24. 1. 2012 | Jakub Vais, Tomáš Nejedlo

Benátky se chystají do Hradce Králové, půjde o páté místo

Základní část první ligy začíná zlehka finišovat a každý zápas tak má svou váhu. Středeční střetnutí třiačtyřicátého kola ale bude pro Benátecké důležité dvojnásob. Svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase totiž svedou souboj pod Bílou věží s tamějším Hradcem Králové, tedy přímým sousedem v tabulce. Oba celky dosud posbírali šestašedesát bodů a před utkáním stojí na stejné startovní linii. Duel startuje v královéhradecké Aréně ve středu 25. ledna a úvodním vhazováním v 18 hodin! Průběh utkání můžete sledovat také v tradičním textovém on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC VCES Hr. Králové

Průkopníkem ledního hokeje v Hradci Králové byl Bruslařský klub, který již v roce 1926 vstoupil do svazu ledního hokeje. Lední hokej si v Hradci Králové získával stále větší sympatie. V roce 1931 se uskutečnilo první mistrovství Severovýchodočeské župy, na kterém Bruslařský klub skončil na druhém místě za tehdy vynikajícím BK Mladá Boleslav.

Královéhradecký klub postupně měnil názvy z Bruslařského klubu na Sokol Škoda, Spartak ZVÚ, TJ Stadion, HC Stadion, HC Lev, HC, HC VČE a nynější HC VCES. Postup do české Extraligy (25. 3. 1993) se řadí mezi největší úspěchy klubu. V sezóně 2005/06 se klub dostal do semifinále první ligy, což byl další významný mezník. Hradec se pak pyšní moderní hokejovou arénou, která pojme až přes sedm tisíc převážně sedících diváků.

Hradecký hokejový klub prošel za posledních několik měsíců řadou zásadních změn. Pod Bílou věž se z Vrchlabí, kde první liga po čtyřech sezónách končí, přestěhovali mecenáši Aleš Kmoníček a Petr Dědek. Mezi členy představenstva jsou i někdejší reprezentanti a hlavně odchovanci královéhradeckého hokeje Martin Hosták a Jan Hrdina. Ambice tak mají v Hradci velmi vysoké.

V brankovišti Hradce Králové v letošní sezóně dominuje Jakub Čech, který do Hradce zamířil z Českých Budějovic, ze kterých hostoval i v Táboře. V této sezóně se mezi třemi tyčemi hradeckého celku objevili ještě dva brankáři. Dvojka extraligových Pardubic Vladoslav Koutský a mladý gólman Jiří Blažek, který zamířil na východ Čech z Kolína, kde se letos i párkrát objevil na střídavý start. Pokud nahlédneme do statistik, tak hradecká Jednička Čech je na desáté pozici mezi brankáři s úspěšností lehce nad 92%.

Nejproduktivnějším obráncem Hradce je Jiří Hendrich, který už má na svém kontě v letošní sezóně 11 bodů. Na druhé pozice pak je s devíti body Milan Karlíček. O třetí místo se pak dělí hned pětice hráčů. Osm bodů si na své konto připsali: bývalý zadák Pardubic, Ústí či Třince Martin Vágner, bývalý benátecký obránce Ján Bendík, Václav Čížek, devatenáctiletý Zdeněk Čáp, mimo jiné mistr světa v inline hokeji organizace FIRS a v neposlední řadě i Ondřej Poživil, bývalý hráč Litvínova, který v letošní sezóně nasbíral v bilanci +/- 17 plusových bodů. V jednom zápase se letos v Hradci objevila i druholigová legenda a někdejší benátecký zadák Karel Nedbal z Kolína.

Útočné řady Východočechů táhne dvojice zkušených harcovníků Patrik Moskal a Michal Tvrdík, oba nastřádali v letošní sezóně 36 bodů. V závěsu tří bodů je šikovný útočník a někdejší hráč Karlových Varů Vít Budinský. V klubových statistikách nalezneme vysoko také zkušené Martina Koudelku či Luďka Brože, reprezentanta v inline hokeji a hráče, který působil v posledních letech v italských a francouzských soutěžích. Brož však z rodinných důvodů angažmá ve východočeské metropoli předčasně ukončil. V hradeckém dresu se v letošní sezóně představila v rámci střídavého startu i řada hráčů Třince, kupříkladu Jiří Polanský, Jakub Orsava nebo Milan Chovan, reprezentant Slovenska v hokejbalu.

Oba celky ve 42. kole první ligy

Benátky nad Jizerou hrály pomalu polovinu zápasu doma s Mostem 0:0, nakonec zápas nabídl jen dvě branky, když tu vítěznou obstaral v 26. minutě Lukáš Krejčík. Druhou branku přidal ještě ve druhé části Jaroměřský. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (Stejskal) - Jaroměřský, Vitásek, Říha, Vála, Niko, Pabiška - Liška, Král, Klimt, Skalický, Skořepa, Jonák, Krejčík, Bulíř, Víšek, Vlach, Jech, Kopic

Tým HC VCES Hradec Králové utrpěl v posledním zápase porážku na ledě Písku. Hradec si z jihu Čech odvezl porážku 0:4, když se hradečtí střelci nezmohli ani na jednu branku. Hradečtí nastoupili na jihu v sestavě: Čech – Bendík, Karlíček, Hendrich, Poživil, Vágner, Roupec, Čížek – Karpov, Tvrdík, Kubeš – Kadlec, Záhorovský, Kubica – Moskal, Koudelka, Budínský – Berger, Rufer, Nosek.

Webové stránky soupeře

Více informací o královéhradeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC VCES Hradec Králové

Rozhodčí

Utkání 43. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Zbyněk Kubičík z Nového Jičína. Na čarách mu budou asistovat Radim Adamec taktéž z Nového Jičína a Marián Poruba z Kopřivnice.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!