4. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Po třízápasové domácí sérii míří Benátky do Litoměřic

Tři poslední zápasy na domácím ledě vynesly Benáteckým sedm bodů a Středočeši se tím tak vyšvihli na šestou příčku tabulky. Nyní čeká svěřence trenérů Černého, Škalouda a Nečase venkovní duel, konkrétně v Litoměřicích. S tímto sokem se Benátky v přípravě utkaly celkem dvakrát a v obou duelech se radovaly z výhry. Před zápasem dělí oba soky v tabulce šest příček, avšak pouze tři body! Utkání bude sehráno v Kalich Areně ve středu 5. října se začátkem v 18 hodin! Průběh utkání můžete sledovat v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

Loňský prvoligový nováček skončil po dlouhodobé části jen těsně před branami předkola play-off a sezóna tak pro něj brzy skončila. Litoměřice však ukázaly, že ve druhé nejvyšší soutěži nebudou jen do počtu a že se s nimi musí počítat. Už v loňském ročníku Stadion spolupracoval s několika kluby. Nejhojněji určitě s extraligovým Litvínovem a prvoligovým Ústím nad Labem. Od letoška navázali Severočeši spolupráci také s Mladou Boleslaví.

Post brankáře je důležitý v každém týmu, v Litoměřicích je letos jedničkou opravdu zkušený gólman, kterým je Dušan Salfický. Dvojnásobný mistr světa a někdejší opora Pardubic, Plzně či Ústí nad Labem v litoměřickém týmu působila už loni. Nyní přichází na hostování právě z celku Ústeckých Lvů. Martin Volke, který vychytal postup do první ligy, se nyní bude prát o post jedničky v extraligovém Litvínově.

Zřejmě nejznámějším jménem v litoměřické obraně pro benátecké fanoušky je určitě Václav Drábek. Ten totiž necelé tři sezóny působil právě u Jizery. Až v loňské sezóně výměnou za Jána Bendíka odešel do Vrchlabí a nyní se bude prát za tým s kalichem na prsou. Dalším zkušeným zadákem je sedmatřicetiletý Ondřej Kříž. Jinak trenéři Setikovský a Tvrzník dávají prostor mladých, jako například litvínovskému Horovi, mladoboleslavskému Soukupovi či Kružíkovi, jenž se zkoušel prosadil v Ústí nad Labem. Nejproduktivnějším bekem týmu a zároveň překvapivě nejlepším střelcem je zatím Ondřej Holomek, který ke čtyřem trefám přidal ještě dvě asistence. Na soupisce Litoměřických se objevuje také kladenský zadák Vladimír Kameš.

Útok zdobí ostřílená jména jako například Ladislav Slížek, Petr Horčička, Ladislav Gengel nebo Jaroslav Hašek. Všichni tito jmenovaní by měli patřit k oporám týmu. Pravidelný přísun kanadských bodů jistě budou zajišťovat také Martin Tvrzník a Petr Šinágl. Nejproduktivnějším forvardem po osmi odehraných kolech je litoměřický kapitán Ladislav Slížek, který vstřelil jeden gól a na šest dalších přihrál. Mezi mladíky bodově přispívají například mladoboleslavští Martin Belay a Radan Lenc.

Oba celky v 8. kole první ligy

Tým HC Stadion Litoměřice uspěl v Písku nakonec v prodloužení 3:2. O vítěznou branku se v nastavení postaral obránce Kružík. Stadion nastoupil v sestavě: Salfický - Kříž, Brejčák, Drábek, Suchý, Holomek, Kružík, Smetana, Hora - Kloz, Šinágl, Tvrzník - Kafan, Belay, Hašek - Horčička, Slížek, Gengel - Tůma, Hlusička, Novák.

Celek HC Benátky nad Jizerou své utkání také prodlužoval. Přestože domácí ještě tři minuty před koncem vedli, nakonec se museli spokojit pouze s bodem za porážku 2:3 v prodloužení. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal (Blažíček) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Vitásek, Niko, Pabiška - Vlach, Skořepa, Klimt, Kica, Král, Kopic, Vařecha, Jech, Liška, Skalický, Kellner, Jonák.

Webové stránky soupeře

Více informací o litoměřickém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Stadion Litoměřice

Rozhodčí

Utkání 9. kola první hokejové ligy mezi Ústím nad Labem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Úlehla z Pardubic. Na čarách mu budou asistovat Ladislav Lučan z Hradce Králové a Tomáš Svoboda z Jičína.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.