12. 6. 2011 | Ondřej Nejedlo

Benátky o mě měly eminentní zájem, říká Ján Bendík

V průběhu loňské sezóně přišel pomoci vyztužit defenzívu z prvoligového Vrchlabí. Tedy z týmu, který ve druhé nejvyšší soutěži s největší pravděpodobností působit nebude. Řeč je o šestadvacetiletém slovenském obránci Jánu Bendíkovi (na snímku). V Benátkách nad Jizerou zaujal natolik, že mu bylo nabídnuto prodloužení smlouvy, které Bendík posléze přijal.

V loňské sezóně jsi po ne úplně povedeném začátku ve Vrchlabí zakotvil v Benátkách. Zde jsi určitě svojí hrou zaujal. Jak bys tuto sezónu zhodnotil?
V konečném důsledku bych ji určitě hodnotil kladně. V Benátkách nad Jizerou jsem dostával více prostoru na ledě a tím pádem jsem si i víc věřil. Doufám, že se moje hra líbila i ostatním.

V play-off Benátky ztroskotaly na Znojmu. V čem byli jihomoravané lepší a co rozhodlo o vývoji této série?
Nemyslím si, že by Znojmo hrálo lepší hokej než my, zápasy byly velmi vyrovnané. O postupu soupeře rozhodl druhý zápas na našem ledě, který jsme prohráli. Mohli jsme si pojistit postup, místo toho jsme ještě jeli k soupeři, kde to už ale bylo strašně těžké.

Po konci sezóny vrchlabský tým, jehož jsi hráčem, skončil. Sledoval jsi situaci v mateřském oddíle? Jaký na to máš názor?
Situaci jsem sledoval jen okrajově. Myslím si, že je to škoda hlavně kvůli fanouškům, kterých ve Vrchlabí chodilo vždycky dost, a vytvářeli tam výbornou atmosféru. Nevím, co si o tom mám myslet. Skončilo to dost nečekaně.

Po sezóně ses musel rozhodnout, kde budeš působit dál. Nakonec jsi v Benátkách. Byly i nějaké jiné možnosti?
Nebylo nic stoprocentního. Nakonec jsem se rozhodl pro Benátky, které o mě měly eminentní zájem.

Netáhlo tě to třeba domů na Slovensko?
Samozřejmě doma je doma. Vždycky jsem se domů těšil a přiznám se, že jsem si chtěl chvíli zahrát hokej na Slovensku. V Čechách jsem si ale za čtyři roky zvykl. Navíc moje přítelkyně je Češka, takže jsem tu spokojený.

V současné době probíhá příprava na novou sezónu. Co je její náplní?
Naše příprava je velmi pestrá. Hodně běháme, jezdíme na kole, posilujeme, byli jsme i na kolečkových bruslích a samozřejmě nedílnou součástí jsou i míčové hry, takže se nenudíme.

Jak moc oblíbená je u tebe?
Téměř u všech hokejistů, je letní příprava neoblíbená. Nejsem žádnou výjimkou, ale vím, že je potřebná, takže se s tím nedá nic dělat a musíme ji odmakat.

Benátky jsou farmou extraligového Liberce, takže hráči mají šanci naskočit i do nejvyšší české soutěže. Tobě extraligový start zatím chybí. Je start v extralize pro tebe velkou motivací?
Samozřejmě hrát českou extraligu by chtěl každý hráč z našeho mužstva. Podepsal jsem smlouvu v Benátkách a budu se snažit udělat svou práci pro Benátky, jak nejlépe umím. Motivaci zahrát si za Liberec samozřejmě mám, ale vím, že vše záleží na mých výkonech.

Kromě nedávno skončeného soustředění ve Špindlerově Mlýně probíhá příprava v Liberci. Jaké jste tam našli podmínky?
V Liberci jsou výborné podmínky, které naše mužstvo plně využívá. Ve velkém komplexu můžeme tam provozovat prakticky všechny sporty. Samozřejmě, že jsme si zkusili také sjezdovky pod Ještědem.

Poslední otázka se týká mistrovství světa v Bratislavě. Asi je zbytečné se tě ptát, komu jsi fandil. Přesto, kde jsi viděl největší problém, že se slovenský tým nedostal ani do čtvrtfinále? Jak jsi viděl český tým?
Slováci hodně chtěli, ale nevyšlo to. Nechci nikoho kritizovat, ale myslím si, že v týmu chyběli hráči jako například Milan Bartovič a podobní bruslaři. Slovensko vsadilo na zkušenost, což se nevyplatilo. Češi hráli výborný hokej. Měli výborně složené mužstvo, po vypadnutí Slovenska jsem jim fandil a přál jsem jim, aby se dostali alespoň do finále. Koneckonců i třetí místo je pěkné.

Díky za rozhovor a hodně štěstí v nové sezóně!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!