1. 11. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky čeká třízápasová série venku, nejprve v Berouně

Tři zápasy v řadě na kluzištích soupeřů čekají benátecké hokejisty v programu první hokejové ligy. První duel této třízápasové série sehrají Benátečtí na ledě svého středočeského soka v Berouně. A utkání to bude velmi důležité. Vždyť páté Benátky a šestý Beroun v tabulce dělí jen tři body. Oba celky v minulém kole shodně prohrály 1:3, Medvědi v Písku a Benátečtí doma s Olomoucí. Vzájemný duel bude na berounském zimním stadionu sehrán ve středu 2. listopadu a úvodní buly pak bude vhozeno v 18 hodin! Průběh utkání můžete sledovat v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Berounští Medvědi

Berounští se v loňské sezóně dostali mezi osm nejlepších celků první ligy. Mladý kádr Medvědů doplněn o několik zkušených borců tak předčil veškerá očekávání. V letošní sezóně už tým z břehu řeky Berounky nevede Richard Žemlička, který pracuje ve Spartě Praha, nýbrž jeho loňský asistent Jiří Doležal.

Někdejší hráč Sparty či Slavie Doležal zkoušel v přípravě především mladé hokejisty, řada z nich v kádru zůstala. Velmi důležitou zprávou je určitě setrvání brankáře Dominika Furcha, jenž loni patřil k základním stavebním kamenům týmu a měl velkou zásluhu na již zmiňované osmé pozici. Spolu s ním se ještě s Berounem připravují gólmani Kareš a Frolík, který je zároveň vedoucím mužstva! V současní době však Furch odchytává extraligové minuty v pražské Slavii, a tak se staví do brankoviště Medvědů další slávistický gölman Robert Slipčenko.

Největší berounskou osobností je bezesporu dvaačtyřicetiletý veterán Jaroslav Nedvěd. Bývalý dlouholetý zadák Sparty či několika zahraničních týmů zároveň v klubu vykonává i funkci výkonného ředitele. Tuto pozici z osobních důvodů uvolnil další někdejší extraligový bek Filip Vaněček. Nedvěd je s třinácti kanadskými body nejproduktivnějším zadák Medvědů a zároveň druhý v produktivě beků celé první ligy. Zkušenosti s extraligou má Jiří Jebavý, kvalitním hráčem v defenzivních řadách je také slávistický zadák Lukáš Špelda.

Zkušení útočníci Jiří Hašek, Ladislav Vlček a David Švagrovský v týmu setrvávají i pro letošní sezónu. Švagrovský chtěl původně zamířit do zahraničí, ale z angažmá v Rusku nakonec sešlo. Medvědí dres opět navléká také Jan Besser, který nesehnal působení za hranicemi České republiky. Rovněž v útoku nalezneme několik hráčů, kteří uspěli na zkoušce. Mezi nimi například Jan Milfait z Havlíčkova Brodu, který zářil na květnovém hokejbalovém turnaji fanoušků v Benátkách, kde se stal druhým nejlepším střelcem Rebelů i celého turnaje. Nejvíce bodů z forvardů posbíral již zmiňovaný David Švagrovský, konkrétně šestnáct. Deset jich má mladý sparťanský útočník Miroslav Forman.

Oba celky v 18. kole první ligy

Tým HC Berounští Medvědi prohrál v Písku také 1:3. Jediný gól hostí vstřelil kanonýr Jiří Hašek. Medvědi nastoupili v sestavě: Slipčenko (Kareš) - Švagrovský, Kupec, Stromko, Přibyl, Doležal, Malý, Forman, Sobotka, Špelda, Jebavý, Hašek, Rubeš, Vlček, Poletín, Veselý, Hertl, Klhůfek

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím duelu podlehl Olomouci, přestože byl herně i střelecky aktivnější. O jedinou branku Benátek se až ve třetí třetině postaral Miroslav Kopic. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal (41. Blažíček) - Mrkvička, Jaroměřský, Říha, Vála, Niko, Pabiška, Štich, Ulrych - Vařecha, Skořepa, Klimt, Skalický, Král, Jonák, Kellner, Jech, Kopic, Kouřil, Vlach, Liška

Webové stránky soupeře

Více informací o berounském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Berounští Medvědi

Rozhodčí

Utkání 19. kola první hokejové ligy mezi Berounem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Zbyněk Kubičík z Nového Jičína. Na čarách mu budou asistovat Radim Adamec z Nového Jičína a Marián Poruba z Kopřivnice.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!