9. 2. 2010 | Ondřej Nejedlo

Těším se na atmosféru play-off, říká Bartoloměj Salanský

Před zahájením předkola play-off jsme si k redakčnímu mikrofonu pozvali generálního manažera hokejového týmu HC Benátky nad Jizerou Bartoloměje Salanského (na snímku). Téma rozhovoru bylo nasnadě. Pan Salanský hodnotil uplynulou základní část, ale také se vyjádřil k našemu soupeři ve vyřazovacíh bojích - Orli Znojmo.
Základní i nadstavbová část první ligy skončila. Jak byste zatím hodnotil působení benáteckých hokejistů v prvoligové sezóně?
Hodnotí se mi to velice dobře, protože sezóna je z našeho pohledu určitě úspěšná. Dali jsme si závazek, že se chceme dostat do předkola play-off, což jsme splnili. Pevně věřím, že se dostaneme přes Znojmo ještě dál. Podlé mého je to pro nás hratelný soupeř, se kterým jsme v základní části měli příznivou bilanci. Myslím si, že je to naše výhoda. Také se těším na atmosféru jak ve Znojmě, tak i tady v Benátkách. K pondělnímu domácímu zápasu jsme připravili takovou akci, že permanentkáři z Liberce budou mít vstup zdarma, neboť liberecké permanentky budou platit také zde. V Liberci se hokej hrát kvůli olympijské pauze nebude, takže se domnívám, že by lidé mohli přijet. Zpět k tomu hodnocení. Pozitivem pro nás je, že někteří z benáteckých hráčů nastoupili již v dresu Bílých Tygrů, zejména když tam byla velká marodka. Takže se spolupráce extraligový klub – farma začíná zužitkovávat.

Který hráč vás v letošní sezóně překvapil?
Jednoznačně Petr Kica. Petr nás všechny velice překvapil. Je to poctivý kluk, má velmi dobrý přístup k tréninku, zatím je skromný. Dále musím jmenovat Tomáše Urbana, Michala Bártu, Pepu Skořepu, který také premiérově nastoupil za Liberec. O hráčích, jako je Petr Kolmann či Michal Pavlů, mluvit nemusím, protože si myslím, že už to jsou extraligoví obránci. Také se zvedl Marek Pabiška, který se nám nakonec osvědčil jako střelec. Vloni se trochu hledal, ale také to bylo určitě i tím, že předtím hrál pouze druhou ligu a chvíli trvalo, než se aklimatizoval. Nakonec zůstal v mančaftu a ohromně mu to prospělo.

Kdybyste měl vyzdvihnout nějaké zápasy, které se benáteckému mužstvu povedly, a naopak, na které by bylo nejlepší zapomenout. Jaké by to byly?
Určitě povedený zápas byl v Ústí nad Labem, když za nás chytal Marek Pinc, který si tam připsal ohromné množství zákroků a pouze jedinkrát inkasoval. V Ústí jsme podali velmi dobrý výkon. To byl zápas, který se asi dlouho neuvidí. Zapomněl bych nejraději na zápas v Chomutově.

Co se benáteckému klubu v základní části a i v nadstavbové povedlo a co naopak ne?
Povedlo se nám naplnit rozpočet, přestože je to dost složitá záležitost. V tomto ohledu si myslím, že jsme na tom dobře. Je to hlavně díky sponzorům, kterým musíme poděkovat. Bez nich by se tato soutěž hrát nedala. Nepovedlo se nám sem na stadion přilákat trochu více lidí. Pevně věřím, že se nám to časem podaří, přestože jsou tady nyní nějaké třenice s diváky. To je asi všude. Myslím si, že se to vykrystalizuje. Teď ke konci soutěže jsem vnímal, že se situace zklidnila a myslím si, že se to v budoucnu ještě zlepší.

V předkole play-off čeká na hokejisty Benátek tým Orli Znojmo, proti kterému se letos benáteckým hráčům poměrně dařilo. Jak jste spokojen s tímto soupeřem?
V duchu jsem si přál Tábor. Je to také z toho důvodu, že je to k nám blíž. Znojmo jsem bral, protože za prvé s nimi máme kladnou bilanci, za druhé tam pro kluky bude parádní atmosféra. Počítám, že tam bude návštěva přes dva tisíce diváků. Jsou to výborní fanoušci, kteří mančaft ženou dopředu. Kluci si před nimi určitě rádi zahrají a bude to jistě plus. Myslím si, že pěknou atmosféru uděláme i my tady.

Dá se ještě očekávat nějaké posílení z libereckého mužstva. Na mysli mám hráče jako Lukáš Vantuch, Antonín Dušek, Daniel Špaček?
V Liberci mají v podstatě všichni odehráno více než 26 zápasů, které extraligové hráče limitují pro starty v nižší soutěži . Posilovat mužstvo nebudeme. Myslím si, že kluci, kteří si předkolo vybojovali, se prosadí, porazíme Znojmo a půjdeme dál. Nepočítáme ani, že Vantuch, Dušek nebo Špaček nastoupí.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!