28. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

O první místo skupiny v sobotu s Vrchlabím

Nadstavbová část první hokejové ligy pomalu, ale jistě finišuje. Benátečtí hokejisté udělali významný krok vstříc předkolu play-off v minulém kole, když přivezli zlaté body z ledu litoměřického Stadionu. Nyní tak jsou na čele skupiny B se stejným ziskem 57 bodů, jako druhé Vrchlabí. A právě tradičný benátecký soupeř z Podkrkonoší zavítá v sobotu k řece Jizeře. Vítěz tohoto duelu jistě výrazně promluví do situace ohledně boje o play-off. Zápas startuje na benáteckém ledě v sobotu 29. ledna. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin! Průběh utkání můžete sledovat také v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Vrchlabí

Oddíl ledního hokeje byl ve Vrchlabí založen v roce 1948, a to na přírodním ledě se skromným zázemím a malou hráčskou základnou. Postupem času získával vrchlabský hokej na kvalitě a nyní se vyšvihl až do druhé nejvyšší republikové soutěže.

Vrchlabí není pro benátecké příznivce rozhodně neznámým týmem. S tímto soupeřem se totiž celek od Jizery střetával již od počátku novodobé úspěšné vrchlabské historie. Po postupu Středočechů do druhé nejvyšší soutěže v republice se cesty obou celků opět spojily a Benátky se tak s ambiciózním podkrkonošským týmem střetávají ve druhé nejvyšší soutěži nadále.

V loňském ročníku sehráli svěřenci Milana Černého s Řeháčkovými ovečkami hned čtyři zápasy. A bilanci měli lepší Benátečtí. Vždyť dokázali třikrát zvítězit, prohráli pouze na domácím kluzišti, a to v prosinci v poměru 0:2. Letos se v zápasech Benátek a Vrchlabí dvakrát prodlužovalo a jednou vyhráli Horalé v základní hrací době. Benátky získaly ve třech duelech tři body.

V brankovišti se střídá trojice brankářů, přičemž nejvíce utkání odchytal Vladislav Koutský, někdejší stálice Hradce Králové. Koutský loni chytal první ligu v Chrudimi a odskočil také do extraligových Pardubic. Dvojkou je vrchlabská stálice Petr Ševčík a třetím do party je pak mladoboleslavská dvojka Michal Valent.

Obranu v novém ročníku opět diriguje velezkušený Tomáš Pácal. Nejproduktivnějším zadákem je Petr Chaloupka (4+12), jenž v poslední době odskakuje na střídavé starty do extraligové Mladé Boleslavi. Druhý v produktivitě je bývalý litvínovský zadák Ondřej Poživil (4+6). Pouhých pět utkání odehrál ostřílený bek Richard Bauer, který v loňské sezóně působil ve slovenské extraligové Banské Bystrici. Předtím několik sezón patřil k oporám Mladé Boleslavi. Novou akvizící je právě z Mladé Boleslavi šestatřicetiletý bek Miroslav Duben. Ve své kariéře hrál extraligu například v Jihlavě, Libeci, Karlových Varech či právě ve městě automobilů. V obraně celku z Podkrkonoší působí Benáteckým dobře známý Václav Drábek. V benáteckém týmu výměnou za Drábka nastupuje Jan Bendik.

Také v útoku zůstalo několik opor z loňského ročníku. Jedná se především o nestárnoucí hvězdu Martina Filipa, jehož lehká helma a hokejka ve tvaru pádla budou navždy prvoligovými legendami. Oporou útočné fáze je Kamil Tvrdek, nejproduktivnější forvard (9+15), dále pak Vladislav Kubeš (3+10) či Radek Hubáček (9+8). Zapomenout rozhodně nesmíme na druhého nejproduktivnějšího útočníka Patrika Becka (7+12). Z Litoměřic se výměnou za Ladislava Gengela do Vrchlabí vrátil Pavel Kříž. Hostování v Táboře bylo ukončeno Bronislavu Andresovi a z druholigového Mostu může ve Vrchlabí formou střídavých startů působit Vladislav Vrtek. Z Mladé Boleslavi se nově ve Vrchlabí objevuje Marek Loskot, který v letošním ročníku střídavě působil právě v benáteckém dresu, ale teprve nedávno jeho mateřský klub Mladá Boleslav změnil tomuto mladému hráči střídavé starty do Vrchlabí.

Prvních padesát diváků na Liberec zdarma!

Vedení HC Benátky nad Jizerou ve spolupráci s partnerským klubem Bílí Tygři Liberec připravilo pro hokejové příznivce skutečně lákavou nabídku. Prvních padesát platících fanoušků, kteří dorazí na sobotní prvoligové utkání Benátek s Vrchlabím, totiž ke vstupence zdarma obdrží lístek na extraligové utkání Bílých Tygrů s Kometou Brno. Zápas se bude hrát v liberecké Tipsport areně v neděli 30. ledna od 17 hodin.

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na venkovním ledě v Litoměřicích (3:5) nastoupil ve složení: Stejskal (Will) - Kajínek, Ulrych, Vála, Pavlů, Kolmann, Niko, Tondr, Jonák - Klimt, Urban, Bárta - Kica, Skořepa, Vantuch - Nevyhoštěný, Jech, Skalický - Kopic, Pabiška, Bulíř

Tým HC Vrchlabí se na domácím ledě s Třebíčí (4:2) představil v sestavě: Koutský - Drábek V., Matějíček, Duben, Pácal, Čížek, Chaloupka, Poživil, Bauer - Urban, Filip, Látal - Loskot, Hubáček, Beck - Zíma, Vrtek, Bezouška - Bláha, Drábek J., Andres

Webové stránky soupeře

Více informací o vrchlabském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Vrchlabí

Rozhodčí

Utkání 41. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jaromír Vampola z Vatína u Žďáru nad Sázavou. Na čarách mu budou asistovat Václav Guth z Jihlavy a David Rittich také z Jihlavy. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!