22. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

Bártův hattrick poslal Chrudim do kolen

39., sobota 22. 1. 2011
Benátky n.J. - Chrudim BEN - CHR
Veledůležité utkání sehráli na benáteckém ledě domácí Středočeši s Chrudimí. Přestože se hosté zásluhou Cyganova ujali vedení, Benátečtí dokázali zápas dokonale otočit ve svůj prospěch. Velkou zásluhu na tom má Michal Bárta, který byl v pravý čas na správném místě a třemi přesnými zásahy Chrudim doslova sestřelil. Benátky si pro velkou bojovnost tři body rozhodně zasloužily, potvrdit výhru mohou už ve středu, kdy budou hosty v Litoměřicích.
Benátky n.J.: Vošvrda (56. Stejskal) - Kolmann, Bendík, Tondr, Vála, Pavlů, Ulrych, Niko, Kajínek - Kica, Bulíř, Bárta, Kopic, Skalický, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Hudíček, Nevyhoštěný
Chrudim: Landsman (Ament) - Zdráhal, Mocek, Toužimský, Jaroměřský, Žák, Drtina, Táborský - Cyganov, Sýkora, Kaut, Klejna, Fořt, Kapec, Semorád, Král, Nosek, Šeda, Goiš, Sedlák
Branky a nahrávky: 10. Bárta (Urban, Kajínek), 28. Bárta (Klimt), 35. Bárta (Skořepa, Pavlů), 47. Pavlů (Kica, Bulíř) - 6. Cyganov (Drtina, Žák). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 3:6 + navíc Táborský (CHR) 5 minut + OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 371. Střely na branku: 50:29.

Komentář

Chrudimští mohli již po půlminutě hry jít do vedení. První útočná formace Východočechů obsadila útočné pásmo, Klejna se dostal k odraženému puku a střílel do odkryté branky. Na brankové čáře brankáře Vošvrdu, který se nestihl přemístit, zastoupil obránce Bendík a vytěsnil touš mimo tři tyče. V polovině šesté minuty se už ale hosté radovali. Na pravém křídle nabral rychlost ruský útočník Dmitrij Cyganov, vypálil a trefil se přesně ke vzdálenější tyči pod Vošvrdovu vyrážečku - 0:1. Benátečtí se vyrovnání dočkali po dalších čtyřech minutách hry. Od modré čáry střílel Kajínek, Urban ještě na brankovišti posunul puk na hůl Michala Bárty, jenž si ještě popotáhl kus černé gumy a z úhlu jej zasunul za ležícího Landsmana - 1:1. Za vyrovnaného stavu hrozila i Chrudima. Králův pokus tečoval těsně před brankou Klejna těsně vedle. Poté se dostal i k dorážce, jenže nedokázal přehodit Vošvrdův beton. Michal Klejna byl v úvodní třetině nejaktivnějším hráčem hostí a potvrdil to další akcí, po níž objel branku a zakončoval jen těsně nad. Na druhé straně zahrozil Urban a také dorážející Klimt, ale ani jeden nedokázal dostat puk za brankovou čáru.

Úvod druhé třetiny přinesl vlažný hokej a ve 28. minutě se podruhé měnilo skóre. Benátečtí se ujali vedení šťastnou trefou. Po rychlém protiútoku adresoval Klimt přihrávku Michalu Bártovi, od kterého se puk odrazil a zapadl nad rameno Landsmana - 2:1. Chrudimští sice reklamovali kopnutí puku do branky, sudí Jeřábek nepřipustil žádné diskuze a branku uznal. Benátky byly rázem při chuti a zahrozila opět dvojice Bárta a Klimt. Střelu druhého jmenovaného ukryl ve svém klíně mladý chrudimský gólman. Ve 34. minutě putoval na trestnou lavici hostující Drtina. Středočeši přesilovku po minutě využili. Po Skořepově přihrávce na Michala Bártu čekala prázdná branka a benátecký útočník ji neomylně trefil - 3:1. Bárta tak zkompletoval svůj čistý hattrick a poslal Benátecké do dvoubrankového vedení. Snížit mohl zkušený Král, to by ale musel zacílit přesně do prázdné klece. Velkou šanci měl i Michal Pavlů, na útočném výletě nechal vyniknout Landsmana, jenž na poslední chvíli vytěsnil touš ramenem mimo tři tyče. Těsně před koncem druhé třetiny rozpoutali velký závar před Vošvrdou Kaut s Fořtem, ani jeden z nich skórovat nedokázal.

V úvodu třetí třetiny putoval na trestnou lavici Kopic a Chrudim měla šanci snížit skóre. Východočeši ale z přesilovky vytěžily jen střelu Noska, již lapil Vošvrda. Poté spáchal dva fauly krátce po sobě Drtina a Benátečtí tak dostali možnost čtyřminutové přesilovky. A dokázali ji využít už po půlminutě. Před Michalem Pavlů se otevřel volný prostor, benátecký bek si povyjel do střelecké pozice a našel prostor nad ramenem Filipa Landsmana - 4:1. Chrudimští se vlastní nedisciplinovaností připravili o zdramatizování skóre. Nejprve Šeda zcela zbytečně sekl Vošvrdu, poté Táborský nevybíravě narazil na hrazení Bártu a putoval rovnou pod sprchy. Ve dvojnásobné přesilovce měl pátou branku na holi Klimt. Břevno zachránilo Chrudimské od inkasované branky. V pokračující přesilovce měli velké šance Kica se Skořepou, Landsman se zaskvěl pěknými zákroky. Další ostrý zákrok na Vošvrdu v podání Krále byl opět potrestán, domácí gólman pro zranění přepustil místo v brankovišti Stejskalovi. Mezi střelce se mohl zapsat i junior Bulíř, Filip Landsman mu gólovou radost doslova ukradl. Benátečtí si již své vedení pohlídali a získali tak důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou
" Bylo to velice důležité utkání, které po dvou neúspěšných zápasech bylo nutné uhrát za tři body. V případě neúspěchu by se k nám Chrudim přiblížila nebezpečně na tři body. Závěr soutěže by pak byl ohromně psychicky těžký pro mužstvo. Den před zápasem jsme dobře potrénovali a věřili, že utkání zvládnem. Přesto jsme do něj nevstoupili dobře. Hosté dali gól, ale nám se do konce třetiny podařilo vyrovnat, což bylo dobře. Kdyby odskočili na dva góly, tak by to bylo hodně těžké. Náš výkon pak šel nahoru, ve druhé třetině jsme byli lepší a zaslouženě dali dvě branky. Byly tam však ještě nějaké příležitosti. Ve třetí třetině jsme si to taktickým výkonem pohlídali. V přesilové hře jsme přidali ještě čtvrtou branku. Poté měl soupeř nervy na pochodu a produkoval zbytečné fauly, takové, které by neměly být - fauly na gólmana. Hráčům jsme říkali, aby udrželi nervy na uzdě, aby neopláceli. Nepotřebujeme mít někoho vyfaulovaného pro příští zápasy. Kluci disciplinovaným výkonem dovedli utkání do zdárného konce. Škoda jen, že jsme ještě nedokázali proměnit ty dvojnásobné přesilovky. I když nějaké šancem tam byly, nebylo to však už rozhodující. 4:1 je pěkný výsledek a důležité tři body."

Pavel Rohlík, trenér HC Chrudim
" V první třetině jsme byli lepším týmem, měli jsme více střel. V prostřední části hry dali domácí šťastný gól z ofsajdu. Závěrečný tlak nám již vyšší mocí nebyl umožněn."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!