10. 10. 2011 | Tomáš Němec, Tomáš Němec, Tomáš Nejedlo

Benátky vybojovaly v Písku bod

11., pondělí 10. 10. 2011
Písek - Benátky n.J. PIS - BEN
V rámci jedenáctého prvoligového kola zavítali benátečtí hokejisté na led jihočeského Písku, kde je nečekalo rozhodně nic lehkého. Samotné utkání to beze zbytku potvrdilo, hrál se vyrovnaný hokej a rozhodnutí nakonec přišlo až v prodloužení. Rozhodla rozporuplná situaci, kdy v rohu hrací plochy zůstal po faulu ležet Vitásek, avšak sudí Čech hru nepřerušil, což střelou od modré ve vítězný gól využil Parýzek. Už ve středu se momentálně šesté Benátky vydají na dalekou cestu do Šumperka.
Písek: Sedláček - Parýzek, Němeček, Lukačovič, Vráblík, Kanov, Všetečka, Žovinec - Kotrla, Nouza, Mošovský - Eberle, Šperger, V. Mrkvička - Polodna, Vaniš, Suja - Ferebauer, Kudrna, Nedorost.
Benátky n.J.: Stejskal - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, T. Mrkvička, Vitásek, Niko, Pabiška - Weiss, Skořepa, Klimt - Vařecha, Král, Kopic - Vlach, Jech, Liška - Skalický, Kellner, Jonák.
Branky a nahrávky: 26. Eberle (Lukačovič, Mrkvička), 53. Vráblík (Nouza), 61. Parýzek (Nouza) - 33. Klimt (Vlach, Niko), 48. Jonák (Král). Rozhodčí: Čech - Klein, Skopal. Vyloučení: 7:5, navíc Liška (BEN) 5 a do konce utkání, Pavlů (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1100. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Komentář

Hned v úvodu utkání domácí nabídli Benátkám dvojnásobnou početní výhodu. Po šanci Krále zazvonila tyč Sedláčkovy brány. Po ostřejším začátku se hra uklidnila. Další šance se diváci dočkali v desáté minutě, kdy měl napřáhnuto Eberle, ale z ideální pozice promáchnul kotouč. Za tři minuty později střílel Kotrla, jeho pokus prolétnul těsně kolem levého růžku Stejskalovy branky. Do konce první periody nabídli hosté Píseckým dvě početní výhody, ale ani jednu z nich domácí nedokázali využít a tak hráči šli do kabin za nerozhodného stavu.

Ve dvacáté druhé minutě domácí pořádně zavařili před Stejskalem, ten nakonec svou svatyni s vypětím všech sil uhájil. V čase 25:51 Jihočeši otevřeli skóre. Lukačovič našel před brankou najetého Jana Eberleho, který střelou z blízka poslal Písek do vedení 1:0. Vedení domácích mohl navýšit Suja, který nenápadně vystřelil bekhendem, Stejskal musel předvést reflexivní zákrok vyrážečkou. V následujících minutách byli sice lepší Písečtí, ale udeřilo na druhé straně. V čase 32:04 Tomáš Klimt přejel s pukem modrou čáru a nepříliš důrazná střela prolétla Sedláčkovi pod rukou, 1:1. A hosté mohli jít i do vedení. Pavlů byl zcela osamocený v levém kruhu, ovšem proti jeho střele Sedláček vytáhnul výborný zákrok.

Ve třetí periodě měl velkou šanci Klimt, který sám uháněl na Sedláčka, naštěstí pro domácí zakončení benáteckého hráče nebylo přesné. Hosté se přeci jen dostali do vedení. V čase 47:02, v početní výhodě Vít Jonák z ostrého úhlu zavěsil kotouč pod horní tyč, 1:2. V padesáté druhé minutě se hosté při vlastním oslabení dostali do přečíslení 2 na 1, střelou z první zakončoval Klimt, domácí brankář zasáhnul lapačkou. V čase 52:27 Nouza přihrál dobře postavenému Romanu Vráblíkovi, který přízemní střelou k bližší tyči vyrovnal stav na 2:2. A domácí mohli rychle otočit skóre. Šperger ovšem mířil těsně nad horní tyč. V padesáté osmé minutě Vaniš střílel z pravého kruhu, Stejskal předvedl dobrý zákrok lapačkou. V poslední minutě mohl rozhodnout Pavlů, ale z bezprostřední blízkosti mu radost překazil písecký brankář a tak muselo o vítězi rozhodnout prodloužení.

To netrvalo příliš dlouho. V čase 61:28 Martin Parýzek zamířil přesně k pravé tyči a vystřelil tak domácím bonusový bod navíc. Písek tedy porazil Benátky nad Jizerou 3:2 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl, asistent trenéra Písku
"První třetina byla vyrovnaná, soupeř hrál velmi aktivně. Ve druhé se nám podařilo vstřelit branku, výrazněji odskočit se nám ale nepodařilo. Soupeř srovnal a nakonec jsme museli dotahovat my. V prodloužení se štěstí přiklonilo na naši stranu a za bod navíc jsme samozřejmě velmi rádi."

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Zápas ovlivnila naše neproměněná dlouhá přesilovka pět na tři hned na začátku. Vyložených šancí v utkání příliš nebylo, zápas to byl vyrovnaný, dá se říci spíše boj. Ve třetí třetině jsme po naší přesilovkové brance hru kontrolovali, ale přestože jsme v průběhu utkání ubránili několik oslabení, to poslední v základní hrací době za faul - nefaul Kopice jsme bohužel neubránili. V té třetí třetině jsme ještě jednu šanci měli, Klimt jel sám na branku, ale nedal. V prodloužení zůstal za brankou ležet Vitásek, nechci říct, že jsme přestali hrát, ale rozhodčí hru mohl přerušit. Nepřerušil, Stejskal zřejmě puk neviděl a střela od modré čáry rozhodla. Myslím si, že by bylo spravedlivější, kdyby se o ten druhý bod bojovalo déle. Chyběli nám také hráči jako Krejčík, Kica, Kolmann nebo Ulrych, jejich absence byla také znát."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.