10. 2. 2011 | Lukáš Peroutka, Lukáš Peroutka, Tomáš Nejedlo

Znojemští Orli rozhodli v prodloužení a srovnali sérii

PK2, čtvrtek 10. 2. 2011
Znojmo - Benátky n.J. ZNO - BEN
Vyrovnanou bitvu s nešťastným koncem sehráli ve svém druhém vystoupení na ledě Hostan arény benátečtí borci. O osudu zápasu rozhodla až branka domácího Jiřího Berouna ze začátku prodloužení. Dnešní zápas byl především velkým představením obou gólmanů , kteří se letos výrazně prosazují i v extralize, domácího Horčičky a především hostujícího Tomáše Vošvrdy, ten měl dnes přece jen více práce. Benátky ve Znojmě rozhodně nezklamaly, vezou si domů jednu výhru a to je možná víc, než se před sérií čekalo. Benátečtí diváci přivítají oba soupeře ve dvou víkendových zápasech, určitě se nenechají zahanbit a v hojném počtu poženou domácí hráče za kýženým vítězstvím!
Znojmo: Horčička - Štach, Rangl, Klimeš, Kolafa, David, Pláněk, Pospíšil - Rachůnek, Haman, Plášek - Beroun, Říha, Trojan - Lev, Podešva, Lattner - Jarůšek, Bartoš, Komínek.
Benátky n.J.: Vošvrda - Kolmann, Pavlů, Bendík, Kajínek, Vála, Niko, Ulrych - Krejčík, Pabiška, Klimt - Skořepa, Kica, Nevyhoštěný - Liška, Jech, Kopic - Vařecha, Jonák, Jánošík.
Branky a nahrávky: 35. Plášek (Pospíšil), 61. Beroun (Jarůšek) - 30. Krejčík (Jonák). Rozhodčí: Kalivoda - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 1373. Střely na branku: 41:18. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Komentář

V honbě za vyrovnáním série se tentokrát domácí mužstvo už mohlo spolehnout na brankáře Luboše Horčičku, na druhé straně znovu dostal přednost hrdina prvního duelu Tomáš Vošvrda.

Úvodní třetina se nesla ve znamení vyloučení. Domácí tým putoval na lavici hanby hned čtyřikrát, hosté ale nedokázali ani jednu z nabídnutých výhod včetně krátké dvojnásobné převahy zužitkovat. Nejblíž byl až těsně před sirénou Krejčík, jeho švih z mezikruží ale pohotově zlikvidoval lapačkou Horčička.

Znojmo pokračovalo v útočném trápení ze středečního duelu. Proti výborně bruslící a zodpovědně pracující defenzivě Benátek jen těžko hledalo prostor k šancím a střelám, velkou překážkou byl navíc v dobře chytající Vošvrda. Hosté skvěle zvládali i oslabení, v nichž okamžitě přistupovali ke znojemským hráčům a nutili je k chybám.

Právě nepřesnosti a zaváhání tak byly hlavní příčinou šancí. Ve 26. minutě vybojoval aktivním napadáním kotouč Lattner, předložil jej Lvovi, ten ale trefil jen rameno vyjetého Vošvrdy. Jako první se tak po podobné situaci radovali hosté. Lukáš Krejčík velmi tvrdě odstavil u zadního mantinelu dvojici znojemských hráčů, připravil šanci Jonákovi a když Horčička jeho střelu vyrazil, pohotově doklepl kotouč za čáru.

Domácí v tu chvíli sevřela nervozita a kupili množství nepřesností. Zpět na nohy je postavila až kolmice Pospíšila a samostatný únik Karla Pláška zakončený mezi betony brankáře. Hned vzápětí svítilo červené světlo za Vošvrdou znovu, tentokrát však Jarůšek trefil jen tyč a hlavní sudí správně gól neuznal.

Orlům patřil také začátek třetí třetiny, kdy svírali soupeře před jeho brankou, nadále si však jen těžko připravovali šance. Když Vošvrda v 50. minutě zlikvidoval i příklep Hamana, zatáhly se oba týmy s postupujícím časem více do obrany a zápas dospěl až do prodloužení.

Znojemské barvy vysvobodil už v první minutě nastavení Jiří Beroun, jenž napálil z pravého křídla odražený puk přímo nad rameno Vošvrdy a pod břevno branky. Vítězná trefa srovnala stav série na 1:1, nyní se oba celky přesouvají do Benátek, kde v sobotu sehrají třetí duel.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Bylo to hodně těžké utkání. Z naší strany, řekl bych, takové urputnější. Hráli jsme velice dobře do těla a zodpovědně dozadu, takže si myslím, že nás bude čekat ještě dlouhá a těžká série. Pod tlakem jsme to dnes zvládli a jedeme do Benátek za stavu 1:1, což je pro nás otevřený stav této série.

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou): Po včerejšku jsme to utkání chtěli zvládnout i dnes, ale domácí vstoupili do zápasu daleko agresivněji a byli střelecky aktivnější. V podstatě měli celé utkání navrch, i když my jsme také nějaké příležitosti měli. Od druhé třetiny jsme byli vylučovaní už jen my a tím jsme pustili soupeře do tlaku. Odolávali jsme, ale v prodloužení se trefil Jirka Beroun a rozhodl utkání.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.