9. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Již v pondělí se Benátky vydají na štaci do Písku

První hokejová liga pokračuje v rychlém tempu, své jedenácté pokračování totiž naplánovala již na toto pondělí. V tabulce čtvrté Benátky nad Jizerou budou zajíždět na led jihočeského Písku, který prvoligová práva pro letošní ročník odkoupil od Vrchlabí, a momentálně mu v tabulce patří desátá příčka. V minulém kole Písečtí zvítězili v Šumperku, čímž Drakům přerušili neuvěřitelnou sérii třiačtyřiceti vítězných domácích zápasů v řadě. Zápas bude na ledě KOMTERM ARENY sehrán v pondělí 10. října se začátkem v 18 hodin! Jeho průběh můžete sledovat také pomocí tradiční on-line reportáže!

Představujeme soupeře - IHC KOMTERM Písek

Písečtí dlouhou dobu patřili ke stálicím první hokejové ligy. V roce 2005 však sestoupili a ve třetí nejvyšší soutěži se vcelku pravidelně střetávali s benáteckým týmem. Oba celky se opět ve stejné soutěži potkali loni, avšak Písek po nevydařené sezóně sestoupil. Díky koupi licence od odstupujícího Vrchlabí se ale Komterm i nadále může pyšnit přívlastkem prvoligový a při pohledu na soupisku letos určitě druhé housle hrát nebude.

Zápas bude pikantní hned pro několik aktérů. Z píseckého týmu na břehu Jizery v minulosti působili útočníci Jiří Kudrna, Tomáš Nouza prosadit se ve středočeském týmu zkoušili Petr Markulinec a Josef Slavík. Dále pak v Benátkách hrál obránce Jozef Lukáč, trénoval zde třetí brankář Vratislav Vajner a v benáteckém dorostu v ročníku 2007/08 chytal Vojtěch Sedláček. Opačně působili v týmu soupeře Petr Kica a David Kellner. V neposlední řadě pak musíme zmínit sportovního ředitele Benátek Jana Slivku, jenž u Otavy dlouhá léta v manažerské pozici působil.

Mezi tyčemi se letos v dresu Komtermu představili dva brankáři. Je pravděpodobné, že v pondělním duelu se do branky postaví mladý Vojtěch Sedláček, kterého Písku propůjčila Sparta. Šest duelů odchytal také zkušený bývalý gólman Sparty, Karlových Varů, Znojma či Ústí nad Labem Petr Přikryl, který plní pozici třetího brankáře v Plzni.

Při pohledu na statistiky obránců zjistíme, že žádnému z píseckých zadáků se zatím v letošní sezóně nepodařilo skórovat. Statistikám beků tak se třemi asistencemi vévodí Jan Kanov, dvě nahrávky pak posbírali ostřílení Roman Němeček a David Všetečka, kteří spolu s Jožo Lukáčem či Martinem Parýzkem patří ke kostře zadních řad Píseckých.

Velký pozor si Benátky budou muset dát na nejproduktivnějšího hráče žlutomodrých barev, kterým je Tomáš Nouza. Písecký odchovanec strávil posledních několik sezón v extraligové Mladé Boleslavi, kam má stále vyřízen střídavý start. Letos posbíral v deseti zápasech za pět branek a stejný počet asistencí již deset bodů. Pozornost vzbuzují také ostřílení matadoři - jedenačtyřicetiletý veterán Radek Bělohlav a o čtyři roky mladší Jindřich Kotrla, jenž však nyní působí střídavě spíše v extraligové Mladé Boleslavě. Druhý v bodování útočníků je kladenský Jan Eberle, který spolu s veteránem Zdeňkem Špergerem a Vojtěchem Mrkvičkou tvoří údernou formaci.

Hlavním trenérem píseckých je Milan Stárek, který vedl také prvoligové táborské Kohouty. Jeho asistenty jsou Roman Heindl a Marek Novotný. Někdejší dlouholetý extraligový gólman Novotný má zcela logicky v týmu na starosti přípravu brankářů.

Oba celky v 10. kole první ligy

Tým IHC KOMTERM Písek možná trochu překvapivě vybrakoval Šumperk na jeho ledě. Výhrou 3:1 tak Jihočeši ukončili velmi dlouho sérii Draků na svém stadionu bez prohry. IHC nastoupil v sestavě: Sedláček – Němeček, Parýzek, Všetečka, Kanov, Lukáč, Žovinec, Kolář – Bělohlav, Nouza, Luňák – Eberle, Šperger, Mrkvička – Suja, Vaniš, Polodna - Slavík, Ferebauer, Kudrna.

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím prostředí zvítězil nad poslední Třebíčí 4:0, ale jednoznačný zápas to nebyl. Horácká Slavia byla nepříjemným soupeřem, avšak benátecká zkušenost tentokrát rozhodla. Benátky nastoupily v sestavě: J. Stejskal (Blažíček) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Vitásek, Niko, Pabiška - Kica, Skořepa, Klimt, Vařecha, Král, Kopic, Vlach, Jech, Liška, Skalický, Kouřil, Jonák.

Webové stránky soupeře

Více informací o píseckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
IHC KOMTERM Písek

Rozhodčí

Utkání 10. kola první hokejové ligy mezi Pískem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Robert Čech z Vrbovce u Znojma. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Klein ze Znojma a Přemysl Skopal z Nového Šaldorfu u Znojma.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.