8. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Do Benátek míří nevyzpytatelná Třebíč

Prvoligová soutěž bude o víkendu pokračovat již svým 38. kolem. Hokejisté HC Benátky přivítají celek v tabulce postavený o něco výše, tedy SK Horácká Slavia Třebíč. Tým z Horácka konkrétně posbíral 59 bodů, což je o pět více než právě Benátky. Slavii tak náleží pátá příčka, což je oproti loňskému ročníku určitě překvapení. V minulém kole svěřenci trenérů Šindela a Vondráčka hladce přehráli topící se Havířov v poměru 5:0. Zápas na ledě benáteckého zimního stadionu startuje v sobotu 9. ledna a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin! Průběh zápasu můžete samozřejmě sledovat také pomocí tradičního on-line přenosu!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Počátky hokeje v Třebíči se datují k 15.prosince 1928. Názvy klubu se postupně měnily z Horácké Slavie na Elektromontážní závody, Kovosvit, Spartak, Západomoravské strojírny, Zetor B, Elitex a od roku 1990 opět na Horáckou Slavii, pod jejímž názvem klub působí dodnes. Výrazným mezníkem celku z Horácka je postup do první ligy, v sezóně 1997/98. Spolu s Třebíčí do 1.ligy postoupilo Znojmo, které se záhy stalo největším třebíčským rivalem (derby). Sezóna 1999/2000 přinesla zabydlení se Třebíčských v první lize. V prvních dvou utkáních si v Třebíči zahráli z důvodu problémů při podepisování smlouvy v NHL i Patrik Eliáš a kanaďan Brendan Morisson. Ze slavných odchovanců jmenujme třeba Oldřicha Válka, Patrika Eliáše, Martina a Romana Erata, Michala Mikesku či Leoše Čermáka.

Představme si nyní kádr sobotního soupeře. Začněme jako tradičně u postu brankáře. Roli jedničky zastává Jakub Lev, kterému bylo prodlouženo hostování z extraligového Kladna. Na střídavý start z nejvyšší soutěže, konkrétně z celku PSG Zlín, působí v Třebíči další kvalitní gólman. Je jím Tomáš Štůrala, jenž se loni předvedl ve velmi dobrém světle ve Vrchlabí. Dá se předpokládat, že v brankovišti Třebíče dnes bude stát právě Jakub Lev.

V obraně Horácké Slavie bychom hledali jednoho velezkušeného borce, který si zaslouží přinejmenším označení inventář klubu. Řeč je o Marcelu Hrbáčkovi, který v únoru příštího roku oslaví kulatou čtyřicítku. Hrbáček v Třebíči působí již od roku 1992, což v novém roce 2010 bude už osmnáct let! Toto číslo vskutku stojí za povšimnutí a uznání. Dalším zkušeným bekem je dvaatřicetiletý Zdeněk Sedláček. Mužstvo Třebíče je vhodně doplněno i mladými hráči a z extraligového Třince navíc na Horácku působí Jakub Kania. Kaniovi je teprve devatenáct let a má předpoklady k dobré hokejové kariéře. Na střídavý start z brněnské Komety pak přišel další nadějný bek, Michal Kempný. 30. prosince před domácím utkání s Olomoucí zkolaboval bek Lukáš Sláma a zápas tak byl pochopitelně odložen. Sláma bojoval v třebíčské nemocnici o život. Nyní už je v pořádku, ale od hokeje si bude muset delší dobu odpočinout.

Na hostování z Vítkovic do třebíčského týmu přišel hráč s velmi dobrými střeleckými schopnostmi. Je jím český reprezentant do dvaceti let Jan Káňa, který v loňském ročníku ve vítkovické juniorce zaznamenal ve 23 zápasech hned 43 bodů! Ze sousední Jihlavy přišel na hostování David Dolníček. Zárukou kvality je také bojovník Marek Laš, který ve své kariéře má za sebou již tři sezóny v extraligovém celku Plzně. Mezi nejproduktivější hráče se řadí Petr Obdržálek či Lukáš Nahodil.

Od nové sezóny mají Třebíčští nového trenéru. Stal se jím Jaromír Šindel, který na Horácku již před několika lety působil v roli sportovního manažera. Pak odešel do extraligové Mladé Boleslavi vykonávat manažerskou funkci a později se stal také hlavním trenérem. Jeho asistentem je Roman Vondráček.

Sestavy obou celků z minulého kola

Tým HC Benátky nad Jizerou se představil ve Vrchlabí(1:2) v následující sestavě: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Pavlů, Hrach, Kolmann, Mrkvička, Tondr - Kica, Hudíček, Loskot, Kopic, Skořepa, Nevyhoštěný, Kudrna, Pabiška, Vařecha, Jech, Urban, Bárta, Weiss

Celek SK Horácká Slavia Třebíč vyhrál v domácím zápase s Havířovem (5:0). Vítězný tým nastoupil v sestavě: Lev - Sedláček, Ostrčil, Kania, Koktan, Hrbáček, Bulička, Kadela R., Kaláb - Laš, Dolníček, Burian - Rod, Krätzer, Stejskal - Čech, Zahradník, Obdržálek - Přibyl, Vítek, Kundela

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč

Rozhodčí

Utkání 38. kola první ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Tomáš Zubzanda z Karlových Varů. Na čarách mu budou asistovat Zuzana Arazimová z Veleně u Prahy a Radek Špringl z Kolína. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!