5. 2. 2010 | Tomáš Nejedlo

O pozici pro předkolo se rozhodne v Třebíči

Dlouhodobá část první hokejové ligy rychlostí blesku dospěla ke svému závěru a před hráči naší druhé nejvyšší soutěže stojí už jen poslední kolo nadstavbové části. Hokejisté Benátek nad Jizerou se vydají na led Horácké Slavie Třebíč, kde budou bojovat nejen o body, ale i o co nejlepší umístění pro předkolo play-off. Tabulka je před posledním zápasem velice vyrovnaná a každý bod bude rozhodovat o konečném pořadí a dvojice pro úvodní zápas předkola tak ještě rozhodně nejsou jasné! Zápas na Zimním stadionu města Třebíče MANN + HUMMEL ARENĚ startuje v sobotu 6. února s úvodním vhazováním v 17:30 hodin! Průběh zápasu sledujte také pomocí on-line přenosu!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Představme si nyní kádr sobotního soupeře. Začněme jako tradičně u postu brankáře. Roli jedničky zastává Jakub Lev, kterému bylo prodlouženo hostování z extraligového Kladna. Na střídavý start z nejvyšší soutěže, konkrétně z celku PSG Zlín, působí v Třebíči další kvalitní gólman. Je jím Tomáš Štůrala, jenž se loni předvedl ve velmi dobrém světle ve Vrchlabí. Před nedávnem přivedl trenér Šindel do kádru Horácké Slavii také nadějného plzeňského brankáře Pavla Francouze, jenž se zúčastnil uplynulého mistrovství světa dvacetiletých.

V obraně Horácké Slavie bychom hledali jednoho velezkušeného borce, který si zaslouží přinejmenším označení inventář klubu. Řeč je o Marcelu Hrbáčkovi, který za několik dní oslaví kulatou čtyřicítku. Hrbáček v Třebíči působí již od roku 1992, což je v letošním roce už osmnáct let! Toto číslo vskutku stojí za povšimnutí a uznání. A aby toho nebylo málo, právě v sobotu proti Benátkám Hrbáček odehraje svůj šestistý prvoligový zápas v kariéře. Dalším zkušeným bekem je dvaatřicetiletý Zdeněk Sedláček. Mužstvo Třebíče je vhodně doplněno i mladými hráči a z extraligového Třince navíc na Horácku působí Jakub Kania. Kaniovi je teprve devatenáct let a má předpoklady k dobré hokejové kariéře. Na střídavý start z brněnské Komety pak přišel další nadějný bek, Michal Kempný. Nejproduktivnějším bekem je mladý Radim Ostrčil, jenž nasbíral 13 kanadských bodů (1+12).

Na Horácku již nepůsobí kanonýr reprezentační dvacítky Jan Káňa, jenž se vrátil zpět do Vítkovic. Místo něj do kádru Třebíčských putovali Ondrej Šedivý právě z Vítkovic nebo třeba také českobudějovický trojlístek Rod, Stejskal a Heřman. Ze sousední Jihlavy přišel před sezónou na hostování David Dolníček. Zárukou kvality je také bojovník Marek Laš, který ve své kariéře má za sebou již tři sezóny v extraligovém celku Plzně. Laš je v současné době ve stavu zraněných, neboť si v Ústí pochroumal kolenní vazy. Mezi nejproduktivější hráče se řadí Lukáš Nahodil, který posbíral 43 bodů (17+26), či Petr Obdržálek, jenž se pyšní bilancí 36 bodů (13+25).

Od nové sezóny mají Třebíčští nového trenéra. Stal se jím Jaromír Šindel, který na Horácku již před několika lety působil v roli sportovního manažera. Poté odešel do extraligové Mladé Boleslavi vykonávat manažerskou funkci a později se stal také hlavním trenérem. Jeho asistentem je Roman Vondráček.

Oba celky v minulém kole

Utkání HC Havířov Panthers - SK Horácká Slavia Třebíč bylo po odstoupení slezského klubu na základě rozhodnutí STK ČSLH kontumováno ve prospěch hostí, stejně jako všechny zbývající zápasy Havířova do konce základní části.

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Vrchlabí (4:1) nastoupil v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Mrkvička, Kajínek, Pavlů, Stříteský, Hrach - Bárta, Kudrna, Skořepa, Kazatel, Nevyhoštěný, Weiss, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč


Rozhodčí

Utkání 46. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Lacina z Poříčí nad Sázavou. Na čarách mu budou asistovat Milan Dančišin ze Soběslavi a Tomáš Matějček ze Sezimova Ústí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!