4. 1. 2011 | Ondřej Nejedlo

Po třech týdnech opět v domácím prostředí proti Litoměřicím

Kolotoč nadstavbové části první hokejové ligy se v novém roce opět roztáčí do pravidelných obrátek. Benátečtí hokejisté do něho naskočí domácím zápasem se Stadionem Litoměřice. Poslední vzájemný duel z poloviny prosince mají hokejoví fandové jistě ještě uložen v paměti, proto nemusíme dodávat, že do Benátek přijíždí náš soused v tabulce, jistě nebezpečný soupeř, který navíc neustále doplňuje svůj kádr kvalitními hokejisty. Litoměřice z posledních čtyř zápasů třikrát vyhrály, ale i domácí borci mají v domácím prostředí solidní bilanci, sebevědomí si jistě zvýšili i výhrou v Chrudimi. Úvodní buly bude na benáteckém zimním stadionu vhozeno ve středu 5. ledna v 17:30 hodin! Průběh utkání můžete sledovat i v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

Hokej v Litoměřicích spatřil světlo světa až v roce 1972, klubovými barvami pak jsou bílá, modrá a oranžová. Od letošní sezóny se Stadion pyšní zcela nově zrekonstruovanou moderní Kalich Arenou, která pojme až 1750 sedících diváků. Zázemí je tak v městě zahrady Čech vskutku na špičkové úrovni. Mezi nejslavnější odchovance klubu patří například Milan Hnilička, Martin Škoula, Radek Hamr, Kamil Kreps nebo Milan Toman.

Benátky se s Litoměřicemi v soutěžním zápase naposledy střetly v sezóně 2001/2002, kdy Středočeši v rámci 2. předkola Tipsport Cupu na ledě soupeře zvítězili vysoko 7:4. Kališníci v průběhu dalších sezón působili v krajském přeboru, následně pak ve druhé lize a v loňské sezóně se jim podařil historický postup do druhé nejvyšší soutěže. V mistrovském duelu je poslední utkání datováno do roku 1995, avšak to byly Litoměřice spojeny s Mělníkem. Samotné VTJ Litoměřice změřily síly s Benátkami v „mistráku“ naposledy v sezóně 1990/91, což je již kulatých dvacet let!

V brance se trenérské duo Daniel Tvrzník a Jindřich Setikovský může spolehnout na opravdovou jistotu, jíž je Martin Volke. Tento gólman má na kontě také několik extraligových startů v dresu Ústí nad Labem. Brankářskou trojici Volke tvoří s mladíky Janem Wegertem a Vojtěchem Sklíbou. V jednom utkání se na severu Čech letos představil také slávistický brankář Robert Slipčenko a na tři mače plzeňský Petr Přikryl, odchovanec klubu.

Kvalitní posilou jistě je obránce Jakub Evan, bývalý bek Kladna. V Litoměřicích působí také vsetínský odchovanec Matěj Stříteský, který loňskou sezónu dohrával v benáteckých barvách. Nejproduktivnějším zadákem Stadionu je Milan Vobořil, někdejší obránce extraligové Plzně či Litvínova nasbíral dvanáct kanadských bodů. Zkušenostmi oplývá také Ondřej Kříž, šestatřicetiletý ostřílený harcovník. Několik utkání v Litoměřicích odehrál také devětatřicetiletý zkušený zadák a mistr světa Martin Štěpánek.

I v útoku bychom našli hned několik zkušených borců. Postup v loňské sezóně vybojovali například Ladislav Slížek nebo Petr Horčička. Z Berouna posílili tým Petr Šinágl s Martinem Tvrzníkem. Svou kvalitu rozhodně má také Petr Přeučil. Z Ústí nad Labem přišel zvýšit útočnou vozbu vytáhlý Martin Heinisch. Bohaté zkušenosti s první ligou má i loni chomutovský Jaroslav Hašek. Litoměřice spolupracují také s extraligovou Slavii Praha, odkud se v Kalich Areně na pár zápasů objevila dvojice forvardů Holec a Jelínek. Dočasnou posilou z Ústí nad Labem byl také do konce roku 2010 Tomáš Rod. Tento šikovný útočník, který pomáhal benáteckému mužstvu v sezóně 2007/08 vybojovat první ligu, se po Novém roce vrací do Ústí, svého mateřského klubu. Spolu s ním absolvuje shodný přesun i mladý obránce Vladimír Brož. Pro změnu do Berouna se stěhuje Tomáš Doležal.

Také z Litvínova se v Litoměřicích objevili na šest, resp. pět zápasů dva útočníci, a sice Lukáš Rindoš a Jan Bojer. Nejčerstvějšími posilami našeho dnešního soupeře jsou David Zíma a Ladislav Gengel z Vrchlabí, z Roudnice nad Labem pak má vyřízeny střídavé starty bývalý sparťanský forvard Pavel Mrňa, jehož známe také z několika zápasů v tehdy ještě druholigovém benáteckém týmu. Nepochybně nejvýraznější novou akvizicí litoměřického Stadionu je ale velezkušený gólman a bývalý reprezentant Dušan Salfický, který má vyřízeny střídavé starty z Plzně a může s tudíž objevit i na benáteckém ledu!

Oba celky v minulém kole

Benátečtí se v minulém vítězném zápase v Chrudimi (1:3) představili v této setavě: Stejskal - Pavlů, Rýgl, Kolmann, Kajínek, Bendík, Vála, Ulrych - Urban, Klimt, Krejčík - Skořepa, Kopic, Kica - Jech, Jánošík, Nevyhoštěný - Pabiška, Weiss, Klíma - Liška

Rovněž Stadion byl v minulém kole úspěšný a přehrál doma, byť na nájezdy, Třebíč (3:2 sn). Jeho sestava měla tuto podobu: Volke - Kříž, Evan, Martinka, Stříteský, Kolbaba, Vobořil, Hillmich, Brož - Gengel, Šinágl, Sklenička - Novák, Slížek, Hašek - Mrňa, Přeučil, Rod - Doležal, Hlusička, Heinisch

Webové stránky soupeře

Více informací o litoměřickém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Stadion Litoměřice

Rozhodčí

Utkání 33. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Jílek z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Zuzana Arazimová z Veleně a Jiří Svoboda z Prahy. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.