18. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí junioři se prosazují ve druhé lize

Přestože benátecký juniorský tým nemá příliš široký kádr, někteří hráči se úspěšně začleňují do mužské kategorie. Ideální soutěží pro jejich další hokejový růst je bezesporu druhá liga. A že v druholigových mančaftech nejsou jen do počtu, naznačují i jejich statistiky. V partnerském Nymburce zatím nejvíce bodů nasbíral Martin Šimek (na snímku), v týmu si svou pozici vybudoval i Dominik Tregl. V druholigové skupině Západ je pro dalšího juniora Vladimíra Jambora novým působiště na střídavý start Česká Lípa.
Šikovný útočník Martin Šimek, který si seniorský hokej krátce vyzkoušel už v loňské sezóně, je čtvrtým nejlépe bodujícím hráčem druholigového Nymburka. V posledním vítězném derby utkání s Kolínem Šimek nastoupil po boku Michala Kazatele a Marka Zadiny, tedy hráčů s extraligovými zkušenostmi. Hrát především vedle bývalého útočníka Pardubic nebo Třince Zadiny, musí být pro talentovaného forvarda velkou školou...

Deset zápasů už stihl v Nymburce odehrát také další benátecký junior - Dominik Tregl. Ten také doposud letos sehrál dvaadvacet zápasů za juniorku a připsal si šestadvacet kanadských bodů. Vzrůstem nepříliš vysoký, zato hbitý útočník se premiérového zásahu mezi muži dočkal v prosinci, když skóroval v duelu s Pelhřimovem. V nedělním derby s Kolínem dokonce otevřel skóre a přispěl tak svým dílem k celkové výhře. Tregl v poslední době nastupuje v Nymburce po boku tamější ikony čtyřiatřicetiletého Martina Turinského. Oba mladíci se po již zmiňovaném zápase s Kolínem dokonce dočkali pochvaly trenéra Pavla Bičiště.

Třetím juniorem, který se takzvaně oťukává v seniorském hokeji, je Vladimír Jambor. Dosud nejproduktivnější hráč juniorů (28 bodů) je, dalo by se říci, benáteckým odchovancem. Na břehu řeky Jizery totiž působí již šest let. Právě z Benátek si ho pamatuje současný českolipský trenér Tomáš Hamara, a tak pozval dalšího talentovaného hráče Benáteckých do týmu Predátorů. A Jambor se neuvedl vůbec špatně. Ve čtyřech zápasech si totiž připsal již tři body. V neděli dokonce překonal bývalého brankáře Plzně nyní ve službách Sokolova Antonína Štelmacha, a svým dílem tak přispěl alespoň k bodu. V utkání dokonce nastoupil po boku kanonýrů Šulce a Příhody do elitní první formace!

Druhá hokejová liga je pro mladé hráče kvalitní soutěží. Jedním z důvodů určitě je fakt, že zde působí celá plejáda zkušených bývalých extraligových hokejistů, kteří tak mladíčkům předávají své bohaté zkušenosti. Doufejme, že se juniorům v budoucnu podaří probojovat do benáteckého prvoligového áčka.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!