19. 10. 2010 | Tomáš Nejedlo

Ve středu cestují Benátky na Hanou

Po nevydařeném domácím vystoupení s Pískem mají hokejisté prvoligových Benátek šanci na nápravu. V 11. kole totiž budou cestovat na dalekou cestu na Hanou, kde se utkají s HC Olomouc. Loňské štice první ligy se momentálně nedaří, v posledních pěti zápasech nedokázali svěřenci trenérů Fialy a Tomajka naplno bodovat a mají tak pomyslný nůž na krku. Také Benátky se potřebují chytit, momentálně 14. pozici tabulky. Jestli se jim to podaří na Hané se dozvíme již ve středu 20. října. Úvodní buly na olomouckém zimním stadionu bude vhozeno v 18 hodin! Průběh utkání můžete sledovat pomocí tradičního on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Olomouc

S olomouckým týmem sehrály Benátky v loňském prvoligovém ročníku dvě utkání. V obou případech se z vítězství radovala Mora. Ve 14. kole na Hané sice Benátečtí v první třetině vedli 2:0, domácí později vyrovnali a v závěrečné části gólovou smrští zcela otočili zápas na svou stranu. Byla z toho nakonec vysoká výhra 7:2. Na ledě Benátek se rozhodovalo až v nájezdech. Vyrovnané utkání strhl na stranu Hanáků Radim Kucharczyk, když vítěznou penaltou zajistil svému týmu druhý bonusový body.

Na brankářském postu oproti loňsku nedošlo k žádné změně. Jedničkou týmu je Štefan Žigárdy, tradiční olomoucká opora, která si krátce zachytala extraligu ve Vsetíně nebo Třinci. Druhým gólmanem je mladý Dalibor Sedlář, brankář původem ze Zlína, který má stejně jako v minulé sezóně vyřízeny střídavé starty do druholigového Prostějova.

Nejproduktivnější olomoučtí beci nasbírali zatím jen dva kanadské body. Jedná se o oporu zadních řad, pořízka Jana Mikela, Jiřího Ondruška a také urostlého Martin Vyrůbalíka, někdejšího beka extraligového Znojma nebo Komety Brno. Zkušenosti s extraligovými boji pak mají další beci. Jakub Bartoň, Michal Nedbálek nebo Alexandr Lhotský. Střídavý start ze Zlína pak do Olomouce má Antonín Bořuta z brněnské Komety Jaroslav Koma.

V první trojici kanadského bodování útočníků se nacházejí tři velezkušení útočníci a tahouni mužstva. Sedmatřicetiletý někdejší Brňák Michal Černý nasbíral šest bodů. O rok mladší Milan Ministr si pak za pět asistencí drží druhou příčku. V minulosti nastupoval v extralize například v Opavě nebo Zlíně. A do třetice ostřílený harcovník. Kapitán Richard Brančík posbíral čtyři body. Čerstvý sedmatřicátník pamatuje v kohoutím dresu ještě extraligové boje, poprvé do nich naskočil už v ročníku 1991/92. Produktivní dravé mládí pak zastupuju Matěj Pekr, loňský forvard Šumperka. Zapomenout nesmíme ani na Petra Domina, který v létě přišel výměnou za Martina Davídka z Chomutova. Něco odehráno v nejvyšší soutěži má Radim Kucharczyk nebo Martin Záhorovský, který se v dresu Mory objevuje na střídavý start ze Zlína.

Trenérskou dvojici tvoří Petr Fiala a Jan Tomajko. Po loňském ročníku se trenér Vlk přestěhoval do Jihlavy, a tak volný post převzal právě Tomajko, který ukončil aktivní kariéru. V minulosti působil například ve Vsetíně či ve Spartě, končil pak v Olomouci. Vedoucím mužstva je bývalý hráč Vsetína Josef Podlaha.

Oba celky v minulém kole

Tým HC Olomouc se v zápase proti Jihlavě (2:3 sn) představil v sestavě:Žigárdy – Bartoň, Janáček, Vyrůbalík, Koma, Ondrušek, Lhotský, Bořuta, Staněk R. – Polodna, Ministr, Kucharzcyk – Černý, Brančík, Řípa – Zbořil, Záhorovský, Pekr – Haluza, Domin, Smejkal

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Písku (0:2) nastoupil ve složení: Vošvrda - Kolmann, Drábek, Tondr, Pavlů, Rýgl, Müller, Mrkvička, Kajínek - Kica, Liška, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Hudíček, Krejčík, Nevyhoštěný

Webové stránky soupeře

Více informací o olomouckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Olomouc

Rozhodčí

Utkání 11. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Tomáš Horák z Benešova. Na čarách mu budou asistovat Milan Dančišin ze Soběslavi a Tomáš Matějček ze Sezimova Ústí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!