13. 4. 2011 | Ondřej Nejedlo

Na slovíčko s generálním manažerem

Před vypuknutím letní přípravy na nový prvoligový ročník 2010/11 jsme si k redakčnímu mikrofonu pozvali na krátký rozhovor manažera benáteckého klubu pana Bartoloměje Salanského (na snímku). Po zhodnocení uplynulé sezóny jsme se též zaměřili na zanedlouho začínající přípravu.
Pane Salanský, co vás potěšilo v uplynulé sezóně?
Zprvu bych chtěl vyzdvihnout kluky, kteří se zabydleli v extraligovém týmu Bílí Tygři Liberec. Povedly se i příchody Tomáše Klimta či Aleše Vály, kteří tu odvedli obrovský kus práce. Kupříkladu vedle Klimta ohromně vzrostl výkon Lukáše Krejčíka.

Výkony Tomáše Urbana katapultovaly tohoto útočníka do extraligy. Je v Liberci z mladších hráčů někdo, kdo by mohl Urbana v budoucnu nahradit?
V play-off už zde naskakovali hráči Skalický, Bulíř, Jonák, Niko. Myslím si, že tito kluci by měli díru po Urbanovi zacelit. Pochopitelně to nebude jednoduché, jelikož tito mladí hráči si na dospělí hokej teprve zvykají. Proto ale existuje farma.

V brzké době začne letní příprava. Kdy se tomu tak stane a jak bude probíhat?
Příprava nám začíná 26. dubna v Liberci. Tento model funguje už od premiérové prvoligové sezóny. Též máme naplánované týdenní soustředění ve Špindlerově Mlýně. I přípravu na ledě začneme v Liberci, tam se ale jedná jen o tři dny. Poté se přesuneme do Benátek nad Jizerou. V Liberci mají kluci veškerý komfort. Výhodou určitě je, že mohou absolvovat tréninky s libereckým áčkem.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!