28. 11. 2010 | Tomáš Nejedlo

S Jihlavou netradičně už v pondělí!

Program prvoligových hokejistů je nyní velice nabitý, protože během šesti dnů sehrají hned tři mistrovské zápasy. Příčinou toho je vložené dnešní kolo, ve kterém Středočeši v pondělí přivítají soupeře opředeného velkými úspěchy z dob dávno minulých – HC Dukla Jihlava. Týmu z Vysočiny se v dosavadním průběhu soutěže nebývale daří, vždyť má na kontě stejně bodů jako druhé Ústí nad Labem a jen kvůli horšímu skóre mu náleží třetí příčka prvoligové tabulky. Utkání startuje na ledě benáteckého zimního stadionu netradičně v pondělí 29. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Průběh utkání sledujte v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Od roku 1956, kdy vzniklo hokejové mužstvo HC Dukla Jihlava, uběhlo mnoho let. Převážnou část z této doby patřilo jihlavské mužstvo mezi to nejlepší, co bylo ve světovém hokeji k vidění. Bývaly časy, kdy v reprezentačním výběru hráli nejdůležitější roli hráči, kteří oblékali jihlavské červenožluté dresy. Velkou zásluhu na tom měla armáda, neboť právě její zásluhou museli za Duklu hrát ti nejlepší z hokejových branců. Přesto většina z nich dorostla mezi hokejové osobnosti právě až během svého působení v Jihlavě.

V období 1966 až 1972 Dukla opanovala československou ligu, výsledkem bylo šest titulů v řadě. Podobnou sérii měla i v letech 1981 až 1985, kdy její hráči celkem čtyřikrát zvedli nad hlavu pohár pro mistra ligy. Po roce 1991 však šel jihlavský hokej stále níž a níž a v sezóně 1998/99 dokonce Jihlava spadla do první ligy. Díky podpoře města se podařilo hokej v tradiční baště udržet.

Mezi extraligovou elitu se Dukla opět podívala na rok v sezóně 2004/05. Mezi nejlepší hráče jihlavské historie řadíme bratry Jaroslava a Jiřího Holíkovi, Josefa Augustu, Jana Hrbatého, Jaroslava Benáka, Libora Dolanu, Petra Vlka, Viktora Ujčíka a mnoho dalších.

Brankářská dvojice jihlavského týmu zůstala stejná, jako tomu bylo v loňském prvoligovém ročníku. Jedničkou je šestadvacetiletý Milan Řehoř, který odchytal všech prozatímních 22 zápasů. Jeho statistiky dokazují, že je týmu velkou oporou. Záda mu kryje mladý Marek Benda, který na Vysočině působí od loňska, kdy přišel z Karlových Varů.

Obrana někdejšího armádního týmu nyní staví na několika svých oporách. Jedná se především o Jiřího Dobrovolného, někdejšího beka Plzně, který v extralize posbíral více než tři stovky startů, dále pak Rostislava Malenu, jenž si nejvyšší soutěž zahrál například na Kladně či ve Zlíně, a v neposlední řadě Tomáše Ficence, bývalého zadáka Vítkovic či Ústí. Všichni tři jmenovaní si dokonce tuzemskou extraligou zahráli i v Dukle Jihlava. Zcela opačným typem hráče je Petr Šidlík. Šestnáctiletý talent se zabydluje v základní sestavě Jihlavy a sbírá cenné zkušenosti.

Také v útoku bychom našli tradiční a zkušené opory. Jedná se především o nejproduktivnější dvojici posledních let na Vysočině. Oldřich Bakus, pětatřicetiletý matador, tradičně vyhrává kanadské bodování klubu a i letos je nejproduktivnější. Jeho kolegou je o rok starší urostlý forvard Daniel Hodek, produktivní útočník. Před letošní sezónou se vedení klubu do týmu podařilo přivést dvě kvalitní útočníky. Jedná se o Aleše Padělka z Tábora a Michala Jeslínka z Chomutova.

Trenérské duo týmu je tvořeno dvěma někdejšími vynikajícími hokejisty. Hlavním koučem je Petr Vlk, bývalý československý reprezentant a útočník Jihlavy. Jeho asistentem je pak Patrik Augusta, jihlavský rodák se zkušenostmi dokonce z NHL a německé nejvyšší soutěže.

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na venkovním ledě ve Znojmě (4:2) nastoupil ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Vála, Hobza, Bendik, Kajínek, Ulrych, Tondr - Klimt, Urban, Krejčík - Kopic, Skořepa, Weiss - Pabiška, Plodek, Nevyhoštěný - Hudíček, Liška

Tým HC Dukla Jihlava se na ledě Tábora (2:0) představil v sestavě: Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Suchý, Staněk, Jaroš, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Bezděk, Zeman, Man - Protasenja, Padělek, Škumát - Pometlo, Hollý, Krupka

Webové stránky soupeře

Více informací o jihlavském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
HC Dukla Jihlava

Rozhodčí

Utkání 23. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Tomáš Zubzanda z Karlových Varů. Na čarách mu budou asistovat Zuzana Arazimová z Veleně u Prahy a Radek Špringl z Kolína. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.