6. 10. 2011 | Ondřej Nejedlo

Doufám, že nám forma vydrží co nejdéle, přeje si Bartoloměj Salanský

Málokdo před nastávající sezónou čekal, že hokejisté Benátek nad Jizerou se budou po devíti kolech nacházet na vynikajícím 5. místě, což je nejlepší postavení v historii benáteckého hokeje. Benátečtí hráči si bravurně poradili i s velmi těžkým losem (první tři zápasy na kluzištích soupeřů), který je na úvod nového ročníku čekal, a zvláště z Chomutova přivezli cenný bod. K redakčnímu mikrofonu jsme si proto pozvali očividně dobře naladěného generálního manažera pana Bartoloměje Salanského (na snímku), aby nám sdělil své pocity z právě probíhající sezóny.
Po 9. kole se benátecký tým nachází na vynikajícím 5. místě. Určitě musíte být spokojeni, nebo ne?
S 5. místem jsme určitě spokojeni. Je vidět posun oproti minulým sezónám, kdy se nám začátek nedařil a poté jsme to v průběhu celé sezóny doháněli. Nechtěl bych to však zakřiknout. Soutěž je velmi vyrovnaná. Jak jsem řekl, nyní jsme spokojení a doufám, že nám to vydrží co nejdéle.

Před sezónou jste posílili několika mladými hráči z liberecké juniorky. O kom se dá říct, že vás příjemně překvapil?
Nechtěl bych příliš nikoho vyzdvihávat. Chci pochválit celý mančaft. Pokud mám ale přeci jen někoho říct, tak řeknu jméno Daniela Skalického, který šlape a nahlas si říká o nominaci do A-mužstva Liberce. Těší mě i Vít Jonák. Příjemně překvapil i Honza Jaroměřský. Řekl jsem jen ty, kteří mě zrovna napadli, nerad bych na někoho zapomněl. Myslím si, že si kluci uvědomili, že je šance se probojovat do libereckého týmu a snaží se o to poprat.

Právě Liberec má, snad jako každoročně, větší marodku. Na pomoc přišlo několik hráčů z Benátek nad Jizerou. Jak tuto výpomoc vnímáte?
Proto jsme tady. Jsme tu kvůli Tygrům, ne Tygři kvůli nám. Výpomoc je na místě. Když si řeknou, že chtějí určitého hráče, tak je to jen dobře a my jsme za to rádi.

V benáteckém týmu je několik hráčů, kteří nejsou příliš vytěžovaní. Mám na mysli brankáře Michala Nedvídka, obránce Tomáše Hobzu či útočníky Tomáše Kouřila s Petrem Weissem. Uvažuje se o střídavých startech těchto hráčů do nižších soutěží?
Určitě u Petra Weisse se plánuje střídavý start do druhé ligy. Michalu Nedvídkovi jsme nabízeli též střídavý start ve třetí nejvyšší soutěži. Michal si myslí, ale já také, že ještě na první ligu má a že angažmá ve druhé lize by pro něho byl krok zpět. Takže si momentálně shání angažmá v prvoligovém mančaftu.

V domácím zápase s Jihlavou se zranili dva stabilní beci – Petr Kolmann a Petr Ulrych. Jak to s nimi vypadá?
Co se týče Petra Kolmanna, tak ten byl v létě na operaci s meniskem. Při této operaci navíc zjistili, že má ještě přetržený přední křížový vaz. Ten Petrovi zatím neoperovali. Nicméně mu doporučili, aby zápasy odehrál s ortézou. Petr však hrál bez ortézy, myslím si, že to byla jeho velká chyba. Během týdne nebo čtrnácti dnů by se měl dát do pořádku. Podotýkám, že už rozhodně bude hrát s ortézou. Petr Ulrych má zhmožděná třísla.. Takové zranění trvá trošku déle, předpokládám dva až tři týdny. Věřím ale, že se dá brzy do kupy a bude fungovat na sto procent.

Benátky nespolupracují jen s Libercem, ale též s druholigovým Nymburkem. Jak toto partnerství pokračuje?
Myslím si, že spolupráce s Nymburkem je momentálně na mrtvém bodě. Nechci říkat, že nefunguje, ale prostě Nymburk má dost svých hráčů, my také máme tým pohromadě. Když budeme potřebovat poslat někoho do Nymburka, tak se určitě s panem Netíkem domluvíme. To samé platí i z druhé strany.

V posledních letech se v Benátkách tvoří nové jádro kotle. Plánujete nějakou dotaci zájezdů fanoušků?
Je vidět, že kluci a holky, kteří nyní do kotle chodí, mají fandění opravdu rádi. Každý zápas chodí nahoru do kanceláře za panem Bartoněm, o kterém bych řekl, že je takovým jejich tátou. Nedávno měli problém s bubnem, který jim byl ukraden z auta. Takže jsme slíbili, že se budeme na novém bubnu finančně podílet. Smekám před nimi, protože do toho šli, i když situace se starým kotlem nebyla dobrá. Nenechali se odradit. Jsem rád, že nám fandí a věřím tomu, že se budou nabalovat noví a noví fanoušci a že to bude fungovat tak, jako na jiných stadionech.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.