14. 2. 2011 | Tomáš Nejedlo

Rozhodnutí padne v úterý. Kdo se bude radovat z postupu?

Jediná série předkola prvoligového play-off v sezóně 2010/2011 se protáhla až do pětizápasové bitvy. A sice série mezi Znojmem a Benátkami. Oba celky jednou vyhrály na ledě svých soupeřů, a tak musí rozhodnutí padnout v úterý ve Znojmě. Orli sice do zápasu nastoupí bez nejzkušenějších hráčů Horčičky, Pláška a Hamana, ale nedělní utkání ukázalo, že to pro Jihomoravany není velký problém. Benátečtí jsou také odhodláni se o postup poprat, a proto očekávejme tuhý boj. Zápas začíná ve znojemské Hostan aréně v úterý 15. února s úvodním vhazováním v 17:30 hodin! Jeho průběh sledujte v tradičním on-line přenosu!

Stav série 2:2, v úterý se rozhodne

Oba celky na svém ledě jednou zvítězili, jednou přenechali radost z výhry soupeři. Sérii začínala dvojzápasem na znojemském ledě a hned v tom prvním Benátky favorizovanější Orly zaskočily perfektní týmovou hrou podpořenou jistým Vošvrdou. Středočeši také využili dvě přesilovky a postupně otočili skóre až do dvoubrankového trháku, který také udrželi a ujali se vedení v sérii. Druhé utkání se nakonec povedlo lépe Orlům. Defenzivně vedená bitva za strany hostí se rozhodovala v prodloužení, kdy hned v první minutě nastavení vstřelil rozhodující branku Beroun.

Sobotní utkání se na benáteckém ledě změnilo v debakl Jihomoravanů. Zkušený Luboš Horčička se dokonce po páté inkasové brance nechal vystřídat Kacetlem. Dvougóloví střelci Kajínek s Klimtem nebo v play-off poprvé skórující mladíci Bulíř s Jonákem se zapříčinili o vysoké vítězství 7:1. Že takto vysoká výhru není třeba přeceňovat, se Benátečtí přesvědčili hned o den později. Diváci z města u Jizery totiž viděli naprosto odlišný duel, v němž padly jen tři góly. Jistý Kacetl povolil benáteckým střelcům jen jednou skórovat a byl ústřední postavou Orlů. Výhru 2:1 trefili přesnými zásahy Jarůšek a Štach. Úterní bitva ve vinařském městě tedy rozhodne o šťastném a zklamaném...

Oba celky v posledním zápase

Tým Orli Znojmo se v neděli v Benátkách (1:2) představil v sestavě: Vošvrda - Kolmann, Bendík, Vála, Pavlů, Ulrych, Niko, Kajínek - Kica, Bulíř, Kopic, Liška, Jánošík, Klimt, Skořepa, Jech, Jonák, Vařecha, Krejčík, Nevyhoštěný, Skalický

Celek HC Benátky nad Jizerou v nedělním duelu (1:2) nastoupil ve složení: Kacetl - David, Rangl, Pospíšil, Pláněk, Štach, Stehlík, Klimeš, Kolafa - Rachůnek, Říha, Komínek, Podešva, Vyletelka, Beroun, Lev, Bartoš, Trojan, Havlík, Lattner, Jarůšek

Webové stránky soupeře

Více informací o znojemském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho soupeře - Orli Znojmo

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!