17. 11. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátky zdolaly houževnaté Vrchlabí v prodloužení

19., středa 17. 11. 2010
Benátky n.J. - Vrchlabí BEN - VRC
Sváteční středa 17. listopadu nabídla mimo jiného také 19. kolo první hokejové ligy. Benátečtí hokejisté v něm přivítali celek Vrchlabí. S tímto soupeřem hrají Středočeši vždy vyrovnané bitvy a ani tento mač nebyl výjimkou. Oba celky zdobila nezměrná bojovnost a touha po výhře. Ovšem pevné obrany s brankáři dominovaly nad střeleckými schopnostmi útočníků. Vše nakonec svou brankou rozhodl v prodloužení benátecký snajpr a druhý nejlepší kanonýr soutěže Tomáš Urban. Benátečtí tak poslali výherní vizitku do Ústí, do týmu soupeře pro nadcházející sobotní kolo.
Benátky n.J.: Vošvrda (Nedvídek) - Kolmann, V. Drábek, Vála, Pavlů, Mrkvička, Hobza, Kajínek - Kica, Weiss, Kopic, Vantuch, Urban, Pabiška, Klimt, Jech, Hudíček, Krejčík
Vrchlabí: Koutský (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Zukal, Chaloupka, Hanzl, Poživil, Bendík, Čížek - Hubáček, Gengel, Látal, Rusnák, Bezouška, Beck, J. Drábek, Tvrdek, Zíma, Kubeš, Filip, Bláha
Branky a nahrávky: 22. Vantuch (Kolmann, Urban), 63. Urban (Vantuch, Pavlů) - 8. Hubáček (Beck). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Žídek. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 456. Střely na branku: 38:32.

Fotogalerie

Komentář

Do benátecké branky se opět postavil liberecký dlouhán Tomáš Vošvrda, do té hostující se oproti minulému kolu vrátil Vladislav Koutský, který byl ve svátečním podvečeru vrchlabskému celku velkou oporou. Hráči z Krakonošova údolí mohli už po dvaačtyřiceti vteřinách hry vést. Jako nůž máslem obranou domácích prosvištěl Tomáš Bláha a dostal se až do bezprostřední blízkosti branky. Tu však trestuhodně minul a skóre se tedy neměnilo. Na straně Benátek kontroval taktéž samostatným únikem Ctibor Jech. Polovina branky Vladislava Koutského už zůstala odkryta, jenže vrchlabský brankář perfektním zákrokem tuto gólovou šanci zmařil. V 8. minutě se už skóre přece jenom měnilo. Beck se natlačil před Kajínka a vystřelil směrem na Vošvrdu. Ten vyrazil kotouč před sebe přesně do míst, kde stál volný Radek Hubáček, a doklepnout volný puk do sítě pro něj nebylo žádným problémem - 0:1. Zřejmě největší šanci Benátek v první třetině promarnila dvojice vytáhlých forvardů Vantuch a Urban. Prvně jmenovaný předkládal v brejku na jediného beka svému spoluhráči téměř před prázdnou klec, jenomže Tomáš Urban na tuto přihrávku po hříchu nedosáhl. Na druhé straně měl velkou příležitost zvýšit stav utkání Bezouška, jenže Vošvrda betonem vyrazil. Číhající Gengel už zakončit nedokázal. Těsně před koncem první části hry vytasil výtečný zákrok Vošvrda, když v přesunu kryl obrovskou šanci Filipa.

Druhá perioda začala přesilovou hrou Benátek, v níž se urodilo vyrovnání. Brance však předcházela chyba jednoho z obránců Vrchlabských, který se lacino nechal obloudit za svou brankou Urbanem, který našel Mrkvičku. Domácí bek si ještě všiml lépe postaveného Lukáše Vantucha, jenž dělovkou napnul síť. Ležící Koutský už inkasované brance zabránit nedokázal - 1:1. Neuplynuly ani dvě minuty a zcela sám na branku ujížděl vrchlabský nejproduktivnější hráč Kamil Tvrdek. Tentokrát zklamal početný houf fanoušků hostí, když branku přestřelil. Bylo se rozhodně na co koukat. Na opačné straně kluziště hýřila aktivitou dvojice Vantuch a Urban. Tentokrát byl v roli nahrávače Urban a Vantuchovi následná střela v dobré pozici nesedla. Ve 25. minutě Jech zpoza branky našel volného Krejčíka, jenž napálil tyčku Koutského klece. Vošvrda se pak zaskvěl proti šanci Filipa, když hbitě vytrčil svůj beton. Pohnout s výsledkem se nepodařilo ani Ctiboru Jechovi, jenž ani nadvakrát neprotlačil puk za záda bývalého pardubického brankáře Koutského.

Třetí třetina mohla rozhodnout o vítězi tohoto duelu. Oba celky se rozhodně nesoustředily jen na obranu, což s povděkem kvitovali především příznivci obou celků na tribunách. Ve 46. minutě předvedli hosté pěknou akci. Kubeš chytře přenechal kotouč Látalovi, který ač tísněn, vystřelil. Svatyni Vošvrdy ovšem minul. Větší příležitosti měli ve třetí části hry hráči hostí. A byl to především agilní veterán s lehkou helmou Martin Filip. Zamířit mezi tyče se mu ale nepovedlo. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby přihrával Bláha skrz brankoviště, kde ale hosté na puk nedosáhli. Zápas tak dospěl do prodloužení, které tvrvalo rovné dvě minuty a dvaatřicet vteřin. Ještě předtím byl vyloučen Beck a Benátečtí tak hráli přesilovku čtyř proti třem. Pavlů střílel od modré čáry, Vantuch se ještě snažil dorážet. Koutský puk neudržel a všudupřítomný Tomáš Urban zametl touš do sítě - 2:1 pp.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
Byl to urputný zápas. Nenahrálo nám, že jsme museli dotahovat. Soupeř hrál dobře v obraně. Jejich hráči jsou schopni udržet puk. Jedinou branku jsme dostali z dorážky. Jsme rádi, že se nám podařio srovnat a že jsme se dostali do prodloužení. To asi vypovídalo o průběhu utkání. S dvoubodovým ziskem jsem spokojený.

Josef Řeháček, trenér Vrchlabí
Kluci hráli celý zápas s nasazením a zodpovědně. První třetina byla z naší strany velmi dobrá. Hráčům nemohu nic vytknout, snad jen nevyužité gólové situace. Těch jsme měli více než soupeř. Hlavně ve standardním počtu hráčů na ledě jsme je přehrávali a dostávali se do šancí.Dvakrát v koncovce selhal Filip, jednou Tvrdek. Nedali jsme branky. S jedním gólem se těžko vyhrává. V první třetině jsme měli velké šance, kdyby jsme dali na 2:0... Ale to je jenom kdyby. To by se asi zápas vyvíjel jinak. V přesilovce poté domácí srovnali na 1:1. Prvních deset minut druhé třetiny jsme byli pod tlakem. Bylo to zejména kvůli častým vyloučením. To jsme ustáli a hra se vyrovnala. Zápas byl vyrovnaný. Ve třetí třetině jsme měli šance zvrátit vývoj na svoji stranu, nepovedlo se. V prodloužení jsme byli vyloučeni, i když si myslím, že tam byly i fauly na nás, nějaké hákování či podražení. Prostě jsme byli vyloučeni a inkasovali.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.