29. 7. 2011 | Tomáš Nejedlo

Hokejový kemp zpestřila návštěva slavného Dominátora

Hráči v hokejovém kempu mládeže v Benátkách nad Jizerou trénují dvakrát denně na ledě, dvakrát na suchu. Benátecký zimní stadion uprostřed kempu přivítal slavného hosta. Ve čtvrtečním dopoledni se totiž v restauraci objevil slavný brankář Dominik Hašek. Mladíci s Dominátorem se zájmem diskutovali a olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu jim na jejich dotazy ochotně odpovídal.
"Potěšilo nás, že byl Dominik velmi vstřícný a rád odpovídal na všechny dotazy," kvitoval šéftrenér benátecké mládeže Bohumír Kinkor. "Malým klukům povídal, jako se vyvíjela jeho kariéra od počátku a poradil jim, co k udělat k tomu, aby se z nich stali dobří hráči," uvedl Kinkor.

"Pro kluky to byl nevšední zážitek," má jasno další z trenérského štábu kempu Radek Hrabák. "Dominikova účast byla pro hráče povzbuzením do tréninku i dalšího vývoje jejich kariéry," doplňuje Kinkor. "V minulosti se v různých kempech v Benátkách jako hosté představili například Jiří Šlégr nebo Rostislav Klesla. Dominik Hašek je ale určitě nejslavnějším hokejistou, který se v tomto směru na benáteckém stadionu objevil," vypočítává dlouholetý trenér mládeže v Benátkách Radek Hrabák.

A co samotný Dominik Hašek? "Myslím, že beseda byla ideální. Kluci se dozvěděli, co je zajímalo. Byla to vyloženě hokejová beseda, což mi vyhovovalo. Podobných akcí se účastním rád. Těší mě, když se mohu s mladými talenty podělit o svoje zkušenosti a zážitky," řekl šestačtyřicetiletý gólman, který si podle vlastních slov nyní dává od hokeje roční pauzu. "Chtěl bych se udržovat v kondici a za rok opět naskočit na led. Určité představy mám," nastínil Hašek, ale konkrétní být nechtěl.

Fotografie ze setkání s Dominátorem si můžete prohlédnout ve fotogalerii!

Videorozhovor se samotným Dominikem Haškem si můžete pustit zde!

O letním kempu se rozpovídal Bohumír Kinkor. Videorozhovor je ke shlédnutí zde!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.