24. 11. 2010 | Tomáš Nejedlo

Stejskal vychytal proti favorizovanému Chomutovu bod

21., středa 24. 11. 2010
Benátky n.J. - Chomutov BEN - CHM
Velice napínavé bylo utkání 21. kola první hokejové ligy mezi Benátkami a lídrem soutěže z Chomutova. Už po půl minutě hry poslal outsidera nečekaně do vedení Bárta a toto skóre Benátečtí dlouhou dobu drželi. Až ve třetí třetině využil přesilovku Hluchý. Naděje domácích dlouhou dobu nad vodou držel především brankář Stejskal, který dvaapadesáti zákroky mnohdy přiváděl chomutovské hráče k šílenství. Utkání dospělo až do nájezdů, kde rozhodl hostující Seman.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Bendik, Pavlů, Ulrych, Müller, Kajínek - Kica, Weiss, Bárta, Kopic, Liška, Vantuch, Urban, Pabiška, Klimt, J. Skořepa, Jech, Krejčík, Nevyhoštěný
Chomutov: Hanuljak (Jarina) - Mucha, Bombic, Havíř, Pavlas, Mudroch, Prošek, Rutta, Pulpán - Hluchý, Zucker, Selingr, Jíra, Kraft, Benda, Davídek, Seman, Kůs, Z. Skořepa, Radulay, Kuběna
Branky a nahrávky: 1. Bárta (Kolmann) - 49. Hluchý (Kraft), 65. Seman. Rozhodčí: Smitka - Hejl, Žídek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 273. Střely na branku: 25:54.

Komentář

Zápas měl jasného favorita, ale jak už to tak bývá, outsider se chce proti soupeři vždy vytáhnout. A se stejným cílem vstupovali do boje i benátečtí hokejisté. Lepší vstup do utkání si Středočeši snad ani nemohli přát. První branka v síti Hanuljaka totiž přišla už po devětadvaceti vteřinách hry. Gólové akci předcházelo vyhrané vhazování a následná přihrávka na Kolmanna, který objel branku a naservíroval puk do mezikruží Michalu Bártovi, jenž se na chvíli ocitl sám před Hanuljakem a zamířil přesně k tyči - 1:0. Málokdo by čekal, že po devětačtyřicet minut to byla jediná branka utkání. Vyrovnáno ale mohlo být už po třech minutách po Bártově trefě. Davídek našel volného Semana, kterého ovšem vychytal pozdější hrdina utkání Jiří Stejskal. V 7. minutě měli další šanci hosté. Zdeněk Skořepa svou střelu skryl za obránce, ale Stejskal si puk ve změti těl hráčů našel a vyrazil vedle. Na druhé straně se do brejku dostal Klimt, postupoval sám na Hanuljaka, avšak nedokázal procpat touš mezi jeho betony. Velkou šanci v úvodní třetině ještě měl Selingr, jenže cestě puku do sítě zabránil pravý Stejskalův beton.

Benátecké nasazení v první třetině ukázalo, jakým směrem by se utkání mohlo vyvíjet. Chomutovští sice byli střelecky aktivnějším týmem, jenže domácí bojovali o každý puk a právě tímto se mohli soupeři vyrovnat. Ve druhé části hry Chomutov převzal otěže zápasu a dokumentoval to například Hluchý, který se ocitl v obrovské šanci, ale Stejskal se překvapit nenechal. Šance Chomutovských nabíraly na obrátkách a v další akci Davídek připravil palebnou pozici pro ostříleného Jana Bendu, jenž těsně minul branku. Závěr druhé periody však patřil domácímu celku. Chomutovští zadáci zapomněli na Michala Bártu, který převzal kotouč a ujížděl sám na bránu. Střelec první branky si už položil Hanuljaka, ale v rozhodující chvíli mu ujel touš z hole a nedokázal jej dostat do sítě. Dvacet vteřin před druhou sirénou měl velkou příležitost Josef Skořepa, Hanuljak jeho ránu s vypětím všech sil vytáhl na břevno své klece!

Třetí třetina začala už po dvaceti vteřinách šancí agilního Hluchého. Bývalý kladenský útočník se natlačil zpoza branky až před Stejskala, jenže benátecký gólman byl pevný jako skála. Po třech minutách hry vznikl velký závar před Stejskalem, byl to opět Hluchý, kdo se snažil dostat kotouč do sítě, jenže benátecký gólman byl opět proti. A kolotoč přihrávek a šancí v útočném pásmu pokračoval. Téměř tisíciprocentní šanci na vyrovnání promarnil Zdeněk Skořepa. Když už Stejskala překonal, puk poskakoval na brankové čáře, jenže za ní neskončil. Následně si Seman vybruslil před Stejskala a rozezvučel levou tyčku domácí klece! Ve 49. minutě za vyhození puku mimo hrací plochu putoval na trestnou lavici Bendik a Chomutov po čtyřech vteřinách přesilovku využil. Kraft vyhrál buly a Milan Hluchý poslal kotouč za záda Stejskala - 1:1. Benátecký brankář se překonával, seš mohl. Lavina střel na něj směřovala ze všech stran a paní Štěstěna se tentokrát domácích držela. Dvě gólové šance měl karlovarský forvard Zucker, Stejskal opět zakročil.

Také v prodloužení pokračoval nápor hostí. Šanci měl například mladý Rutta, jenže Stejskal naskládal betony nad sebe a puk vyrazil. Stejskal v závěru prodloužení ještě vyčaroval skvělý zákrok. Zápas tak dospěl do penaltového rozuzlení, kde jako jediný uspěl Filip Seman a zajistil tak hostujícímu celku bod navíc - 1:2 sn.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
S bodem jsme spokojení. Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že uděláme bod, tak bychom to brali. Myslím si, že i rozdělení bodů je spravedlivé. V závěru zápasu jsme měli štěstí. Ke konci druhé třetiny jsme mohli odskočit na dvě branky, ale své šance jsme neproměnili. Při síle Chomutova si myslím, že můžeme být spokojení. Bojovali jsme, velmi dobře zachytal Jirka Stejskal.

Milan Kašpárek, trenér Chomutova
Opět jsem nespokojený. Po vynikajícím výkonu s Jihlavou přijedeme do Benátek a v první třetině máme katastrofální přístup. Nebylo tam vůbec nic pozitivního. Od druhé třetiny jsme se zvedli. Hlavně v závěrečné třetině měli domácí obrovské štěstí, že jsme neotočili zápas.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.