2. 2. 2010 | Tomáš Nejedlo

V první lize jde do tuhého, do Benátek míří Vrchlabí!

Benátečtí hokejisté v posledním domácím utkání nadstavbové části hostí Vrchlabí a troufnu si tvrdit, že se jedná o nejdůležitější utkání dosavadního průběhu letošní sezóny! Pohled na výsost vyrovnanou tabulku napovídá, že se bude bojovat doslova do poslední sekundy. Benátecká matematika zní jasně. Pokud Středočeši ve středu v základní hrací době zvítězí, definitivně odrazí hrozbu play-outu a budou je čekat vyřazovací boje. Ani Vrchlabí však nic nemá jisté, a proto čekejme velice dramatické utkání, které na zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou startuje ve středu 3. února. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Sledovat můžete rovněž tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Vrchlabí

Oddíl ledního hokeje byl ve Vrchlabí založen v roce 1948, a to na přírodním ledě se skromným zázemím a malou hráčskou základnou. Postupem času získával vrchlabský hokej na kvalitě a nyní se vyšvihl až do druhé nejvyšší republikové soutěže.

Vrchlabí není pro benátecké příznivce rozhodně neznámým týmem. S tímto soupeřem se totiž celek od Jizery střetával již od počátku novodobé úspěšné vrchlabské historie. Po postupu Středočechů do druhé nejvyšší soutěže v republice se cesty obou celků opět spojily a Benátky se tak s ambiciózním podkrkonošským týmem střetávají ve druhé nejvyšší soutěži nadále. Ambiciózní klub načal letos již třetí prvoligovou sezónu, v čemž má před Benátkami o jeden ročník náskok. Za svými ambicemi však „Krakonošové“ letos velmi pokulhávají. Vždyť ani změna trenéra příliš nepomohla vrchlabskému týmu odrazit se ode dna a soupeř z Podkrkonoší ještě může spadnout dokonce do play-outu!

Na brankářském postu vzrostla konkurence Petru Ševčíkovi. Z extraligového Zlína totiž do Vrchlabí putoval velezkušený čtyřicetiletý veterán Radovan Biegl. O brankoviště se oba gólmani se v úvodu sezóny oba dělili téměř rovným dílem, avšak nyní je jedničkou mladší Ševčík. V krajním případě bude moci nastoupit také mladoboleslavský Michal Valent.

V loňské sezóně se svými výkony pasoval do role opory Jan Bendik. Mladý bek letos získal jedenáct kanadských bodů. Obranou činnost přišli vyztužit extraligou protřelí Tomáš Pácal z Plzně a Lukáš Chmelíř, který loni působil v Chomutově a Kadani. Pro Pácala kvůli zranění sezóna nejspíše skončila. S jedenácti plusovými body a sedmnácti kanadskými je nejlepším bekem z hlediska produktivity Jiří Matějíček. Druhým obráncem v pořadí je se čtrnácti získanými kanadskými body již zmiňovaný Lukáš Chmelíř.

Vrchlabskému vedení se podařilo před začátkem sezóny ulovit dvě opravdu velké ryby. Osmatřicetiletý Martin Filip se v Krakonošově královstí objevil z Hradce Králové a prokazuje, že i v tak pokročilém věku má stále týmu co dát. S čtyřiatřiceti kanadskými body je nejproduktivnějším hráčem. Neméně zkušený je o rok mladší Jan Čaloun. Olympijský vítěz z památného roku 1998 z Nagana a několikanásobný světový šampion do Vrchlabí putoval z Ústí nad Labem. Hráč se zkušenostmi z proslulé NHL posbíral sedmadvacet bodíků, avšak do koncepce vrchlabského celku se nehodí, a tak byl z kádru překvapivě vyřazen! Pravidelný přísun bodů obstarává také bojovník Ladislav Gengel. K poslednímu lednovému dni Vrchlabí uzavřelo dohodu s Kladnem o střídavém startu útočníků Gengela a Tvrdka do extraligy a opačným směrem také dvojice forvardů Horna a Čurilla.

Nepříliš uspokojivé výsledky týmu v dosavadním průběhu sezóny stály místo trenéra Jeřábka, kterého nahradila dvojice Josef Řeháček a Jindřich Setikovský. Řeháček se na post hlavního kouče z pozice asistenta a zkušený Setikovský do Podkrkonoší zamířil z lavičky berounský juniorů.

Oba celky v minulém kole

Tým HC Benátky nad Jizerou se ve Znojmě (4:2) představil ve složení: Stejskal - Drábek, Stříteský, Pavlů, Kajínek, Mrkvička, Tondr, Hobza - Kica, Urban, Loskot, Jech, Skořepa, Bárta, Kudrna, Pubiška, Nevyhoštěný, Hudíček, Weiss, Vařecha

Utkání HC Vrchlabí - HC Havířov Panthers bylo po odstoupení slezského klubu na základě rozhodnutí STK ČSLH kontumováno ve prospěch domácích, stejně jako všechny zbývající zápasy Havířova do konce základní části.

Webové stránky soupeře

Více informací o vrchlabském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Vrchlabí


Rozhodčí

Utkání 45. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Přikryl z Brodku u Prostějova. Na čarách mu budou asistovat Pavel Dřínovský z Brna a Jakub Svoboda z Jihlavy. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.
TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.