17. 11. 2009 | Tomáš Nejedlo

Podaří se Benáteckým urvat nějaké body i v Kadani?

Při pohledu na tabulku první hokejové ligy zjistíme, že bodový rozdíl mezi pátým a patnáctým celkem tabulky činí pouhých sedm bodů. Druhá nejvyšší tuzemská soutěž je na vývost vyrovnaná a každé utkání má nejen pro benátecké hokejisty významný ráz. Hokejisté od Jizery ve středu budou zajíždět k poslednímu celku do Kadaně a není třeba zdůrazňovat, že se bude jednak o nadmíru důležitý zápas pro oba celky. Na benáteckém ledě se v prvním letošním vzájemném souboji radovaly Benátky. Uvidíme, kdo se bude radovat na severu Čech. Zápas startuje ve středu 18. listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Loňská jednička Miroslav Hanuljak odešel do partnerského Chomutova a o post prvního brankáře se tak dělí dva gólmani, kteří loňskou sezónu prakticky zmizeli z hokejového světa. Tím prvním je Kamil Jarina. Čerstvě třiatřicetiletý gólman naposledy chytal před dvěma lety v brněnské Kometě, ale jak sám říká, hokej mu chyběl, a proto se k němu vrátil. Zcela jiný osud potkal Lukáše Hronka. Ten loni byl až trojkou prvoligové Komety a dokonce si odskočil i do druholigové Břeclavi. Pak jej však postihlo velice nepříjemné zranění a hokej musel odložit na druhou kolej. Třetím gólmanem do party je pak naděný karlovarský Tomáš Závorka. Hronek odchytal prozatím devět utkání, Jarina sedm a Závorka tři mače.

Do obrany před sezónou přišel Libor Hlubuček, jenž loňskou sezónu strávil v prvoligovém Mostě, a také dva zkušení borci. Tím prvním je osmatřicetiletý Martin Ťupa, který přišel z partnerského Chomutova a tím druhým urostlý Rus Igor Knyazev, jenž ve své bohaté kariéře oblékal dresy celé plejády klubů ruské nejvyšší soutěže! Zahrál si např. v Kazani, Spartaku i Dynamu Moskva, Voskresensku a naposledy v celku MVD Balašicha. První dva jmenovaní jsou také předními v kanadském bodování obránců. Knyazev ale hodně pokulhává za očekáváním trenérů. V sedmnácti utkání si připsal jen jednu asistencí a v +/- bodech má záporných jedenáct!

Zkušená útočná osa týmu ve složení Šíp, Boušek, Gombár a Balázs zůstala pohromadě. Navíc přišel Jakub Bauer z karlovarské Energie. Z partnerského Chomutova se pak v Kadani objevují Martin Malát spolu s Jiřím Charouskem. Z Karlových Varů se v Kadani na jeden zápas objevil David Zucker a hned si připsal neuvěřitelných pět asistencí! Zcela čerstvými posilami ofenzívy jsou z partnerského Chomutova forvardi Zdeněk Tauš a Martin Trochta. Nejproduktivnějším mužem černo-žlutých je Ladislav Boušek, jenž nasbíral již pětadvacet kanadských bodů!

V neposlední řadě pak Kadaň v letošní sezóně již třikrát měnila trenéra! V létě se Milan Černý přesunul právě na lavičku Benátek a žezlo lodivoda převzal na severu Čech Leo Gudas, loňský asistent extraligové Mladé Boleslavi. Ten byl po neuspokojivých výsledcích odvolán a mužstvo dočasně převzal chomutovský skaut Milan Kašpárek. Novým koučem se teprve před nedávnem stal Mikuláš Antonik. Ten skončil jako asistent na střídačce extraligových Karlových Varů.

Sestavy obou celků z minulého kola

Tým SK Kadaň se v minulém kole představil v Šumperku (4:2) v sestavě: Jarina (22. Závorka) - Ťupa, Brňák, Schmidt, Szakal, Spitzer, Hlubuček, Zmeškal, Kloz - Balázs, Charousek, Boušek, Polanský, Bursík, Pražák, Rohan, Bauer, Zucker, Malát, Freiberg, Fábry

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Havlíčkovu Brodu (3:2 pp) nastoupil v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Vála, Kajínek, Mrkvička, Kolmann - Bárta, Hudíček, Skořepa, Weiss, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Kadaň

Rozhodčí

Utkání 21. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Dvořák z Českých Budějovic. Na čarách mu budou asistovat Jan Bertlík z Mostu a Radek Koskuba také z Mostu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.