21. 7. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí hokejisté v Liberci vyjeli poprvé na led

Prvoligovým hokejistům Benátek nad Jizerou skončila dovolená, a tak se ve středu 21. července v odpoledních hodinách v Liberci hlásili trenérskému trojlístku ve složení Černý, Škaloud a Nečas k zahájení přípravy na ledě. Na ploše Svijanské Arény se sešla rovná třicítka hráčů, mezi nimiž se proháněla jedna nečekaná tvář. Jedná se o ostříleného Václava Nováka, který se však posilou benáteckého celku nestane. Využil pouze pauzy při hledání angažmá a šel se "sklouznout."
Suchá příprava proběhla v tradičně perfektních podmínkách libereckého sportovního areálu. Součástí letní přípravy bylo také soustředění ve Špindlerově Mlýně, které určitě přispělo k pestrosti letního zápolení. Nyní však Benátečtí nabírají kondici při tréninkových jednotkách na ledové ploše. Do pátku 23. července tomu tak bude v liberecké Svijanské Aréně, od pondělí 26. července se pak hráči přesunou do domácího prostředí v Benátkách.

Ke každé přípravě před novou sezónou patří bezpochyby také přátelské zápasy. Benátky jich letos sehrají jedenáct, přičemž ten první bude startovat již 3. srpna. Na domácím ledě Středočeši změří síly s nováčkem z Písku.

Na ledě chyběli Petr Kolmann, Michal Bárta a Petr Kica, kteří se připravují s extraligovým celkem Bílých Tygrů. Nepřítomen byl také Michal Kazatel, jenž se zotavuje po nemoci. Novými tvářemi naopak jsou zkušení borci Aleš Vála s Tomášem Klimtem. O svou šanci se pak popere několik mladých nadějí. Přinášíme také kompletní soupisku všech hráčů, kteří se zúčastnili prvního tréninku na ledové ploše.

Kompletní soupiska hráčů

Brankáři:
Jiří Stejskal, Michal Nedvídek, Robin Blažíček

Obránci:
Michal Pavlů, David Müller, Tomáš Mrkvička, Aleš Vála, Jan Zákoutský, Tomáš Hobza, Václav Drábek, David Kajínek, Petr Hrach, Martin Tondr, Tomáš Vozka, Marek Hataš

Útočníci
Ctibor Jech, Tomáš Urban, Lukáš Krejčík, Miroslav Kopic, Tomáš Klimt, Lukáš Vařecha, Jakub Klíma, Kamil Kinkor, Tomáš Hudíček, Marek Pabiška, Michal Nevyhoštěný, Petr Weiss, Josef Skořepa, Tomáš Liška

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.