23. 11. 2010 | Tomáš Nejedlo

Do Benátek míří lídr tabulky z Chomutova

Opět po týdnu bude benáteckém zimním stadionu rušno. V rámci 21. kola první ligy bude domácímu týmu soupeřem velice kvalitní celek KLH Chomutov. Zřejmě největší aspirant na postup do nejvyšší soutěže tak nebude pro Benátky vůbec lehkým oříškem. Severočeši totiž vévodí tabulce první hokejové ligy a mají jen ty nejvyšší ambice. V minulém zápase si ve šlágru kola poradili s Duklou Jihlava, které nedovolili ani jednou skórovat a zvítězili 3:0. Zápas startuje ve středu 24. listopadu. Úvodní buly bude provedeno v 17:30 hodin! Průběh zápasu můžete sledovat v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - KLH Chomutov

Chomutovský hokejový klub byl založen nedlouho po konci druhé světové války v roce 1945. Klíčová byla sezóna 1993/94, kdy právě postup si většina sponzorů určila jako podmínku další spolupráce. Jenže vytyčený cíl se splnit nepodařilo. Tím se klub dostal do velkých finančních potíží. Důsledkem toho byla na zimním stadionu odstavena teplá voda, mrazírny odmítly vyrábět led, nebyly peníze na výstroj hráčů apod. To se pochopitelně odrazilo i na výsledcích mužstva, které v následujících dvou letech obsadilo 9. respektive 6. místo.

Vysvobození přinesl až rok 1997, kdy Chomutov koupil práva na 1. ligu od Ústí nad Labem. Od té doby patří KLH Chomutov k úzké prvoligové špičce. Největším úspěchem doposud byla účast v baráži o extraligu v roce 2001 proti Karlovým Varům. Názvy klubu se postupně měnily z ČSK, přes ZJS Spojené ocelárny, Sokol Hutě, TJ Baník ZJF, Baník VTŽ, VTŽ, KLH VT VTJ a od roku 1996 až na dnešní Klub Ledního Hokeje. Postup do extraligy – to je cíl chomutovských chasníků. Stejně jako v loňském ročníku to i letos bude zajímavý boj. Zbývá však sehrát ještě spoustu zápasů jak základní, tak i dalších částí sezóny.

S představením kádru soupeře začněme tradičně na postu brankářském. Nejvíce zápasů v letošním ročníku odchytal Miroslav Hanuljak, brankář s helmou, kterou proslavil především legendární Dominik Hašek. V posledních utkáních však mezi tyčemi působí ostřílený Kamil Jarina, kterého vedení chomutovského klubu povolalo z partnerské Kadaně. Místo něj právě do Kadaně odešel Alexandr Hylák. Tato výměna bude trvat zhruba do období kolem Vánoc.

Tradičně nejproduktivnějším obráncem je Lukáš Pulpán. Vzrůstem nepříliš vysoký, avšak nesmírně šikovný zadák nasbíral v devatenácti zápasech již dvanáct kanadských bodů. Extraligu si zahrál v Plzni, působil také ve slovenské Žilině. O jeden bod méně zatím získal hokejový univerzál, urostlý Jan Benda. Někdejší německý reprezentant toho ve své bohaté kariéře zcestoval již velice mnoho a je pro chomutovský celek nesmírně platným hráčem. Neméně zkušeným borcem je David Havíř, jenž přišel před sezónou z Pardubic. Havíř je proslulý především tím, že jako jeden z mála hráčů stále ještě používá starý typ lehké helmy. Oporou zadních řad bezesporu je také František Bombic. Mládí zastupuje dvacetiletý Jan Rutta.

Nejproduktivnějším forvardem je vyhlášený ranař, někdejší reprezentant Radek Duda. Svérázný hokejista je také druhým nejtrestanějším hráčem KLH. Duda má vyřízené také střídavé starty do extraligové Plzně. Pravidelný přísun branek a přihrávek obstarává bývalá havířovská dvojice Marek Sikora a Filip Seman. V minulosti slávistický forvard Petr Jíra šlape Dudovi, co se bodování týče, na záda. Zkušenostmi pak oplývají další forvardi. Jmenovat určitě můžeme Zdeňka Skořepu, Milana Krafta či Milana Procházku.

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na venkovním ledě v Ústí nad Labem (6:0) nastoupil ve složení: Nedvídek (53. Stejskal) – Pavlů, Vála, Bendik, Kájínek, Ulrych, Kolmann, od 41. Müller – Krejčík, Urban, do 38. Kica – Liška, Klimt, Jech – Weiss, M. Pabiška, Kopic – Hobza, Hudíček, Tondr

Tým KLH Chomutov se na domácím ledě proti Jihlavě (3:0) představil v sestavě: Jarina - Pulpán, Bombic – Mucha, Mudroch - Havíř, Rutta - Duda, Kraft, Zucker - Kůs, Skořepa, Jíra - Seman, Sikora, Davídek - Kuběna, Benda, Radulay – Hruška

Webové stránky soupeře

Více informací o chomutovském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
KLH Chomutov

Rozhodčí

Utkání 21. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jakub Smitka z České Lípy. Na čarách mu budou asistovat Aleš Hejl z Liberce a Ondřej Žídek z České Lípy. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!