8. 11. 2011 | Tomáš Nejedlo

Urvou Benátečtí body v Kadani?

Sérii tří venkovních duelů v řadě ukončí prvoligoví benátečtí hokejisté na ledě SK Kadaň. Na severu Čech se v minulosti Benáteckým vůbec nedařilo, prokletí tamního ledu prolomili až v loňském ročníku. Nyní však Středočeši pojedou do Kadaně v roli favoritů a proti předposledním žlutočerným domácím hokejistům budou hájit pátou příčku. Po šestigólovém přídělu v Jihlavě si Benátky budou chtít jistě napravit sebevědomí a jestli přivezou domů nějaké body se dozvíme už ve středu 9. listopadu. Začátek duelu je naplánován na 18 hodin a průběh utkání nabídne tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Tradiční prvoligový účastník je také častým benáteckým soupeřem jak pro přípravná, tak pro mistrovská utkání. Zatím před každým ze tří ročníků první ligy, kdy Benátky v této soutěži působí, sehráli Středočeši se soupeřem ze severu alespoň jeden přípravný zápas. Nejinak tomu bylo i letos. Žlutočerní však zatím příliš důvodů ke spokojenosti nemají. Patří jim totiž předposlední pozice a také v produktivitě nejsou Severočeši oslniví.

Na brankářském postu se ve dvaceti letošních prvoligových zápasech vystřídalo už šest brankářů. Nejvíce utkání, konkrétně osm, odchytal karlovarský Tomáš Závorka. Na dva duely se v Kadani objevil kladenský gólman Lukáš Cikánek a mezi tyčemi se také objevili zkušený Kamil Jarina, Jan Kaššák, Erik Štěrba nebo karlovarský junior Vladislav Habal.

Trojice zkušených zadáků z loňské sezóny v Kadani setrvala. Jedná se o Jakuba Trefného, Martina Szakala a urostlého Josefa Revaye, který však ve valné části přípravy absentoval. Mezi opory zadních řad patří i Ondřej Malinský, loňský bek Třebíče, jenž v minulosti hrál například v pražské Spartě, slovenském Popradě či v Chomutově. Nejproduktivnějším zadákem je s devíti získanými body Tomáš Schmidt.

Zkušení hokejisté v kadaňském kádru zůstávají bodově za očekáváním. Václav Eiselt získal v jedenácti duelech pouhé dva body a v létě příchozí dlouholetý extraligový hokejista Zdeněk Skořepa, který měl být největší hvězdou týmu, má na kontě za čtrnáct duelů jen čtyři body. Produktivitě tak vládne s dvanácti body Ondřej Fiala, který je však nyní již v Chomutově. A tak s jedenácti body je nejproduktivnějším hrajícím forvardem Stanislav Mikšovic. Právě koncovka je pro Kadaň letos největší bolestí.

Oba celky ve 20. kole první ligy

Tým SK Kadaň prohrál na ledě Písku 1:2 a připsal si tak již čtvrtou porážku v řadě. Za poslední tři zápasy zápasy navíc Kadaňští vstřelili jen dvě branky. SK nastoupil v sestavě: Závorka - Mazanec, Malínský, Charouek K., Trefný, Szakal, Schmidt, Zmeškal, Tollinger - Bursík, Mikšovic, Ton - Stehlík, Charousek J., Stoklasa - Chlouba, Skořepa, Freiberg - Račuk, Jabrocký, Eiselt

Celek HC Benátky nad Jizerou v Jihlavě inkasoval na předvedený výkon až moc krutých šest branek. Benátky nastoupily v sestavě: Blažíček (20. Nedvídek) - Říha, Jaroměřský, Mrkvička, Ulrych, Vála, Vitásek, Pabiška, Pavlů - Kellner, Kopic, Vařecha, Jonák, Vlach, Liška, Král, Klimt, Skořepa, Jech, Kouřil, Skalický

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Kadaň

Rozhodčí

Utkání 21. kola první hokejové ligy mezi Kadaní a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Alexander Pavlovič z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Josef Špůr z Prahy a Kamil Zavřel také z Prahy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.