14. 1. 2012 | Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo

Rebelové byli nad síly benáteckých hráčů

39., sobota 14. 1. 2012
Benátky n.J. - Havl.Brod BEN - HBR
Dalo by se s nadsázkou říci, že benátecký tým porazila první formace havlíčkobrodských Rebelů. Ta totiž vstřelila v utkání všech pět branek. Levé křídlo Roman Vondráček docílil hattricku. Po brance zaznamenali i jeho kolegové z útoku Vojtěch Němec a Jan Semorád. Za Benátky skórovali sváteční střelci. První branku domácích vstřelil Jaroslav Vlach. Ve druhé části vyrovnával premiérovým gólem v benáteckém dresu Ondřej Vitásek. Třetí a poslední benáteckou branku vstřelil Ctibor Jech.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Vitásek, Jaroměřský, Pabiška, Pavlů, Vála, Říha, Niko, Štich - Klimt, Skořepa, Kouřil, Jonák, Král, Skalický, Kopic, Jech, Vlach, Liška, Kellner, Vařecha.
Havl.Brod: Neruda (Opršal) - Morava, Protivný, Novotný, Pavlík, Jelínek, Blažek, Sova - Němec, Semorád, Vondráček, Kostourek, Meidl, Polodna, Švaňhal, Štěpánek, Musil, Wasserbauer, Zábranský, Stehlík.
Branky a nahrávky: 16. Vlach (Jaroměřský, Jech), 32. Vitásek (Jaroměřský), 58. Jech (Král) - 12. Vondráček (Němec, Semorád), 18. Němec (Protivný), 33. Semorád, 56. Vondráček (Protivný), 60. Vondráček (Semorád, Němec). Rozhodčí: Hejduk - Chocholouš, Reich. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 375. Střely na branku: 32:30.

Fotogalerie

Komentář

Úvod utkání byl z obou stran rychlý, více střeleckých pokusů si vypracovaly přece jenom Benátky. Hned po dvou minutách hry se vydal na útočný výlet zkušený obránce Aleš Vála, obkroužil branku a hledal u pravé tyčky volného Krále. Nejproduktivnější hráč celé první ligy ale špatně srovnal mířidla a v dobré pozici prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Další šanci domácího celku měl Ctibor Jech, který byl na chvíli volný před Nerudou, ale trefil jen havlíčkobrodského gólmana. Rebelové hrozili především po závarech před Vošvrdou. Na začátku 12. minuty pálil Vondráček a za benáteckým brankářem zazvonila spojnice tyče a břevna. Roman Vondráček si vše ale ještě v téže minutě vynahradil. Po přihrávce Němce zpoza branky si šikovný útočník našel volný prostor a prostřelil Vošvrdu – 0:1. Vyrovnání přinesla situace z 16. minuty, kdy Jaroslav Vlach zřejmě s tečí jednoho z hostujících hráčů dostal puk za Nerudova záda – 1:1. Krátce poté se ale nechal vyloučit Michal Pavlů a Rebel svou přesilovku využil. Střela od modré čáry se od Válovy brusle odrazila na hůl Vojtěch Němce, pro něhož nebylo žádným problémem rozvlnit síť – 1:2. Svou přesilovku měly i Benátky a v ní velkou příležitost Pavlů. Sám před Nerudou ale zacílil nad branku.

Velkou příležitost vyrovnat nepříznivé skóre měly Benátky po minutě hry ve druhé třetině. Štichovu střelu dokázal Neruda vyrazit vleže a následně tak odkryl celou svou branku, do níž dorážel puk Skalický. Řada benáteckých hráčů i přízniců už zvedala ruce nad hlavu, ale puk se záhadným způsobem nakonec dostal nad hostující klec. Na druhé straně prověřil Vošvrdovu pozornost tvrdě pálící Meidl. Vysoký benátecký brankář si i přes změť těl dokázal touš najít a vyrazit ho ramenem. Také Neruda se musel mít na pozoru a efektním zákrokem lapačkou zmařil radost z mezikruží střílejícímu Jaroměřskému. Vyrovnání přinesla přesilová hra Benátek. Král s Jaroměřským připravili střeleckou pozici pro Ondřeje Vitáska, který si sjel před branku pro svůj první gól v benáteckém dresu při mistrovském utkání – 2:2. Tlak Benátek měla umocnit i další přesilová hra, ale paradoxně v ní jeden z domácích hokejistů vyrobil hrubku a ve vlastním oslabení unikal sám na branku Jan Semorád a svoji cestu zakončil úspěšným blafákem za ležícího Vošvrdu – 2:3.

Časomíra ze třetí třetiny ukrojila pět minut a na trestnou lavici postupně putovali Štich a Skalický. Zejména vyloučení Skalického po zákroku na Kostourka bylo velmi diskutabilní a sudí Hejduk také tento faul ukázal až po apelování několika havlíčkobrodských hokejistů. Nicméně Rebel svou minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku především díky velké obětavosti bránících hráčů Benátek a pozornému Vošvrdovi využít nedokázal. Po přesilovce přišla velká šance hostí, Vondráček našel Němce, jenž ale Vošvrdu mezi betony nepřekonal. Čas se Benáteckým nemilosrdně krátil a navíc se v 55. minutě nechal vyloučit Pavlů a Havlíčkův Brod v přesilovce vstřelil čtvrtý gól. Roman Vondráček vypálil a puk se zastavil až v šibenici Vošvrdovy klece – 2:4. Benáteckým už nezbývalo, než hrát vabank a tři a půl minuty tak domácí hráli v šesti. A přišlo snížení. Ctibor Jech se dostal do úniku a dělovkou nedal Nerudovi šanci – 3:4. Prakticky ihned po vhazování Vošvrda opět odjel na střídačku a Roman Vondráček do prázdné klece dal razítko havlíčkobrodské výhře – 3:5.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Porazili jsme se sami. Těžko dáváme branky. Dotáhli jsme se na 2:2 a už to vypadalo dobře. Jenže jsme špatně založili přesilovku, odevzdali puk a hlavně tu situaci nikdo nezajistil. Třetí inkasovaný gól nás hodil trochu zpátky, možná i psychicky. Poté jsme se tlačili dopředu, přežili jsme dlouhé dvojnásobné oslabení, což si myslím, že nás mohlo dostat zpět do výhody. Pak asi rozhodla střela na 2:4 v přesilovce. Sice jsme se dostali do kontaktu, ale už bylo málo času. Z naší strany bylo hodně střel, některé těsně míjely bránu, jiné zase trefily gólmana. U branky jsme mohli být chladnokrevnější a důraznější. Byli jsme dostatečně aktivní na to, abychom dali více branek. Kvalita mladých hráčů ještě není taková, aby byli před brankou chladnokrevnější a některé situace řešili s větším přehledem. Je to takové lopotné a kvůli tomu nedáváme góly tak snadno."

Karel Dvořák, trenér Havlíčkova Brodu
"Sehráli jsme jedno z lepších venkovních utkáních. Řekl bych, že v první třetině jsme byli lepší než domácí. Ve druhé třetině nás ale Benátky na začátku zmáčkly, což jsme ubránili. Řekl bych, že jsme dnes byli šťastnějším týmem. Bohužel jsme neproměnili přesilovku 5 na 3. Vždy se říká, že kdo nepromění dvojnásobnou přesilovku, tak prohraje. Dnes to pravda nebyla. Jsem rád, že jsme zabodovali, bylo to pro nás důležité vítězství."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.