21. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Představujeme Petra Kicu

Před letošní sezónou se do přípravy s Benátkami zapojil také dravý útočník Petr Kica (na snímku). Letní příprava na suchu, na ledě a následné přípravné zápasy prokázaly, že rychlík zůstane v benáteckém kádru. A trenéři spolu s vedením klubu měli šťastnou ruku. Kica se totiž zařadil mezi opory týmu a pravidelným přísunem kanadských bodů notně pomáhá týmu. Zasloužil si tak pozvánku do týmu libereckých Bílých Tygrů. Jeho profil vám nyní nabízíme.

Dosavadní kariéra Petra Kicy

Odchovanec vimperského hokeje ještě v žákovském věku přešel do IHC Písek a hned se v mládežnických kategoriích zařadil mezi opory. Když v ročníku 2004/05 exceloval v juniorském týmu jihočeského klubu, dostal pozvánku i do tehdy ještě prvoligového áčka Písku. Jako devatenáctiletý "zajíc" tam odehrál v základní části celkem čtrnáct zápasů a naskočil také do baráže, kde bojoval o setrvání Píseckých ve druhé nejvyšší soutěž. Baráž skončila pro celek od Otavy neúspěšně a Jihočeši tak sestoupili do druhé ligy.

Nadcházející ročník nenačal Kica v Písku, nýbrž v Plzni. Trenér extraligové plzeňské juniorky Jindřich Setikovský totiž ukončil své písecké působení a s sebou do města piva si vzal také nadějného mladíka Petra Kicu. Rychlý forvard si dokonce svými výkony v juniorce vysloužil i nominaci do seniorského týmu a ve dvou případech dokonce oblékl extraligový dres plzeňského Lasselsbergeru. V závěru sezóny se pak vrátil do mateřského Písku, aby žlutomodrým pomáhal k návratu do první ligy. Leč neúspěšně.

Následující dvě sezóny sympatický forvard strávil výhradně v Písku a jak sám říká, jen hokej ho živit nemohl. Musel si tedy najít civilní zaměstnání. Zde mu pomohl jeho písecký spoluhráč Michal Pinkas a společně vedle hokeje pracovali ve firmě někdejšího obránce Písku či extraligových Karlových Varů Romana Žáka. Před sezónou 2008/09 přišla Petru Kicovi nabídka angažmá v prvoligovém Berouně, nad níž nový tygr dlouho neváhal. Po čtyřech letech tak nakoukl opět do první ligy. Závěr tohoto ročníku patřil anabázi v Písku. Ani další pokus o postup do první ligy ale Komtermu i s Kicou v sestavě nevyšel.

Před letošním hokejovým ročníkem se Kicovi opět nabízela možnost hrát v Berouně, jenže přišla také nabídka z Benátek nad Jizerou. Po absolvování letní přípravy u řeky Jizery se trenéři středočeského celku rozhodli, že bojovník zůstane. A udělali dobře. Kica totiž patří mezi nejproduktivnější hráče liberecké farmy a ne nadarmo si vysloužil pozvánku do extraligové kabiny Bílých Tygrů.

Vizitka

Narozen: 10.3.1986
Výška: 177 cm
Váha: 86 kg
Post: útočník
Hůl: levá
Číslo dresu: 6

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!