1. 2. 2011 | Tomáš Nejedlo

Vybojují Benátky na prokletém ledě v Kadani důležité body?

Prvoligová nadstavba finišuje, už se není na co šetřit. Do konce druhé části první hokejové ligy zbývají už jen tři kola. A jde opravdu o hodně. V sázce jen předkolo play-off, kam se snaží probojovat hned sedmička týmu, přičemž se hraje pouze o čtyři vstupenky do vyřazovacích bojů. Přetěžký úkol nyní čeká benátecké hokejisty. Ve středu se totiž vydají na cestu do Kadaně. Tam se Benáteckým vůbec nedaří, neboť za tři roky prvoligového působení zde nejenom nezískali dosud ani bod, ale v pěti utkání na severu Čech jen třikrát skórovali! Jestli tuto nepříznivou bilanci zlomí a konečně přivezou body, se dozvíme už ve středu 2. února. Úvodní buly na kadaňském zimním stadionu bude vhozeno v 18 hodin! Průběh utkání můžete sledovat v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Projekt takzvaných tří K. Tedy Chomutov, Kadaň a Klášterec. Na této trase se v průběhu sezóny dějí různé transakce - pohyby hráčů mezi těmito třemi kluby. Žlutočerní se mohou opírat především o výborné výsledky v domácím prostředí. Vždyť ne nadarmo je Kadaň v tabulce zápasů doma na třetím místě! Na venkovních kolbištích je naopak zcela poslední. I toto napovídá, že to Benátky na severu Čech nebudou mít vůbec lehké.

Poslední leden a s ním spojené rošády s hráčským kádrem se dotkly nejen pozice brankářů. Tam zůstal jen Tomáš Závorka, který ze všech kadaňských brankářů letos odchytal nejvíc duelů. Nově vytvoří brankářské trio s mladíky Janem Kaššákem a navrátivštím se Jurajem Hollý ze zámořského angažmá. Hollý se na přelomu letošního roku účastnil mistrovství světa hráčů do dvaceti let a v dresu mateřského Slovenska nepředváděl vůbec špatné výkony.

Obrany se změny v kádru příliš nedotkly. I nadále v týmu zůstává zkušená zadní řada týmu. Svými body severočeskému celku přispěli také Jakub Trefný nebo Libor Hlubuček. Svou zkušeností Libor Hlubuček a Martin Szakal. Dravé mládí pak zastupují Martin Mazanec nebo Tomáš Schmidt. Obránci Trefný a Brňák mají vyřízen střídavý start do extraligových Karlových Varů.

Z útoku se do partnerského Chomutova a datem posledního ledna vrátilo zpět kvinteto útočník Sikora, Seman, Horna, Davídek a Selingr. Ztráta těchto pěti hráčů je jistě pro družinu trenérů Antonika a Recha citelným oslabením. Další produktivní útočník, zkušený David Balázs laboruje se zraněním a zřejmě bude mimo hru do konce letošní sezóny. Do Karlových Varů mají střídavý start vyřízen zkušení útočníci Mikšovic s Eiseltem. Dodejme ještě, že produktivitě vévodí s jedenatřiceti body kanonýr Ladislav Boušek.

Oba celky v minulém kole

Tým SK Kadaň se na ledě Třebíče (6:3) představil v sestavě:Závorka (9. Jarina) - Trefný, Zmeškal, Brňák, Hlubuček, Mazanec, Révay, Mašek - Eiselt, Mikšovic, Horna - Seman, Sikora, Boušek - Ton, Charousek, Davídek - Hafenrichter, Fiala, Stoklasa

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím duelu s Vrchlabím (2:3 sn) nastoupil ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Bendík, Tondr, Vála, Ulrych, Niko, Mrkvička, Kajínek - Kica, Bulíř, Bárta, Kopic, Skalický, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Jonák, Nevyhoštěný

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Kadaň

Rozhodčí

Utkání 42. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit René Trombík z Hrádku u Jablunkova. Na čarách mu budou asistovat Pavel Dřínovský z Brna a Jiří Chocholouš také z Brna.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.