7. 2. 2012 | Tomáš Nejedlo

Kadaň na Benátky vyrukuje s novým hlavním trenérem

Nepříliš příznivé výsledky v letošní sezóně přiměli vedení týmu SK Kadaň ke změně na postu hlavního trenéra. Do středečního duelu 47. kola proti celku Benátek povede Severočechy bývalý útočník Radek Šíp. S příchodem nového kalendářního roku sice Kadaň vyhrála šest duelů v řadě, avšak v posledních třech zápasech vyšla bodově naprázdno. Naposledy podlehla Písku na jeho ledě těsně 1:2. Benátečtí se budou ve středu 8. února také snažit odčinit porážku z domácího duelu proti Jihlavě. Zápas na kadaňském zimním stadionu startuje v 18 hodin a jeho průběh nabídne podrobná on-line reportáž!

Aktuálně z Kadaně

Jak jsme již předeslali v úvodu, novým hlavním trenérem týmu SK Kadaň se stal čtyřicetiletý někdejší extraligový a později také chomutovský, kadaňský či klášterecký útočník Radek Šíp. Asistenta mu bude dělat Mikuláš Antonik, který tým ještě v minulém kole vedl jako hlavní trenér. Prezident klubu Jaroslav Veverka prozradil důvody změny oficiálním webovým stránkám kadaňského klubu. „Nebyli jsme spokojeni s výsledky týmu v průběhu celé sezóny. Rozhodli jsme se proto pro změnu na pozici hlavního trenéra,” řekl. Doplňme ještě, že změny nastaly i na jiných pozicích v realizačním týmu. Vedoucího mužstva Slavomíra Timka nahrazuje Josef Kalužný a maséra Jiřího Sojku kondiční trenér Jiří Matýsek, který bude vykonávat právě také funkci maséra.

Týmu SK Kadaň v současné době v tabulce patří devátá příčka s šestibodovou ztrátou na osmou pozici, která zajišťuje účast v play off. Tu drží Havlíčkův Brod. Dalo by se tedy říci, že Kadani nyní jde opravdu do tuhého. Měsíc leden byl pro žlutočerné tím nejplodnějším. Osmnáct získaných bodů v řadě zapříčinilo, že Severočeši opět promlouvají do boje o play off. Tři prohry v řadě však rozlet Sportovního klubu opět trošku přibrzdily.

V brankovišti se letos protočilo již sedm gólmanů. Nejvíce zápasů, konkrétně dvacet, odchytal Tomáš Závorka. V posledním zápase v Písku dostal prostor mezi tyčemi zkušený Kamil Jarina. Mezi beky v produktivitě kraluje s osmnácti body Tomáš Schmidt a mezi útočníky vede se sedmadvaceti získanými body Jiří Charousek.

Oba celky ve 46. kole první ligy

Tým SK Kadaň prohrál na ledě Písku 1:2 a připsal si tak již třetí porážku v řadě. V Písku Severočeši prohráli 1:2 shodou okolností i v jejich prvním letošním vzájemném střetnutí u Otavy. Jediný gól hostí vstřelil až v závěru Bursík. SK nastoupil v sestavě: Jarina - Szakal, Schmidt, Bombic, Trefný, Révay, Malinský - Novák, Mikšovic, Polák - Bursík, Charousek, Skořepa - Stehlík, Kůs, Stoklasa.

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě nestačil na výborně hrající Jihlavu a podlehl jí 2:5. O góly domácích se postarali až ve třetí třetině Klimt a Niko. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (27. Stejskal) - Šimek, Vitásek, Říha, Vála, Niko, Pabiška - Liška, Král, Klimt, Skalický, Skořepa, Jonák, Vlach, Jech, Kopic, Jánošík, Weiss, Kellner.

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Kadaň

Rozhodčí

Utkání 47. kola první hokejové ligy mezi Kadaní a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Alexander Pavlovič z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Vít Komárek z Prahy a Josef Špůr taktéž z Prahy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.