14. 2. 2010 | Tomáš Nejedlo

Vynutí si Benátky pokračování série?

Vrchol sezóny v podobě vyřazovacích bojů je tu. Benátečtí vyfasovali pro předkolo play-off celek Znojma. Orli dokázali v úvodních dvou zápasech na vlastním ledě stoprocentně využít výhodu domácího prostředí a k řece Jizeře si tak vezou vedení 2:0 na zápasy. Před svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase tak stojí jediný cíl, a sice vynutit si pokračování série. První příležitost na to Benátky budou mít už v pondělí 14. února, kdy se bude na benáteckém zimním stadionu hrát třetí zápas této série. Úvodní buly je naplánování na 17:30 hodin. Pokud se domácím podaří v pondělí zvítězit, pokračovalo by se o den později ve stejný čas. V opačném případě by se z postupu do čtvrtfinále play-off radovali Znojemští.

Slovo o soupeři...

Ti fanoušci, kteří budou chtít pomyslně nahlédnout do znojemské kabiny a prohlédnout si kádr trenérů Neliby a Kastner, můžou kliknout zde. V představovačce na úvodní dva zápasy této série jsme se totiž kádru Orlů podrobně věnovali. Doplňme ještě krátkou statistickou informaci z pátečního a sobotního zápasu. O čtyři ze sedmi vstřelených branek Znojma se postarali obránci. Hned dvě trefy si připsal bývalý benátecký bek Petr Štrach a další dva góly pak přidali Petr Hořava s Tomášem Kolafou.

Předkolo play-off v kostce

Úvodní gól pátečního zápasu obstaral v 7. minutě zkušený Sedlák, když pod ležícím Nedvídkem propasíroval puk do branky. Benátečtí se vyrovnání dočkali ve 23. minutě. Miroslav Kopic si sjel do výhodné pozice a švihem k tyči srovnal stav. Do vedení Znojemské poslal těsně před druhou sirénou Beroun. Hosté ale krátce po zahájení třetí části zásluhou povedené individuální akce Bárty opět vyrovnali. Pak ale předvedl povedenou akci obránce Hořava a Orli opět vedli. Benátky sáhly k power-play, což přineslo úspěch. Střela Pavlů od modré čáry se zastavila až v síti, a tak přišlo na řadu prodloužení. To trvalo necelých osm minut. O zisku prvního zápasu rozhodl po akci Staňka sjíždějící obránce Petr Štrach.

Vstup do druhého zápasu byl o poznání opatrnější. Přesto se ve 14. minutě ujali domácí vedení. Od modré čáry přesně pálil Kolafa. Když ve 26. minutě zvýšil vedení Orlů další bek Štrach, nevypadalo to s Benátkami dobře. Jiskru naděje ještě ve 32. minutě vykřesal Bárta, ale o chvíli později se úspěšnou dorážkou na hranici brankoviště prezentoval znojemský kapitán Radek Haman a naděje Benátek definitivně zhasla. Oba celky se již na žádnou branku nezmohla.

Oba celky v posledním zápase

Celek HC Benátky nad Jizerou nastoupil v sobotu ve Znojmě v sestavě: Nedvídek (35. Stejskal) - Drábek, Kajínek, Hrach, Stříteský, Pavlů, Mrkvička, Kolmann, Hobza - Kica, Urban, Loskot, Jech, Skořepa, Bárta, Kudrna, Pabiška, Vařecha, Kopic, Kazatel, Bulíř

Tým Orli Znojmo se v sobotu představil ve složení: Horčička - Hořava, Morava, Protivný, Štach, Kolafa, Štrach - Plášek, Haman, Svoboda, Beroun, Hradecký, Sedlák, Staněk, Meidl, Barus, Havlík, Říha

Webové stránky soupeře

Více informací o znojemském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho soupeře - Orli Znojmo

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!