11. 2. 2011 | Tomáš Nejedlo

Série předkola play-off o víkendu ovládne benátecký led

S cílem získat alespoň jedno vítězství ve středu cestovali benátečtí hokejisté na led Znojma. To se družině trenérů Černého, Škalouda a Nečase povedlo, ke druhé výhře ovšem nebylo také daleko. Nyní už se zraky hráčů i fanoušků upírají na víkend, který bude u řeky Jizery patřit opět velkému boji, a doufejme, že i parádní hokejové podívané. Oba celky totiž v prvních dvou zápasech předváděly výkony na hranici možností a bylo se rozhodně na co koukat. Proto neváhejte a v sobotu 12. února i v neděli 13. února zavítejte na benátecký zimní stadion! Hrát se bude shodně od 17 hodin! Průběh sobotního utkání sledujte také v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - Orli Znojmo

V loňském předkole play-off se po čtyřzápasové sérii z postupu radovali Orli. Základ úspěchu položili Jihomoravané už na domácím ledě, když nejprve v prodloužení 4:3 a poté 3:1 zvítězili. Konec série ještě v první duelu u Jizery Benátky v nastavení odvrátili, v přestřelce čtvrtého zápasu už Znojmo uspělo a postoupilo dále do čtvrtfinále. Tam nestačilo na pozdějšího barážového účastníka Chomutov a na konci února tak sezóny pro Orly skončila.

V letošní sezóně trenérské duo Karel Soudek a Milan Kastner dává šanci především velmi mladým nadějným hráčům, a to i proto, že v průběhu ročníku se ta nejzkušenější osa týmu přestěhovala do Plzně. Konkrétně brankář Horčička a útočníci Plášek, Haman a Rachůnek. To se však na týmu příliš nepodepsalo. Také po přechodu do nového kalendářního roku někdejší extraligový účastník sbíral body, což mu po nadstavbě vyneslo šestou příčku.

Hráčský kádr

Nejvíce utkání mezi tyčemi letos odchytal již zmiňovaný zkušený Luboš Horčička. Ten ale na konci měsíce prosince přesídlil do extraligové Plzně, kde se rozchytal k výborným výkonům. Ve středečním duelu na jihu Moravy se do branky postavil mladý Ondřej Kacetl. Přestože si mezi tyčemi nevedl vůbec špatně, prohře 1:3 zabránit nedokázal. V druhém mači se již Orli představili s uzdraveným Horčičkou v brance.

V čele kanadského bodování obránců po dlouhodobé části soutěže byl Lubomír Štach, jenž nasbíral osmnáct kanadských bodů a na několik zápasů se objevil i v kádru vedoucího týmu extraligy a znojemského partnera Třince. O pět bodů méně si připsal odchovanec znojemského hokeje Jan Lattner a v první trojce najdeme také Tomáše Kolafu. Toho si benátečtí fanoušky budou jistě pamatovat z jeho působení u řeky Jizery v ročníku 2008/09, kdy pomohl svými výkony k tažení do čtvrtfinále play-off. V prvních dvou zápasech předkola zaujal především mladý Lattner, který dobré výkony podtrhl i jedním gólem.

Nejproduktivnějším Orlem se na konci nadstavby s dvaatřiceti body stal Vladimír Říha, který v minulosti coby jihlavský mladík naskočil i v benáteckém druholigovém dresu. Od té doby již uplynula pěkná řádka let. Dále pak útočnou hrozbou jistě budou navrátilci z Plzně, veterán Radek Haman a reprezentant do dvaceti let Tomáš Rachůnek. Troufnu si tvrdit, že nejnebezpečnějším útočníkem pro Benátecké určitě byl další ostřílený forvard, a sice Karel Plášek. Byl velice agilní a Vošvrda v brance Benátek si na něj musel dávat velký pozor. Sedmatřicetiletý matador se ve druhém utkání postaral o důležitý vyrovnávací gól Znojma. Do zápasů nezasáhli zkušení Tomáš Hradecký a Aleš Staněk, nad jejichž startem v dalších mačích visí otazník.

Ze Znojma s jednou výhrou

Při cestě do Znojma se hokejisté s chutí zakousli do dortu v podobě hokejového hřiště. A ukázalo se, že tato netradiční lahůdka měla vítězné kouzlo. Hned v úvodním duelu předkola vyřazovacích bojů totiž Benátky svého soka zaskočily. Koncentrovaný výkon podpořený pozorným Vošvrdou rovná se první fajfka značící úspěch. Úvod sice patřil Znojmu, Lattner totiž od modré čáry zaskočil vytáhlého libereckého gólmana. Vyrovnání přišlo brzy a bylo z kategorie parádních. Pabiška nedal Kacetlovi šanci. Ještě v první třetině Benátky výsledek otočily. Kica vybídl ke skórování přihrávkou jako na zlatém podnosu Skořepu, který nezaváhal. Ve druhé třetině červené světlo svítilo už jen jednou, a sice po parádní individuální akci Michala Pavlů, který z pozice beka projel útočným pásmem jako nůž máslem a nezadržitelně skóroval a uzavřel gólový účet na 3:1 pro hosty.

První třetina druhého duelu byla oproti předchozímu dni na góly skoupá, na ledě se ovšem jiskřilo. Bylo rozdáno hned dvanáct trestných minut. Na první branku se čekalo bez deseti vteřin přesně do poloviny utkání. Důraz před brankovištěm předvedl Lukáš Krejčík a dostal puk za Horčičku. Vyrovnáno bylo o pět minut později. Za záda obránců Benátek se dostal ostřílený Karel Plášek a v samostatném nájezdu si se zakončením věděl rady. Třetí třetina patřila zcela jasně Orlům. Vždyť Benátky vyslaly za posledních dvacet minut na Horčičku jen dvě střely. Jenže skvělý Vošvrda držel naděje Středočechů stále nad vodou. Utkání tak dospělo do prodloužení, které trvalo jen necelou minutu. Pak se ke střele dostal Jiří Beroun, puk cinkl o břevno a skončil v síti. Orli tak srovnali stav série a vše je tedy otevřené ...

Oba celky v posledním zápase

Tým Orli Znojmo se na ve druhém duelu předkola play-off představil v sestavě: Horčička - Štach, Rangl, Klimeš, Kolafa, David, Pláněk, Pospíšil - Rachůnek, Haman, Plášek - Beroun, Říha, Trojan - Lev, Podešva, Lattner - Jarůšek, Bartoš, Komínek

Celek HC Benátky nad Jizerou ve druhém duelu předkola play-off nastoupil ve složení: Vošvrda - Kolmann, Pavlů, Bendík, Kajínek, Vála, Niko, Ulrych - Krejčík, Pabiška, Klimt - Skořepa, Kica, Nevyhoštěný - Liška, Jech, Kopic - Vařecha, Jonák, Jánošík

Webové stránky soupeře

Více informací o znojemském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho soupeře - Orli Znojmo

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!