27. 10. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátecké hokejisty posílili Steiner s Divíškem!

Dvanáct odehraný zápasů, jedenáct získaných bodů a třinácté místo v tabulce. Taková je bilance benáteckých hokejistů na konci měsíce října. Vedení klubu se na vzniklou situaci rozhodlo reagovat posílením hráčského kádru. K řece Jizeře přichází dvojice útočníků, kteří by měli zvýšit ofenzivní aktivitu. Prvním je zkušený šestatřicetiletý forvard s bohatými extraligovými i zahraničnímu zkušenostmi Ondřej Steiner (na snímku). Tím druhým pak je čtyřiadvacetiletý produktivní forvard Jan Divíšek. Tento rychlík loni vyhrál klubové kanadské bodování v druholigové České Lípě. Steiner přichází na hostování do konce kalendářního roku z Klatov, Divíšek pak na střídavý start do konce listopadu z České Lípy.

Představujeme Ondřeje Steinera

Plzeňský rodák načal svou extraligovou kariéru v osmnácti letech v dresu plzeňské Škodovky, když naskočil ke čtyřem zápasům vyřazovacích bojů. V témže roce byl šikovný mladík draftován Buffalem a zahrál si v dresu juniorské reprezentace na evropském šampionátu. Až do roku 1996 oblékal dres extraligové Plzně, poté se přesídlil do sousedních Karlových Varů. Změna prostředí Steinerovi zřejmě prospěla, neboť si jeho umu všiml finský celek Ässät Pori a západočeský odchovanec zamířil na své první zahraniční angažmá.

Poté následovala opět finská Hämeenlinna a po této anabázi pak návrat do Karlových Varů. Třetím klubem, kde benátecký novic v extralize hrál, pak byla pražská Slavie. Dvě sezóny s krátkou anabází v Litvínově stačily, aby Steiner odešel na další angažmá mimo hranice České republiky. Nejprve to byl ruský Chimik Voskresensk, pak norský Stjernen. Zkušený útočník v ročníku 2005/06 vyslyšel vábení extraligového Vsetína, kde se však svezl se špatnými výsledky a výkony klubu. Kromě dresu Valachů (na snímku), v této sezóně působil ve finských klubech Lukko Rauma a Pelicans Lahti.

Sezóna 2006/07 znamenala návrat do norského Stjernenu, kde se Steinerovi bodově nebývale dařilo. Získal 50 kanadských bodů a řadil se k nejproduktivnějším hráčům soutěže. Cestování ovšem neskočilo. O rok později se ze Skandinávie přesunul na Jutský poloostrov, do dánského Hvidovre, kde rovněž oplýval produktivitou. V loňském ročníku se na měsíc objevil v druholigových Klatovech, po měsíci opět zamířil zpět do Dánska. Letos se pak po návratu ze severu Evropy opět usadil v týmu SHC Maso Brejcha Klatovy, odkud přichází do Benátek na hostování.

Představujeme Jana Divíška

Mladší bratr zkušeného extraligového útočníka Tomáše Divíška v dorosteneckém věku působil v rodném Mostě, aby se v ročníku 2002/03 přesunul do Liberce, kde začal hrát extraligu dorostu. Pod Ještědem střílel góly také jako junior a mezi muži si poprvé zahrál v sezóně 2005/06 v druholigovém Jablonci nad Nisou. V týmu Vlků působil až do sezóny 2007/08, v níž si také krátce odskočil do Děčína. V jabloneckém týmu utvořil údernou formaci s Šulcem a Pabiškou. S Janem Šulcem nyní působí v České Lípě, s benáteckým Markem Pabiškou se nyní opět potká v jednom týmu.

V ročníku 2008/09 kroky "Divocha" směřovaly do prvoligového Vrchlabí, kde si připsal svých prvních deset prvoligových startů. Kromě vrchlabského celku hrál také v týmu druholigového nováčka z Trutnova (na snímku), kde byl z hlediska kanadských bodů velice produktivní. Posledním angažmá v kariéře Jana Divíška je prozatím další druholigový tým, HC Predators Česká Lípa. Ani v severočeském klubu mu střelecký prach nezvlhnul a v loňském ročníku vyhrál klubové kanadské bodování, když ve 36 mačích posbíral 48 bodů. Letos v predátořím celku v 10 utkáních zaznamenal 14 kanadských bodů.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.