26. 1. 2011 | Michal Sabó, Michal Sabó, Tomáš Nejedlo

Tři góly Urbana, tři body z Litoměřic

40., středa 26. 1. 2011
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Z litoměřické Kalich arény se body jen tak snadno nevozí. To moc dobře před zápasem věděli i benátečtí hokejisté. Středočeši ale nakonec dokázali sebevědomý Stadion dokonale zaskočit. Velkou zásluhu na tom měl nejproduktivnější benátecký hráč Tomáš Urban. Třemi góly a jednou asistencí doslova nováčka sfoukl. Benátky využily také toho, že brankář Salfický neměl svůj den. Benátečtí se tak díky lepšímu skóre vyšvihli na čelo skupiny B. Stejný počet bodů má i Vrchlabí, které v sobotu přijede k řece Jizeře!
Litoměřice: Salfický (Wegert) - Kříž, Evan, Martinka, Stříteský, Gula, Vobořil, Kolbaba, Mizera - Tvrzník, Šinágl, Sklenička - Gengel, Slížek, Hašek - Mrňa, Heinisch, Novák - Přeučil, Hlusička, Bojer
Benátky n.J.: Stejskal (Will) - Kajínek, Ulrych, Vála, Pavlů, Kolmann, Niko, Tondr, Jonák - Klimt, Urban, Bárta - Kica, Skořepa, Vantuch - Nevyhoštěný, Jech, Skalický - Kopic, Pabiška, Bulíř
Branky a nahrávky: 6. Mrňa (Heinisch, Novák), 19. Hašek (Slížek, Stříteský), 39. Slížek (Hašek) - 14. Urban (Pavlů, Bárta), 29. Urban (Niko), 34. Kica (Skořepa), 47. Bárta (Kajínek, Urban), 56. Urban (Kolmann, Ulrych). Rozhodčí: Florián - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1700.

Komentář

Úvodní dějství nabídlo hokej, jaký si asi všichni fanoušci v Kalich Areně přáli vidět. Hra se přelévala od jedné branky ke druhé a nebyla nouze o šance. K vidění nebylo ani příliš mnoho faulů, ačkoliv jak se později ukázalo, pohá tři vyloučení byla klíčová pro vývoj první třetiny. Skóre se měnilo už na začátku 6. minuty. Gólový účet duelu otevřel Pavel Mrňa, který přesně využil přihrávku zpoza branky od Martina Heinische. Stadion tak vedl 1:0. Vedení však domácím vydrželo jen do poloviny 14. minuty. V čase 13:26 přišlo první vyloučení první třetiny a o pouhé čtyři sekundy později bylo vyrovnáno. Benátský obr Tomáš Urban svou dlouhou holí tečoval mezi kruhy do protipohybu brankáře Salfického střelu Pavlů. O několik minut později se vylučovalo pro změnu na druhé straně. A rovnou dvakrát krátce po sobě. Litoměřičtí tak hráli přesilovku 5 na 3, ale dlouho se nemohli prosadit. Štěstí nakonec sedlo na hůl Jaroslava Haška, který v 19. minutě poslal za Stejskalova záda přihrávku Ladislava Slížka. Vedení tak bylo opět na straně Litoměřic a s výsledkem 2:1 také obě mužstva odešla po první siréně do kabin.

Prostřední dějství se odehrálo většinou v přesilovkách. Tentokrát v nich ale nepadl žádný gól, všechny přišly při rovnovážném počtu hráčů a opět byly tři. Jen poměř byl opačný, když jednu branku vsítili domácí a hosté se prosadili dvakrát. Jako první se v 29. minutě trefil Tomáš Urban, když selhala obrana Litoměřic a forvard hostí byl zcela sám před brankou. Nedorozumění se nevyhlo domácí obraně ani v čase 33:10. Po zmatcích kolem Salfického brankoviště poslal poprvé hosty do vedení Kica. To se domácím nechtělo líbit a vrhli se do pokusů o vyrovnání. Ve 39. minutě už se na celou věc nemohl dívat Ladislav Slížek a s příspěním bránícího hráče nasměroval puk mezi Stejskalovy betony, gólem do šatny tak vyrovnal. V závěrečné minutě druhého dějství se ještě mohlo skóre měnit na obou stranách. Za hosty však v zakončení selhali Kica s Vantuchem a za domácí Hlusička s Bojerem. Stav byl po čtyřiceti minutách vyrovnaný 3:3.

Třetí třetinu nezačali Litoměřičtí tak aktivně jako dvě předcházející dějství. Už to nasvědčovalo, jak se bude vyvíjet konečná fáze zápasu. Šance přibývaly zejména na straně Benátek. Ve 47. minutě se Litoměřicím zdánlivě poprvé podařilo ubránit Tomáše Urbana, ale opak byl pravdou. Po jeho přihrávce na uvolněného spoluhráče vstřelil čtvrtý gól hostí Michal Bárta. Ve 49. minutě přišla lehce vyhrocená situace před střídačkami. Celý souboj několika hráčů o kotouč vyústil v následující rozdělení trestů. Gula z něj vyvázl s menším trestem za hrubost, ale Lukáš Vantuch musel předčasně do sprch za bodnutí. Domácí se v závěru zápasu až křečovitě tlačili za vyrovnáním, ale na ledě byl stále Urban. Ten dal definitivní podobu výsledku v 56. minutě, kdy prostřelil Salfického mezi betony, završil svůj hattrick a upravil skóre na konečných 3:5. Poslední útoky Stadionu už byly bezzubé, proto bylo po uplynutí šedesáti minut hry jasno o rozdělení bodů. Litoměřice vyšly naprázdno, zatímco do Benátek se stěhují všechny tři a putují na první příčku skupiny B.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřic): Dnes jsme vyhořeli v defenzívě. Vyhrát s pěti obdrženými brankami je hodně těžké. Obrana dnes nefungovala tak, jak měla.

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): Nám se zápas samozřejmě hodnotí dobře, protože víme, že Litoměřice jsou doma silný soupeř. Body nerozdává, naopak získává, i když se nedaří. Naši hráči dobře bojovali, pracovali tak, jak měli a za to jim musíme poděkovat. Dobře zahrál Urban, který vstřelil hattrick a měl několik dalších šancí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!