14. 4. 2010 | Ondřej Nejedlo

Splnili jsme cíl, bilancuje gólman Jiří Stejskal

Gólman Jiří Stejskal (na snímku) dokončil v benáteckém dresu již druhou sezónu. V té uplynulé již však jeho pozice absolutní jednička nebyla tak jednoznačná. Mezi třemi tyčemi se totiž střídal se svým kolegou Michalem Nedvídkem. Přesto v anketě o sportovce města Benátek nad Jizerou obsadil velice pěkné 7. místo. Při té příležitosti jsme se Jiřího zeptali na několik otázek.
Jirko, začněme trošku zeširoka. V roce 2009 jste dokráčeli do čtvrtfinále play off. V následující sezóně jste se rovněž vyhnuli bojům v play out a postoupili do předkola play off, kde jste se utkali se Znojmem. Takže jste spokojeni s touto sezónou?
Určitě. Splnili jsme cíl. Vyhnuli jsme se ošemetnému play out, protože je to pro hráče velmi stresující. Dostali jsme se do předkola, bohužel jsme narazili na Znojmo. Nevím, jestli bylo lepší či horší. Hráli jsme velice vyrovnané zápasy, ale bohužel jsme udělali více chyb než soupeř. Navíc jsme zbytečně moc faulovali. Možná jsme byli trochu více přemotivovaní. Hokej je prostě takový.

S tím nezbývá nic jiného, než souhlasit. Každopádně, když sezóna skončí 16. února, tak je to asi hodně brzo, nebo ne?
Myslím si, že je to systém s prominutím na ... Raději systém na nic. Začíná se v září a končí se v půlce února, kdy je největší zima. Zimní měsíce jsou pro hokej těmi nejlepšími. Náš tým však místo hraní již trénuje.

Jak moc je těžké udržovat se při tréninku, když není motivace hraní zápasů?
Stále je to vyhecované, takže o motivaci není nouze.

V právě uplynulé sezóně nastoupila v libereckém dresu spousta hráčů z Benátek. Pro vás pro gólmany je ovšem asi těžší se probít do prvního kádru, že?
Myslím si, že je to všude stejné. Buď se daří anebo ne. Záleží také na trenérovi, jestli vám dá šanci. Hráč se může snažit, ukáže, co umí. Potom je však věc druhá, aby měl štěstí. I když třeba jen sedím na lavičce, tak trénuji tak, jako bych chytal. V tom případě se kluky snažím povzbuzovat a hecovat je.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!