušel např. v Jihlavě, Pardubicích nebo naposledy také v pražské Slavii. V extralize spolu s první ligou má odehráno celkem 443 zápasů! Mládežnickým reprezentantem do dvaceti let byl i Jakub Šulc, který si první ligu vyzkoušel například v Chomutově. Dobrá budoucnost se věští také dvacetiletému Jiřímu Jebavému, který už celkem čtyřicetkrát navlékl přes hlavu slávistický extraligový dres.

Bojovný, rychlý styl zdobí rovněž útok celku z Vysočiny. Však na to také v Havlíčkově Brodě mají ty správné typy hráčů. Trenéři Novák se Svobodou hodně sází na Miroslava Třetinu, který pamatuje ještě druholigové souboje s Benátkami. Prosazuje se i štírek Vojtěch Němec či Miroslav Holec. Zajímavým hráčem i Kanaďan Chris Smith.

Havlíčkův Brod ve středu tabulky

Sedmá příčka náleží havlíčkobrodským Rebelům, neboť posbírali doposud celkem 28 bodů. V našlapané prvoligové tabulce má nyní každý získaný bod velkou cenu. V prozatím posledním kole Rebelové hráli na ledě domácího stadionu v Kotlině, když přivítali Šumperk. Nováčka soutěže nakonec také po výsledku 3:2 zdolali. O branky vítězů se postarali Borovanský, Endál a Jelínek.

Sestavy obou týmů z minulého kola

Tým HC Benátky nad Jizerou se v Jihlavě (1:4) představil ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Pavlů, Vála, Drábek, Kajínek, Kolmann, Mrkvička, Ton - Pabiška, Krupka M., Kica - Hudíček, Skořepa, Loskot - Kazatel, Bárta, Jech - Kudrna, Urban, Weiss - Kopic

Celek HC Rebel Havlíčkův Brod nastoupil v utkání proti Šumperku (4:2) ve složení: Slipčenko (Suchan) - Vyhlídal, Šulc, Jebavý, Špelda, A. Jelínek, Soldán, Drtina, Horváth - Holec, Borovanský, M. Ondráček, Smith, Endál, Třetina, Stromko, Čermák, Svoboda, Sklenář, Vrdlovec, P. Jelínek

Webové stránky soupeře

Více informací o havlíčkobrodském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webové portálu našeho sobotního soupeře -
HC Rebel Havlíčkův Brod

Rozhodčí

Utkání 18. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Florian z Chodova u Karlových Varů. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brejcha z Plzně a Libor Suchánek také z Plzně. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!