12. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Duel s Hradcem Králové slibuje zajímavou podívanou!

Počínaje touto středou se nadstavbová část první hokejové ligy přehoupne do své druhé poloviny a už se pomalu bude rozhodovat o příčkách do vyřazovacích bojů! Hokejisté Benátek změří síly s kvalitním celkem z Hradce Králové, který momentálně okupuje 4. příčku v tabulce se 67 získanými body. V minulém kole Hradec nehrál, neboť měl zajíždět do odstoupivšího Havířova. To Benátky po velmi dobrém výkonu zvítězily nad Třebíčí 4:0. Nenechte si ujít zajímavou podívanou a přijďte ve středu 13. ledna do hlediště benáteckého zimního stadionu. Startuje se v 17:30 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC VCES Hr. Králové

Průkopníkem ledního hokeje v Hradci Králové byl Bruslařský klub, který již roce 1926 vstoupil do svazu ledního hokeje. Lední hokej si v Hradci Králové (i díky častým přátelským zápasům hradeckých i v blízkém okolí) získával stále větší sympatie. V roce 1931 se uskutečnilo první mistrovství Severovýchodočeské župy, na kterém Bruslařský klub skončil na druhém místě za tehdy vynikajícím BK Mladá Boleslav.

Královéhradecký klub postupně měnil názvy z Bruslařského klubu na Sokol Škoda, Spartak ZVÚ, TJ Stadion, HC Stadion, HC Lev, HC, HC VČE a nynější HC VCES. Postup do české Extraligy (25. 3. 1993) se řadí mezi největší úspěchy klubu. V sezóně 2005/06 se klub dostal do semifinále první ligy, což byl další významný mezník. Hradec Králové se pyšní moderní hokejovou arénou, která pojme 7700 převážně sedících diváků. V loňské sezóně se Benáteckým s tímto soupeřem dařilo. Ve čtyřech vzájemných zápasech se Středočechům podařilo hned třikrát zvítězit.

Kádr Východočechů je však nesmírně kvalitní, o tom není sporu. Pojďme si tedy představit hráčský potenciál, který mají trenéři Mička se Slabým k dispozici. Začneme na brankářském postu. Zde po návratu loňské jedničky Vladislava Koutského zpět do Pardubic klub našel náhradu v Jaroslavu Jágrovi, který loňskou sezónu strávil převážně v druholigovém Nymburce. Jágr tak tvoří gólmanskou dvojici s Filipem Luňákem, který se pyšní velice dobrou úspěšností zásahů téměř 93 %. Aktuální informace z hradeckého tábora hovoří o tom, že týmová jednička Filip Luňák pro zranění do Benátek nedorazí a místo mezi tyčemi tak zaujme jeden z dvojice gólmanů Jágr - Alexa.

Obranu diriguje zkušený Martin Táborský, který si zahrál extraligu například na Kladně. Tradičními oporami zadních řad jsou určitě i Lukáš Filip, Jiří Hendrich či Aleš Pazdera, který si dokonce v minulosti zahrál i v benáteckém dresu. Hradečtí trenéři v průběhu letošního ročníku do sestavy začlenili i několik hráčů ještě dorosteneckého věku. V nedávné době se v Hradci objevil také někdejší benátecký bek a kolínská stálice Karel Nedbal. Zkušený zadák odehrál na východě Čech při výpomoci celkem pět utkání a podle dostupných informací přidá šestý prvoligový start v kariéře právě ve středu na benáteckém ledě!

Největší hradeckou zbraní však je bezesporu útok. Tam straší soupeřovy brankáře takoví hráči jako Jaroslav Roubík, Jiří Kadlec, Patrik Moskal či Martin Koudelka. Kvalita těchto hráčů je velmi vysoká a Hradečtí si jejich služeb pochopitelně cení. Posilou žlutočervených se stali Ondřej Hruška s Richardem Rapačem, kteří loňskou sezónu působili právě v Benátkách. Dres Benátek v minulosti přes hlavu přetáhl také šikovný forvard Jan Kubišta. Kolínský odchovanec v Hradci působí od loňského ročníku.

Při pohledu do hráčských statistik zjistíme, že nejproduktivnějším obráncem je s patnácti body zkušený Aleš Křetinský, jenž v průběhu ročníku přišel z extraligové brněnské Komety. Útočníkům vévodí kapitán Jaroslav Roubík, jenž v 36 zápasech posbíral celkem 39 kanadských bodů!

Oba celky v minulém kole

Tým HC Benátky nad Jizerou nastoupil ve vítězném utkání proti Třebíči (4:0) v sestavě: Nedvídek (J. Stejskal) - Hrach, Kajínek, Drábek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Tondr - Hudíček, Weiss, Pabiška, Kudrna, Kazatel, Nevyhoštěný, Skořepa, Vařecha, Loskot, Bulíř, Skalický

Celkem HC VCES Hradec Králové měl v sobotu zajíždět k mistrovském utkání do Havířovu. Vzhledem k tomu, že Panteři soutěž odhlásili, si Hradec bez boje připsal do prvoligové tabulky tři body za kontumační výhru 5:0.

Webové stránky soupeře

Více informací o královéhradeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC VCES Hradec Králové

Rozhodčí

Utkání 39. kola první hokejové ligy mezi celky HC Benátky nad Jizerou a HC VCES Hradec Králové bude jako hlavní rozhodčí řídit Miroslav Petružálek z Litvínova. Na čarách mu budou asistovat Roman Hynčica z Děčína a Petr Mašek z Duchcova u Teplic. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.