3. 2. 2011 | Ondřej Nejedlo, Tomáš Nejedlo

Přál bych si Beroun nebo Hradec Králové, říká Bartoloměj Salanský

Dvě kola před koncem nadstavbové části první hokejové ligy mají benátečtí hokejisté již jistotu účasti ve vyřazovacích bojích. To nás přimělo k tomu, abychom se zhodnotili dosavadní průběh soutěže s osobou nejpovolanější, generálním manažerem Bartolomějem Salanským (na snímku). V posledních dvou kolech již Benátečtí budou vyhlížet svého soupeře do předkola play-off. Jedna z otázek směřovala i na budoucího soupeře pro nejdůležitější část sezóny. Více už v následujících řádcích.
Ještě zbývají sehrát dvě prvoligová kola, ale už nyní můžeme říci, že se Benátky objeví v předkole play off. Dá se mluvit o spokojenosti?
Spokojení ještě nejsme. Dali jsme si za cíl, že se dostaneme do play off, ale zatím jsme se dostali jen do předkola. Určitě nás ale těší, že jsme již zachráněni.

Předsezónní plány naznačovaly, že byste chtěli být do osmého místa, tedy hrát v nadstavbové části ve skupině A. Nakonec je z toho zatím „jen“ desátá příčka. Jak se na tohle díváte?
Osmička nám utekla. Můj názor je takový, že náš mančaft má na víc, než momentálně hraje. Na druhou stranu první liga je velmi vyrovnaná. Svědčí o tom i to, že se do této chvíle neví, kdo bude hrát s Pískem baráž o zachování této soutěže. Náš tým ještě klidně může být po play off na osmém místě.

Co byste za letošní rok hodnotil kladně a co záporně?
Určitě jsme spokojení s tím, že se nám letos zde promítli kluci, kteří tady příští rok zřejmě hrát nebudou. Ať už to je Tomáš Urban, Michal Bárta, Michal Pavlů, Petr Kolmann a další, kteří určitě budou pravidelně naskakovat v Liberci. Spousta lidí vidí, že náš tým hraje v tabulce dole, my tam sice jsme, ale máme jeden z nejmladších mančaftů v celé lize. Vhodně doplňujeme kádr Bílých Tygrů, takže tato pozice farmy určitě svůj účel splňuje. Trochu mě mrzí fakt, že si stále nenašlo cestu na stadion více diváků. Myslím si, že je zde k vidění velmi kvalitní hokej. Pevně věřím, že se to zlepší.

Poslední den v lednu skončil přestupní termín. Týkalo se toto datum také benáteckého týmu, nebo se již kádr nedoplnil?
Jedinou novinkou je střídavý start Petra Ulrycha v extraligovém Liberci. Petr Ulrych byl celou loňskou sezónu zraněný. Vypadalo to, že skončí s hokejem. Letos v létě začal hrát v druholigovém Nymburce, kde se osvědčil. Stáhli jsme si ho sem. Ve čtvrtek trénoval s áčkem Bílých Tygrů. Myslím si, že toto je zrovna příklad hráče, který takto může dostat životní šanci a z farmy se dostat do extraligového týmu.

Benátecký klub měl v letošní sezóně partnerský tým ve druhé lize – NED Hockey Nymburk. Jaká byla s touto spoluprácí spokojenost?
Myslím si, že se to osvědčilo. Jak z naší strany, tak ze strany Nymburka panovala spokojenost. Určitě bychom v tom chtěli pokračovat.

Nyní stojí před benáteckým týmem předkolo play off. Kdybyste si mohl vybrat soupeře, kdo by jím byl?
Osobně bych si přál Hradec Králové nebo Beroun. Podle mě by nám tyto týmy mohly sedět jak herně, tak i vzdálenostně. Určitě bych nechtěl Znojmo, protože je to pro nás dálka, nevýhodné je to, i co se týče financí. Havlíčkův Brod je takový rival, kterého bychom také nemuseli.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.