22. 11. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky čeká těžká série, začne v Havlíčkově Brodě

Těžká série tří zápasů čeká prvoligové benátecké hokejisty. Sluší se podotknout, že dva duely z těchto tří odehrají Benátky venku. Ve středu budou svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase hosty v Havlíčkově Brodě, který je přímým benáteckým sousedem v tabulce. Rebelové hrají doma velmi útočně, jejich statistika vstřelených branek o tom jasně svědčí. V Kotlině totiž jako druhý tým po suverénním Ústí nastříleli nejvíce branek v soutěži. Benátky však budou bojovat o body. Zápas startuje ve středu 23. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Utkání můžete sledovat také pomocí tradiční on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Rebel Havl. Brod

Jedničkou havlíčkobrodského týmu je gólman finské národnosti, který od svého příchodu do České republiky v dresu Rebelů odchytal valnou část zápasů. Mladý Fin si tamější nejvyšší soutěž zachytal v JYP Jyväskylä nebo Pelicans Lahti a je tedy kvalitní brankářem. Pyšní se také ze všech tří havlíčkobrodských gólmanů nejlepšími statistikami. Dalšími brankáři jsou ostřílení muži s maskou - Stanislav Neruda a Jaroslav Suchan.

Nejproduktivnějším zadákem Rebelů je s jedenácti body ostřílený Marian Morava, který měl v minulosti co do činění i s českou extraligou. Deset bodů pak posbíral někdejší zadák Pardubic či Komety Brno Jaroslav Koma, jenž má zároveň vyřízeny střídavé starty do Mladé Boleslavi. Poté už statistiky obránců poněkud pokulhávají. Nejhorším se statistické +/- bodů je s třinácti zápornými bývalý zadák Benátek Tomáš Protivný.

Statistiku útočníků suverénně vede se sedmadvaceti body Vojtěch Němec, který takovéto množství bodů posbíral v pouhých devatenácti zápasech a pro Benátecké tak určitě bude velkou hrozbou. Pozor si obrana Středočechů v čele s gólmanem budu muset dát i na další produktivní forvardy, jako třeba Milan Kostourek, Petr Polodna či Jan Semorád. Ofenzivní činnost týmu je vůbec velmi dobrá.

Havlíčkův Brod již nevede dvojice Petr Novák a Jaroslav Benák, jako tomu bylo na začátku sezóny. Nahradilo je totiž duo někdejších úspěšných zadáků především Dukly Jihlava - Milan Chalupa a Karel Dvořák.

Oba celky v 25. kole první ligy

Tým HC Rebel Havlíčkův Brod především díky povedené první třetině zvítězil v Písku. Poté se totiž hosté klepali až do samotného konce, výhru ale uhájili. Rebel nastoupil v sestavě: Laitinen - Morava, Šenkeřík, Koma, Pavlík, Ostrčil, Protivný - Nahodil, P. Polodna, Kostourek - Němec, Semorád, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Fiedler - Musil, Štěpánek, Stehlík

Celek HC Benátky nad Jizerou vyválčil v domácím duelu s Šumperkem alespoň bod. Benátky totiž šest minut před koncem řádné hrací doby prohrávaly ještě o dva góly. V nájezdech se radovali Draci. O branky poražených se dvakrát postarali Jaroměřský s Králem. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Pavlů, Pabiška, Vitásek, Říha, Jaroměřský, Mrkvička, Vála - Klimt, Skořepa, Vařecha, Jonák, Král, Liška, Kopic, Vlach, Kellner, Skalický, Kouřil, Weiss

Webové stránky soupeře

Více informací o havlíčkobrodském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Rebel Havlíčkův Brod

Rozhodčí

Utkání 26. kola první hokejové ligy mezi Havlíčkovým Brodem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Dvořák ze Srubce u Českých Budějovic. Na čarách mu budou asistovat Milan Kreuzer z Veselí nad Lužnicí a David Polonyi také z Veselí nad Lužnicí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.