22. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benáteckou sérii utnulo vedoucí Ústí nad Labem

15., sobota 22. 10. 2011
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Deset zápasů v řadě benátečtí hokejisté bodovali. Tuto sérii utnul až vedoucí ústecký Slovan, který u Jizery nakonec zvítězil těsně 3:2. Favorit se však na výhru hodně nadřel. V utkání nadstandardní prvoligové úrovně ho totiž Benátečtí notně potrápili a jen trochu štěstíčka scházelo, aby si Středočeši odnesli ze zápasu nějaké body. Čtyřzápasovou sérii na domácím ledě Benátečtí zakončí v pondělí, když od půl šesté budou hostit celek Mostu.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Vála, Říha, Pavlů, Štich, Jaroměřský, Mrkvička, M. Pabiška, Niko - Vlach, J. Skořepa, Klimt - Bulíř, L. Král, Jonák - Kellner, Jech, Kopic - Weiss, Liška, Vařecha.
Ústí n.L.: Orct (Petrásek) - L. Poživil, Růžička, Klobouček, J. Zeman, Pavlík, Gureň - R. Kovář, Alinč, Hampl - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pajič, Daniel Boháč - Rod, Pazourek, Handlovský - Nahodil.
Branky a nahrávky: 23. Pavlů (Skořepa, Klimt), 35. Mrkvička (Jaroměřský, Skořepa) - 10. Ludvík (Klobouček, Roubík), 30. Roubík (Ludvík), 34. Boháč (Pajič). Rozhodčí: Wagner - Frodl, Hejl. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 515. Střely na branku: 32:31.

Fotogalerie

Komentář

Oba celky už v úvodní třetině potvrdily, že právem patří do těch nejvrchnějších pater tabulky. Zatímco u Ústeckých je to pochopitelné, Benátečtí předváděnou hrou velmi těší. Diváci, kteří v sobotním podvečeru zavítali na benátecký zimní stadion, museli být hokejem opravdu potěšeni. Hrálo se totiž nahoru dolů, k vidění byly i šance. Benáteckým se v první třetině nedařilo v přesilových hrách a zkušený Slovan hned svou druhou početní převahu dokázal využít. Od modré čáry pálil Jan Klobouček a těsně před Blažíčkem puk mimo dosah benáteckého brankáře tečoval David Ludvík - 0:1. Domácí hokejisty určitě v první třetině velmi mrzela neproměněná gólovka ze 14. minuty. Jech totiž přihrával před branku, kde Kopic před prázdnou klecí jen těsně na puk nedosáhl. V závěru ještě vody rozvířila roztržka hostujícího Hampla s benáteckým Bulířem, oba kohouti se poroučeli na trestnou lavici.

Domácí začali ve druhé třetině náporem a od modré čáry střílel Pavlů, Vlach těsně před brankou tečoval těsně mimo. Michalu Pavlů to ovšem za pár vteřin poté vyšlo. V přesilové hře Skořepa nabil benáteckému obránci, který dělovkou nedal Orctovi šanci zasáhnout - 1:1. Ústečtí ovšem přidali na obrátkách a jejich gólové šance přicházely. Rychlý útok Slovanu zakončoval najíždějící Hampl, ale přesouvající se Blažíček předvedl povedený zákrok. Za další půlminut to byl opět Hampl, který se mohl zapsat mezi střelce. V téměř totožné situaci ho opět Blažíček vychytal. Další brankovou příležitost měl mladý obránce Pavlík, který měl před sebou dostatek volného prostoru, avšak Blažíček vykryl úhel a tuto gólovku pokryl. Tlak vyústil vedoucí trefou Jaroslava Roubíka, jenž vybruslil zpoza branky a zvedl touš přesně nad Blažíčkův beton. Také třetí ústecká trefa přišla v přesilové hře, Lvi využili početní převahu po sedmi vteřinách. Do odkryté branky zakončoval Daniel Boháč - 1:3. Snížení na rozdíl jediné branky přinesla přesilová hra, v níž od modré pálil Tomáš Mrkvička a Orct nestačil reagovat - 2:3. V závěru druhé periody ještě Pajič těsně minul a Roubíka vychytal Blažíček.

Téměř v celé třetí třetině hrály prim především Benátky, Slovan se soustředil spíše na bránění a nechtěl rozhodně udělat žádnou chybu. Benátky také ve třetí dvacetiminutovce svého soka výrazně přestřílely, avšak kýženého vyrovnání se nakonec nedočkaly. V několika situacích viselo vyrovnání doslova na vlásku, ale Ústečtí vše přestáli bez úhony. V úvodu třetí části měl dobrou příležitost Josef Skořepa, jehož důraz před Orcrtem málem slavil úspěch. Ležícího brankáře hostí ale nepřekonal. Domácí byli i nadále aktivnější, jenže obrana Ústeckých v čele s ostříleným brankářem Orctem útočným nátlakům Středočechů odolávala. Z protiútoku zakončoval nebezpečně Růžička, jenže Blažíček vyrazil ramenem. Na druhé straně největší možnost na vyrovnání neproměnil Skořepa, jenž sám před Orctem mířil jen do jeho lapačky. Ani téměř minutová závěrečná power play na vyrovnání nestačila, Lvi těsný náskok uhájili.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Hráčům jsem poděkoval. Myslím si, že nás Ústí mělo dost a že jsme byli nepříjemným soupeřem. Bohužel jsme v té třetí třetině, která asi byla z naší strany nejlepší, jsme nedokázali srovnat a sáhnout alespoň po bodu. Jinak si myslím, že kluci hráli dobře. S takto kvalitním mužstvem, jakým určitě Ústí nad Labem je, tak to byl minimálně vyrovnaný hokej. Nemáme se za co stydět."

Petr Rosol, trenér Ústí nad Labem
"Čekali jsme, že to bude těžký zápas a to se potvrdilo. Postavení v tabulce a poslední výsledky domácích hovoří za vše. Měli jsme trochu problémy s vylučováním. Byli jsme často na trestné lavici, také jsme dostali oba góly v oslabení. Jinak si myslím, že ve standardním počtu hráčů jsme hráli dobře. Musíme si dát pozor na disciplínu. Můj názor je, že jsme o ten kousek byli lepší."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.