14. 11. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí zkrotili Rebely v prodloužení

20., sobota 14. 11. 2009
Benátky n.J. - Havl.Brod BEN - HBR
Dvacátý prvoligový díl mezi sebe svedl mimo jiné také hokejisty Benátek nad Jizerou a Havlíčkova Brodu. Kdo do hlediště přišel o něco později, mohl litovat. Kazatelovi totiž na branku stačila jen bez dvou sekund minuta. Hosté se dočkali vyrovnání záhy, to si totiž kapitán Skořepa nešťastně srazil touš do vlastní branky. Pabiška poté vrátil vedení na domácí stranu, ale Svoboda si v závěrečné části vynutil prodloužení, kde dělovkou rozhodl Tomáš Mrkvička. Benátky tak získaly důležité dva body a nyní už vzhlížejí ke středě. Vydají se totiž do Kadaně!
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Vála, Kajínek, Mrkvička, Kolmann - Bárta, Hudíček, Skořepa, Weiss, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic
Havl.Brod: Suchan (Linhart) - Jebavý, Vyhlídal, Šulc, Horváth, Soldán, Pavlík, A.Jelínek - Holec, Endál, Borovanský, Smith, Třetina, Knotek, Stromko, Poletín, Svoboda, Ondráček, Vrdlovec
Branky a nahrávky: 1. Kazatel (Jech), 8. Pabiška (Krupka, Mrkvička), 63. Mrkvička (Bárta, Kazatel) - 7. Knotek, 55. Svoboda (Vyhlídal, Soldán). Rozhodčí: Florian - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 404. Střely na branku: 30:22.

Fotogalerie

Komentář

Kdo z diváků se při příchodu do hlediště benáteckého zimního stadionu pozdržel u pokladen, či dorazil z nějakého jiného důvodu déle, litoval. Ctibor Jech přiťukl do prostoru mezi kruhy Michalu Kazatelovi, jenž se nikterak nerozpakoval a z první napálil puk nad Suchanův beton a branková síť se poprvé v tomto utkání roztřásla - 1:0. Pro Jecha to byl první kanadský bod v sezóně a pro Kazatela naopak letošní premiérová branka. Havlíčkův Brod ale záhy kuriózně vyrovnal. Jan Knotek posunul puk do útočného pásma, kde si jej nešťastně do vlastní branky dovezl kapitán Josef Skořepa. Branka byla připsána Knotkovi - 1:1. Jednalo se vůbec o první střelecký pokus hostí na branku, i když ve své podstatě Rebel ani nevystřelil. Ofenzivní smršť pokračovala. Havlíčkobrodští vycítili šanci a Borovanský nebezpečné pálil. Stejskal se tentokrát překvapit nenechal a udeřilo tak na druhé straně. Ukázkovou souhru druhé formace na jeden dotek do prázdné branky zakončoval Marek Pabiška a brzy tak domácím vrátil vedení - 2:1. Hráči z Vysočiny ale zbraně nesložili a Miroslav Holec pláchl domácím bekům. Tváří v tvář Stejskalovi ale neuspěl.

Do druhé části hry vstoupili hosté s odhodláním srovnat gólový účet a dobrou příležitost měl v přesilové hře Lukáš Endál. Mladý forvard, který nastupuje dokonce i v extraligové Slavii, ale přestřelil. Přesně v polovině prostřední periody ošálil kapitán Skořepa bránícího Šulce. Suchan ale skórování zabránil, když bekhendový pokus kryl. Obrovskou šanci spálil ve 34. minutě Ctibor Jech. Kazatel uzmul na modré čáře váhajícím obráncům puk a spolu s Jechem najížděl na jediného hráče soupeře. Někdejší útočník extraligového Kladna neuspěchal přihrávku a poté na zlatém podnose předložil kotouč najíždějícímu důraznému kolegovi z útočné formace. Ctibor Jech ale ve výborné pozici ležícího Suchana nepřekonal, neboť branku o dobrý metr přestřelil. V závěru druhé třetiny ještě velkou příležitost neproměnil dorážející Krupka. Diváci se tak ve druhé třetině branky nedočkali a na světelné tabuli i nadále byl stav 2:1.

Nastupovat do třetí třetiny s jednogólovým náskokem je někdy ošidné. Rebelové se tlačili do brány a šli za vyrovnáním. Svoboda nejprve ztroskotal na vlastní přesnosti, když z nadějné pozice přestřelil. Ve 48. minutě už hosté zvedali ruce nad hlavu, neboť Endál propasíroval puk mezi tyčkou a Stejskalovým betonem a touš zmizel z dohledu diváků. Sudí Florian ve spolupráci s brankovým rozhodčím správně rozhodl a rozpažil, protože kus černé gumy se zastavil jen těsně před brankovou čárou. Regulérní branky se Havlíčkův Brod dočkal v 55. minutě. Tomáš Svoboda předvedl parádní průnik a vše vylepšil ještě lepší střelou do šibenice proti níž neměl Stejskal sebemenší šanci zasáhnout - 2:2. Utkání tedy dospělo do prodloužení.

Středočeši mohli celé utkání rozhodnout již po sedmačtyřiceti vteřinách prodloužení, ale Kica s Weissem nepřetlačili soupeřovu obranu v čele s gólmanem Suchanem. Povedlo se to až Tomáši Mrkvičkovi v čase 62:54, když od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:2 pp.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky
“Myslím si, že to byl dobrý zápas. Střetly se dvě mužstva, která hrají aktivní hokej. Se dvěma získanými body jsem spokojený. Domnívám se ale, že jsme měli na zisk tří bodů. V prodloužení se pak štěstí přiklonilo na naši stranu. Dle mého názoru jsme měli ve třetí třetině jet jasné trestné střílení. Z dnešního utkání by jeden bod byl asi málo, ale dva jsou v pořádku. Havlíčkův Brod nejsou žádní nazdárkové.“

Petr Novák, trenér HC Rebel Havlíčkův Brod
“Přijeli jsme si sem pro jednobodový zisk a to se nám povedlo. Jsme maximálně spokojení a viděli jsme bojovné, dravé utkání, kdy bylo velké nasazení do osobních soubojů. Divákům se utkání rozhodně muselo líbit. Mělo šmrnc a bylo to dobré.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.